Inlägg från: flemens |Visa alla inlägg
  • flemens

    Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa

    Jag tror faktiskt inte att alla, eller ens de flesta, som av någon anledning plötsligt (nåja, det är ju inte USA som anfaller denna gång ;) ) tycker att det är den angripna som har ansvaret att se till att det blir fred är "femtekolonnare", de är mer hycklare än någonting annat och därför omöjliga att ta på allvar.

  • flemens
    klyban skrev 2023-05-04 16:09:13 följande:
    Jag tror nog de som får bomber på sig av ryssland är rätt på det klara med vad detta är och det allvar man har för det.
    Ja, naturligtvis. Jag pratar om de barnsliga fåntrattarna svenskarna här i Sverige som tycker att man ska förhandla på ryssens vilkor. Vilket de lustigt nog inte pladdrade om när USA anföll Irak eller Afghanistan, då var det minsann USA som skulle låta bli att invadera. Själv finner jag det som "mind blowing" varför någon normalt begåvad människar tar dem på större allvar än antivaxxers, heavens gate, branch Davidians eller såna som inbillar sig att jorden är platt.
  • flemens
    Trast skrev 2023-05-04 16:54:05 följande:

    Tror att det är svårt att ta dessa individer på allvar då deras agenda är något som förfördelar ryssen. Man kan till och med tänka sig att dom faktiskt vill att exempelvis Sverige ska bli som Ryssland. Auktoritärt, icke-demokratiskt. Fria ordet är kväst.


    Skulle vara mer trovärdigt om dom som faktiskt vill ha fred iom eftergivningar från Ukraina faktiskt hade Ukrainas (och världens) bästa intresse som tanke. Nu är det uppenbarligen inte så. Jag tycker det är obegripligt.


    Varför hejar en svensk på Putin? Det är irrationellt. Ryssen har ju alltid varit en "fiende" mer eller mindre mot Sverige, med deras ubåtsinskräkningar, eller annan form av retorik.


    Ja, jag finner det lika lustigt att någon åtminstone lite normalt begåvad människa kan "heja" på den där putin som när någon "hejar "på clownen trump på andra sidan. Men jag har mig märkt att det ofta är samma slags individer, även om det även finns fler typiskt vänsterorienterade som "hejar" på den där putin. Men det beror nog mest på att han inte är jänkare, det är liksom huvudsaken för dem.
  • flemens
    Tom Araya skrev 2023-06-06 22:55:18 följande:

    Rysk fulattack mot viktig civil infrastruktur med katastrofala följder för det civila samhället i Ukraina.

    Lika mycket vatten som Mälaren ? detta vet vi om dammattacken i Kachovka (msn.com)


    Ja, det är ganska uppenbart att ryssen lyckats lista ut en av attack-vektorerna och blev nervösa. Dagarna innan så slog de igen portarna för vattnet för att höja vattennivån så att största möjliga skada skulle uppstå. Tur är dock att en motoffensiv inte bara består av en vektor.
  • flemens
    Polyrytm skrev 2023-06-07 19:15:05 följande:
    Jag kan göra precis vilken jämförelse som jag vill.
    Jag tänker inte normalisera Biden genom att välja honom över en annan korrupt ledare.

    Båda är mördare, med din definition. 

    "Whataboutism"-kortet används som ett sätt att strypa och förenkla debatten. Jag går inte på den.

    Väljer du Jimmie Åkesson eller Obama? Den ena startade en handfull krig och har hundratusentals liv på sitt samvete. 

    Det jag reagerade på var att Klybban försökte göra en poäng av medias fula försök att sätta dit Jimmie, genom att tvinga honom välja på det viset. Han stod upp för sig själv, och fulmedias metoder.
    Jag tror du har missförstått vad whataboutism är för något. Det används ju för att fördumma den aktuella debatten med irrelevanta jämförelser för att man inte har några argument i sak.
  • flemens
    Polyrytm skrev 2023-06-08 21:40:02 följande:
    Du kan aldrig svara på frågor tydligen.

    Obomba ligger bakom hundratusentals, kanske miljontals civila dödsoffer. Startade ett antal krig, skapade drönarprogrammet som mördade civila urskillningslöst.

    "U.S. military forces have been at war for all eight years of Obama's tenure, the first two-term president with that distinction. He launched airstrikes or military raids in at least seven countries: Afghanistan, Iraq, Syria, Libya, Yemen, Somalia and Pakistan."

    Hans högra hand, den demente pedofilen Slow Joebo var vicepresident och var påtryckande i alla beslut om att starta krig och konflikter. Pedo-Joe har alltid varit pro war och blodtörstig under sina många år inom politiken. 

    Putin är lika god kålsupare.

    Det är skillnaden mellan dig och mig. Jag är kritisk mot ALLA som startar krig och utsätter civila för våld och elände. 

    Men du kan alltså inte välja mellan en svensk mellanmjölks-politiker från Sölvesborg och en krigisk och blodtörstig ledare i världens mäktigaste land med världens starkaste militär, vars händer dryper av blod från hundratusentals civila och oskyldiga människor. Varav stor del var barn.

    Är du på riktigt...?
    Du säger att du är kritisk till "alla som startar krig" Så du är emot rysslands invasion av Ukraina, det är ju bra. Jag har nu inte orkat läsa igenom de hundratals inlägg som finns här, men menar du att det finns något problem med att vi hjälper Ukraina mot den som du är kritisk emot? Om du menar på att den där autokraten har rätt när han påstår att NATO "tvingat" honom till att starta krig så har jag precis startat en ny tråd där jag försöker utforska hur ni tänker angående detta. Eller är du med i tråden bara för att köra med lite whataboutism?
  • flemens
    nattuw skrev 2023-07-16 22:14:13 följande:
    Nej.

    Att USA, som är en global spelare, kan se en strategisk fördel i att binda upp hela norden i ett försvarssamarbete är inte så svårt att se. Vår närhet till den potentiella konkurrenten och fienden Ryssland och vår närhet till Arktis med dess naturresurser innebär att USA får ett bättre utgångsläge vid en eventuell framtida konflikt som handla om vem som skall få ta del av Arktis naturresurser.

    Någon sådan fördel är svårt att se när det gäller Ungern/Sverige. Inget av länderna är globala spelare på samma sätt som USA. Och om behovet av att skapa en andra avlastande front i norr uppstår så är redan alla länder med landsgräns mot Ryssland medlemmar i NATO. Samma sak gäller om det uppstår ett behov av att öppna en andra avlastande front i Centraleuropa. Det går göra utan Ungern. Så det är svårt att se hur Sverige/Ungern skulle kunna dra någon direkt strategisk fördel av det andra landets NATO-medlemskap.

    Vad har det med saken att göra? Att USA är en "global spelare"? NATO är en försvarspakt som innebär att alla hjälper till om någons territorium blir attackerat av ryssen eller kinesen. konspirationsteorin om att NATO är avsedd för att anfalla ryssland har blivit debunkad sen länge (inte minst för att det är ett ointelligent förfarande av uppenbara anledningar om det nu ens har fantasierats om det), men hålls vid liv av alla som tror på ryssens propaganda som fortsatts pumpas ut ända sen putin tillskansade sig makten.


    Problemet världen har med ryssland idag är att NATO la mer eller mindre ner det mesta av sitt försvar mot ryssen när de naivt trodde att de skulle bli demokratiska. Därför har autokraten fått syre till sin imperalistiska dröm om ett storryssland. Han såg ju att väst inte vågade göra någonting adekvat när han invaderade Krym. Nu får vi betala det om vi inte vill ha ryssen närmare vår gräns.

  • flemens
    nattuw skrev 2023-07-14 00:09:53 följande:
    Om det är så basalt så kanske du kan förklara de strategiska fördelar som ett svenskt NATO-medlemskap skulle skänka Ungern och som ungrarna själva inte tycks se.

    Men herrejisses.


     


    När den ryssen gör om sin stint från 1956, vilket de med invasionen av Ukraina bevisat att de är villiga att göra, så kommer Sverige och andra NATO-länder låta ryssen göra det lika enkelt. Det kommer att skickas vapen och trupper till Ungern.


    Att den putinslickande regimen inte tycks inse hotet är en annan sak. Om de inte vill vara med i NATO så har de all rätt att gå ur och bli ryskor. Men av någon anledning gör de inte det, vilket tyder på att de inte är annat än ett gäng kverulanter som försöker utpressa den fria världen att acceptera dess autokratiska regim. Det enda rätta vore att kicka ut ungern både från EU och NATO så kan de likt vitryssland bli ett landskap i ryssland..

  • flemens

    Alltså, jag ser att många verkar ha några problem med NATO. Dessa tycker att NATO är USA och dess intressen.


    Men har såna frågat sig varför länder frivilligt väljer att gå med i NATO? Motivera svaret med det så tröttsamt förekommande "argumentet" hur de "lurats" eller "tvingats" att gå med i NATO. På vilket sätt har de "lurats" eller "tvingats" att gå med?


    Är det sant för att rysslands autokrati påstår det, eller har ni några egna tankar som ni använt er hjärna till att formulera?

  • flemens

    Tog lite tid, men nu har putin gjort sig av med Prigozjin. Trodde wagnergubben verkligen att han skulle komma undan hämnden? Folk har ju ramlat ut från fönster för mindre liksom :D Tydligen var nazisten som grundade Wagner (med putins goda minne, märk väl) med på planet också.

Svar på tråden Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa