Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon
    Tow2Mater skrev 2022-02-26 19:04:16 följande:
    Vad tror du om Åland?
    Syftet med att ta Gotland är att placera luftvärnsrobotar där för att förhindra Nato att flyga över Östersjön. Sådana robotar har en begränsad räckvidd.

    Åland ligger längre bort från det område man vill kontrollera och är lättare för Sve/Fin att försvara.

    Alternativet till Gotland är Bornholm.
  • Flash Gordon

    En glädjande GIGANTISK omvändning av Tyskland.

    Först och främst så skickar de nu vapen och låter andra skicka tyska vapen
    twitter.com/vonderburchard/status/1497632669848453123

    Sedan går de med på att blocka Ryssland från Swift
    twitter.com/christogrozev/status/1497635210309029898

    OCH kanslern säger att detta är en skifte i Europeisk politik (läs: vi omvärderar vår "kärvänliga och förlåtande" relation till Ryssland)
    twitter.com/vonderburchard/status/1497633571686830082

    Om det här bara håller till hälften så kommer vi att se stora förändringar i Europeisk politik framöver.

    Vi är de facto tillbaka i Kalla Kriget.

    Europa kommer att rusta upp.

    Europa och EU kommer att göra ALLT för att kapa beroendet av rysk olja och gas.

    Och en hel del annat ...

  • Flash Gordon
    Kermit1561 skrev 2022-02-26 20:29:50 följande:

    Varför tar har vi inte skickat vapen till Ukraina än? Det måste vara möjligt att skicka alla möjliga defensiva vapen utan att det bryter mot någon exportregel eller gör lite undantag, det vore ju inte första gången.. 


    För att regeringen är rädd för att stöta sig med Ryssland. Statsministern vill tala om "praxis" som skulle brytas om man skickar exempelvis Robot 57 dit.

    Men nu när Tyskland vänder så kanske, kanske även den Svenska regeringen vågar göra samma sak.
  • Flash Gordon
    skolios skrev 2022-02-26 21:01:15 följande:
    Hur livet förändrades för dem. 
    Vad har du för tankar med "och en hel del annat"?
    Ja och nu är det hög tid att försvara dessa förändringar.

    Annat inkluderar sådant som idrott, kultur, utbildning, forskning och utveckling. Ryssland isoleras allt med för varje timme som går just nu.

    Ryssland kastas ut ur Eurovision. Ryskt balettkompani avbokas från sin Englandsturné. Ryska skidskytte-landsslaget får inte tävla i sina egna färger och då väljer de att hoppa av världscupen. Hockeylaget Jokerit från Helsingfors drar sig ur den ryska proffsligan KHL. Över 1800 forskare i Ryssland skriver under ett brev som kräver stopp på kriget för de riskerar att bli helt isolerade från resten av världens forskningsresurser.

    Sedan kan vi hoppas på att EU har en mycket mer vänlig inställning mot länder som Georgien och Moldavien. De behöver knytas än närmare väst. Georgien planerar en formell ansökan till EU år 2024. Varför inte redan år 2022?

    Ska Europa göra sig oberoende av rysk gas och olja så kommer vi att behöva ha en helt annan kärnkraftsdebatt i Europa. En mycket mer välvillig sådan.

    Till exempel.
  • Flash Gordon
    AndreaBD skrev 2022-02-27 10:29:14 följande:
    Det är inte säkert att vi skulle få veta det om Sverige skickar. I alla fall inte genast. Det är ju ingen bra idé att förvarna ryssarna att man kommer in med vapen i Ukraina. Ändå stod i Aftonbladets blogg att Tyskland skulle skicka en hel del vapen. Jag undrar då hur man får in dessa i landet? 
    Det är en alldeles utmärkt idé att högt och tydligt deklarera att man skickar vapen. Det är en del av den psykologiska krigföringen mot Putin.

    Fuck you! Titta här! Vi skiter i dig och dina hot!
  • Flash Gordon
    AndreaBD skrev 2022-02-27 10:35:37 följande:
    Och hur får de dit dessa utan att ryssarna får tag på dem? Jag föreställer mig just att de kanske om de hindras av ryssarna blir tvungna att själva använda vapen mot ryska armén och då är de plötsligt aktivt med i kriget. 

    Påstå att de bara kommer med civil hjälp? Tror inte att ryssarna accepterar det utan att kolla närmare. Dessa vapen är väl också ganska stora? 
    Enkelt. De kör dem på lastbil genom Polen. Polen gränsar mot Ukraina.

    Vad ska ryssarna göra? Bomba tyska lastbilar på polska vägar?
  • Flash Gordon
    AndreaBD skrev 2022-02-27 10:44:00 följande:
    Det har jag också funderat på! Putin varnade mot att andra länder skulle blanda sig i, men vad innebär det? Bara om de faktiskt skickar trupper (även flyg) eller även om de bara skickar vapen som Ukrainarna använder? 

    Ryssarna har nog fullt upp med Ukraina och dessutom måste de ju rättfärdiga det åtminstone lite grann för sin egen befolkning. Men de kan ju komma. 
    Putins varningar är bara verksamma om andra lyssnar på dem.

    Nu är det runt 20+ länder som bidragit med vapen (eller mer) till Ukrainas försvar. Vad ska Putin göra? Starta krig med 20 länder till?

    Han varnade för att försöka skrämma andra länder att hålla sig borta.

    Det misslyckades den sekund som länder som Estland, Polen och Tjeckien vågade gå i bräschen för att trotsa honom.
  • Flash Gordon
    AndreaBD skrev 2022-02-27 13:59:27 följande:
    Nej, men de kan ju stå på ukrainska sidan av gränsen och bomba dem där. 
    DET är förstås en helt annan sak. DET är en del av kriget - att slå ut fiendens försörjning. 

    Men då måste ryssarna komma i närheten av transporterna. Ryssarna har som max flygbombat lite grand i västra Ukraina kring enstaka militära mål.

    Ryssarna kommer aldrig att a hela Ukraina via strid. Det är min bestämda uppfattning.
  • Flash Gordon
    AndreaBD skrev 2022-02-27 14:44:50 följande:
    Precis, det tänkte jag också! Han har nog inte förväntat sig att så många drar åt samma håll.

    Samtidigt så måste han väl också ha någon plan vad han ska göra om Nato hjälper Ukraina. Ska han då skicka atomvapen till något EU-land? Eller få med sig Kina och kanske några udda länder så som Syrien eller Nordkorea? 
    Nä, Putin har ingen annan plan än att det skulle gå snabbt och lätt att avancera till Kiev, avsätta (avrätta) presidenten och installera en ny mer lydig regim.

    Det har skitit sig ordentligt.

    Det finns uppgifter på att kriget kostar Ryssland 20 miljarder(!) dollar om dagen. Den ryska valutareserven på 600 miljarder dollar äts upp av kriget på 30(!) dagar.

    Putin har inte råd att kriga i den här omfattningen i mycket mer än 10 dagar. Två veckor max. Sedan måste han sätta sig vid förhandlingsbordet.

    Så kan Ukraina överleva ett par-tre veckor av strider så finns det goda chanser att klara sig som självständig nation. Och det är därför det är så jävla bråttom att få iväg stöd till dem. Nu. Inte sitta och "bereda ärendet".

    Nä, inget annat land kommer att försöka lösa ut Putin ur den här röran. Knappt hans egen maktsfär är intresserade av att ta i hans problem.

    Putin är 69 år gammal nu. Medellivslängden för en rysk man är 71 år. Det finns många runt Putin nu som måste börja fundera på "vad händer med mig när Putin försvinner" .

    Invasionen var en brutal felbedömning.
Svar på tråden Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa