Inlägg från: Anonym (Den 3.e sidan i kriget) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Den 3.e sidan i kriget)

    Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa

    klyban skrev 2024-08-04 23:32:16 följande:

    DU verkar inte förstå vad krig är ens.

    3 SÅ du vill nazisten putin kommer hit istället, tror du att skattepengarna som läggs då kommer bli en högre summa än nu då?
    Att låta Ukrainare klara av att fölrsvara sig är mycket billigare än ta hand om ryssar här i Sverige.


    1) Jo, jag är väl påläst i historia. Dessutom gick jag (före jag kom till en mer pacifistisk övertygelse) vanlig militär utbildning, och vet kanske mer om krig än du. ÄR du kvinna eller man? Män är den mest utsatta gruppen i flera länder, vad gäller just att tvingas till en dödsbringande krigsfront.


    . Jag är till graden furir, men jag bytte till vapenfri placering genom att skriva ett ansökningsbrev för det (tror det var till Pliktverket), och fick dess godkännande för detta - och placering i civilförsvaret.


    2) Putte invaderar inte Sverige bara för att komma åt ukrainska flyktingar här, och har inte något intresse för Sverige i sig självt som erövringsmål heller.. Däremot kan han göra det i en allmän krigssituation i Europa om han t.ex vill åt Gotland som basområde i Östersjön. Men som förstahandsmål är Sverige ointressant för putte-regimen.

  • Anonym (Den 3.e sidan i kriget)
    FuckGoggleAskMe skrev 2024-08-04 23:37:15 följande:
    Ja tydligen, jag tycker det är var och ens moraliska skyldighet att se till att skydda sina medmänniskor. Jag riskerar mitt liv som soldat för att försvara tex emot beskjutning av en skola. 

    Jag föredrar att utrymma skolan om möjligt. Det finns många andra sätt att skydda andra i olika situationer än med vapen. Jag kommer aldrig att bära ett militärt vapen, aldrig. någonsin. Det enda skytte jag skulle kunna tänka mig är tävlingsskytte mot måltavla, inget annat.


    Men innan jag kom till en mer pacifistisk övertygelse och bytte till vapenfri placering var jag faktiskt en relativt träffsäker skytt i just den aktiviteten när jag var på skjutbanan med ett av dåtidens vapen i svenska armén-ak4:an.

  • Anonym (Den 3.e sidan i kriget)
    klyban skrev 2024-08-05 13:13:54 följande:

    1 OM det vore sant, så vet du vad ryssen gör med Ukrainare, då historien berättar de dödar dom utan anledning.


    Är svårt tveksam att du förstår vad krig är, då det innebär att folk dör och i mängder.
    Dock om de inte försvarar sig, så kommer vi få se utrensning av Ukrainare och än mer död, då det är vad ryssen brukar göra med Ukrainare.

    2 Det var nog det mest korkade jag läst i mitt liv, putin kommer hit för ta våra resurser om vi låter putin vara eller inte hjälper Ukraina att försvara sig själva.


     


    Och varför ska vi lämna Ukraina i sticket och inte ge stöd för?
    För att inte göra, det betyder bara en sak att putin står på vår tröskel senare.
    Och jag börjar inbilla mig att det är ditt mål, för det är sällan man ser någon rycker ut till undsättning och för en som för ett anfallskrig var syfte är storvansinne.


    Snälla nån! Jag om någon debatterar MOT "rysstrollen" på t.ex X. Jag försvarar väl inte putte? Jag informerar ofta om falskheten i puttes narrativ om att det är Ryssand som angripits av USA genom ett proxykrig, och att Ukraina massakrerade civila ryssar innan Ryssland singripande. De argumenten ser man ofta från dels "rysstrollen" och dels alla de - numera väldigt många - som har gått på puttes och hans anhängares desinformation.


    Så stora är inte Sveriges resurser att putte skulle  se det värt priset att försöka erövra och behålla Sverige som helhet. Däremot vill han, om ett större krig faktiskt utbryter, säkert åt vissa  områden för att basera flott- och flygenheter.


    Jag hindrar inte ukrainare från att försvara sig, men deras militära försvar ser jag inte som min uppgift som svensk skattebetalare. Jag har rätt att tycka det, och jag har rätt att framföra det.


    Jo, jag vet vad krig är, och JUST DÄRFÖR förstod jag den unge ukrainske man som inte ville dö ung,(jag tyckte mig se rädslan i hans ögon) som jag mötte och hjälpte. Ja, ryssar har dödat många ukrainare men Ryssland kommer  sannolikt inte att ha råd att erövra hela Ukraina och i 4/5 av Ukraina finns ännu en fristad för ukrainare.. Putte vågar inte mobilisera den verkliga ryska armén. Han inkallar inte de faktiska ryssarna, utan etniska minoriteter, t.ex mongoler.


    Att delta som skjutande soldat i krig strider mot min tro, och bla därför sökte jag vapenfritt. Jag vill inte heller ge mina pengar till vapen. Men jag hindrar inte Ukraina som stat från att ta emot vapen från alla möjliga länder. Jag säger bara att jag som skattebetalare inte vill finansiera vapen.


    Men jag hjälper gärna ukrainska civila, och även offer för ännu större humanitära katastrofer.  (Svälten pga bla kriget i Sudan anses nu vara den största humanitära katastrofen i världen.)

  • Anonym (Den 3.e sidan i kriget)
    klyban skrev 2024-08-05 13:15:23 följande:

    Detta blir bara dummare och dummare från dig nu, och vart ska alla dessa utrymmas då?
    För det måste ju ske permanent för det är omöjligt och veta när det sker.
    Och hade dom vetat hade ju inte en enda Ukrainare dött upp till nu, så det faller även på sin egen orimlighet.


    Det beror på den exakta situationen vad som kan göras - vilka handlingsalternativ som är öppna i det enskilda fallet. Det beror på en massa parametrar. Att utrymma skolan var bara ett eventuellt exempel.
  • Anonym (Den 3.e sidan i kriget)
    klyban skrev 2024-08-05 16:58:39 följande:

    Det finns inget annat än stödja Ukraina med vapen och ge dom chansen att försvara sig själva, då alternativen är värre och dyrare för oss.


    Och inser det är något som inte stämmer med dig, för enda som kommer ske är att mer Ukrainare kommer dö.


    Jag har rätt att inte tycka som du. Jag har rätt att ha en annan åsikt om användande av svenska skattepengar. Jag har också rätt att ha en annan åsikt än du utan att stämplas som mentalt sjuk, vilket du gör i sista meningen. 


    Jag använder aldrig personangrepp i debatten. Vad som händer och hur många som dödas finns det många möjliga scenarion för beroende på många parametrar, och jag är glad att de ukrainska unga män jag träffat i Sverige har skydd här mot att inkallas och kanske dödas. Som sagt finns det ukrainare aktiva i vår församling.


    Är du SJÄLV beredd att åka till fronten och riskera ditt eget liv? Du vill att andra ska, göra det, men är du själv beredd att göra det. Det finns svenskar som åkt till Ukraina. Är du kvinna eller man?

  • Anonym (Den 3.e sidan i kriget)
    flemens skrev 2024-08-05 18:59:06 följande:

    Av någon anledning kan jag inte citera den som jag svarar på, men frågan om staten, civilsamhället, har någon "rätt" att tvinga enskilda att riskera sina liv för att försavara samhället de bor i mot en angripare skulle jag vilja svara:


     


    Samhället som individen lever i har skapats av just tvånget att strida för det. Kanske inte just Sverige som varit skonat från invasioner de senaste århundradena. Men hur skulle annars t.ex. Europa vara så fritt som det är om ingen "tvingades" att försvara friheten? Nu var det ju i och för sig hemskheter som USA och Storbritannien som "tvingade" sina undersåtar att rädda resten av Europa (av självbevarelsedrift förvisso, men ändå)


    Så frågan handlar egentligen om samhället har några som helst rättigheter att ställa krav på sina medborgare för att överleva.


    För min del anser jag att om man vill att den friheten som man har är någonting värt att leva för så har man skyldighet att anstränga sig för att den ska fortleva. Man vill ju som inte vara som en tysk under WW2, kines eller ryss idag. Det är inget liv värt att leva.


    Då tänker vi väldigt olika. Jag sätter individen i centrum. Ingen har bett om att få bli född i ett visst land. Detta ska inte tas som att jag stöder putte(fnaskens) anfallskrig på Ukraina. Självfallet är puttes regim skyldig till detta krig. Men samtidig ångrar jag inte en sekund att jag hjälpte en ung ukrainsk man ekonomiskt, och jag är glad att de unga ukrainska män jag träffat fått skydd här i Sverige. Vi har som jag nämnt två ukrainare som är aktiva i vår församling.


    Själv är jag troende och aktiv i olika kristna samfund och i samband med det sökte jag även vapenfri placering, och fick det godkänt. Det var på den verkliga allmänna värnpliktens tid då de allra flesta inkallades. Sedan avskaffades allmän värnplikt för att senare återinföras på papperet, men idag är det en halv-variant där färre inkallas.


    Jag kan gå med dig så långt som att jag kan tänka mig någon sorts pliktsystem där man kan ingå i civilförsvaret - där jag fick min formella placering-men jag kan inte acceptera etiskt att någon tvingas till att bära vapen.


    Tycker systemet är bra i Sverige till så måtto att vapenfri tjänst existerar som en möjlighet.

  • Anonym (Den 3.e sidan i kriget)
    klyban skrev 2024-08-07 15:13:35 följande:

    Och ditt förslag bjuder in putin i förlängningen, det är vad din åsikt innebär och inte hjälpa Ukraina försvara sig mot nazisten putin.


     


    Och det kommer kosta flera nollor till av skattepengar att inte hjälpa Ukraina.


     


    Det är något som inte stämmer med dig.
    Undrar för du berättar där i slutet att du ska lägga dig platt på marken och inte försvara Sverige.


    Du svarade inte på mina frågor. Jag har svarat om hur jag gör. Jag är beredd att delta i civilförsvar och rädda civila liv, men inte bära vapen. Jag frågade om du är beredd att åka som frivillig till Ukraina och om du är man eller kvinna. Jag stöder båda ländernas vapenvägrare (både de som flyr undan mobilisering och de som deserterar när de redan är vid fronten).


    Jag har inte lagt något förslag alls. Sverige ensamt gör nog inte den avgörande skillnaden, och jag sa att jag som skattebetalare i Sverige inte vill lägga pengar på vapen. Däremot ger jag gärna till hjälp åt civila i humanitära katastrofer.


    Och jag ger gärna asyl åt ryssar o ukrainare som riskerar att inkallas, hellre fler därifrån än från mena-länderna

  • Anonym (Den 3.e sidan i kriget)
    Anonym (Den 3.e sidan i kriget) skrev 2024-08-07 17:05:07 följande:

    Du svarade inte på mina frågor. Jag har svarat om hur jag gör. Jag är beredd att delta i civilförsvar och rädda civila liv, men inte bära vapen. Jag frågade om du är beredd att åka som frivillig till Ukraina och om du är man eller kvinna. Jag stöder båda ländernas vapenvägrare (både de som flyr undan mobilisering och de som deserterar när de redan är vid fronten).


    Jag har inte lagt något förslag alls. Sverige ensamt gör nog inte den avgörande skillnaden, och jag sa att jag som skattebetalare i Sverige inte vill lägga pengar på vapen. Däremot ger jag gärna till hjälp åt civila i humanitära katastrofer.


    Och jag ger gärna asyl åt ryssar o ukrainare som riskerar att inkallas, hellre fler därifrån än från mena-länderna


    Dessutom: Bara för jag inte vill bära vapen kan du inte säga "det är något som inte stämmer med dig". Man har faktiskt rätt att ha en åsikt i Sverige, en annan åsikt än den du har.
  • Anonym (Den 3.e sidan i kriget)
    Tom Araya skrev 2024-08-08 20:01:31 följande:

    Hoppas, hoppas att det blir som det förutspås i den här videon.


    Ja, i och  med att Putin inte vågar mobilisera de etniska ryssarna - den verkliga ryska armén - utan sänder tjetjener, mongoler, basjkirer, uzbeker, afrikaner, kubaner, indier, serber och privatsoldater + fängelseinterner till Ukraina är han väldigt beroende av just dessa trupper, och revolterar tillräckligt många av dem faller den ryska invasionen ihop som ett korthus.


    En del går över till ukrainska sidan ,och andra deserterar och lämnar kriget helt.. För min del stödjer jag båda sidornas mobiliserings-vägrare och desertörer/vapenvägrare  - både den ryska och den ukrainska sidans. jag stöder de individer som inte vill ha med kriget att göra-inte dö i kriget och inte döda i kriget.


    Vad gäller Putin hoppas jag han faller som president. Mitt "önske-Ryssland" vore en demokrati med ett folkvalt lagstiftande parlament och en verkställande regering ansvarig inför parlamentet - dvs s.k. parlamentarism. Därtill ett mer ceremoniellt statsöverhuvud (inte som idag ett politiskt mäktigt statsöverhuvud),, och där skulle jag tro en bra kandidat skulle vara dagens överhuvud för ryska tsarfamiljen Romanov - Maria Vladimirovna Romanov, som har en son vid namn Georg och en liten sonson vid namn Alexander. Sonen med familj bor, om jag fattat  det rätt faktiskt i Ryssland, och gifte sig i St Petersburg 2021 med 1500 gäster. (Det blev rubriker då om första kungliga vigseln i Ryssland på 100 år-men passerade rätt obemärkt just i Sverige):

  • Anonym (Den 3.e sidan i kriget)
    Tom Araya skrev 2024-08-08 20:01:31 följande:

    Hoppas, hoppas att det blir som det förutspås i den här videon.


    Ja, i och  med att Putin inte vågar mobilisera de etniska ryssarna - den verkliga ryska armén - utan sänder tjetjener, mongoler, basjkirer, uzbeker, afrikaner, kubaner, indier, serber och privatsoldater + fängelseinterner till Ukraina är han väldigt beroende av just dessa trupper, och revolterar tillräckligt många av dem faller den ryska invasionen ihop som ett korthus.


    En del går över till ukrainska sidan ,och andra deserterar och lämnar kriget helt.. För min del stödjer jag båda sidornas mobiliserings-vägrare och desertörer/vapenvägrare  - både den ryska och den ukrainska sidans. jag stöder de individer som inte vill ha med kriget att göra-inte dö i kriget och inte döda i kriget.


    Vad gäller Putin hoppas jag han faller som president. Mitt "önske-Ryssland" vore en demokrati med ett folkvalt lagstiftande parlament och en verkställande regering ansvarig inför parlamentet - dvs s.k. parlamentarism. Därtill ett mer ceremoniellt statsöverhuvud (inte som idag ett politiskt mäktigt statsöverhuvud),, och där skulle jag tro en bra kandidat skulle vara dagens överhuvud för ryska kungliga familjen Romanov - Maria Vladimirovna Romanov,

Svar på tråden Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa