Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa

    AndreaBD skrev 2022-04-03 12:18:04 följande:
    Jo, det var ju långt ifrån perfekt, men kommunikationen var mycket bättre, viljan fanns, och efter att det inte ens hände något farligt med de trista, envisa ledare tidigare - varför skulle det vara något fara med en yngre och mycket mer öppen ledare?
    Det föll samman av ekonomiska orsaker och att många ville ha en frihet man från samhällets sida inte kunde hantera. Too much too soon skulle jag säga och det stela kommunistiska systemet var inte anpassat till förändring så det brakade ihop istället.

    Ryssland hamnade ironiskt nog på motsatt sida med i det närmade fascism. Vänster- eller högerdiktator var väl inte så noga bara det var diktator så stora delar av folket kände igen sig i nåt.

    Det var ändå roligt med Gorbatjov så länge det varade och något helt nytt från den stelbente jätten i öst. Han fick Nobels fredspris 1990. Tänk så imponerade vi var! Ingen direkt risk att Putin nomineras.

    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    AndreaBD skrev 2022-04-03 17:14:00 följande:
    Absolut! Det gick för fort, man borde ha omställt det mera långsamt. Kina verkar ha lyckats mycket bättre med det. 

    Det verkar inte alls vara ovanligt att de tar till andra extrem. Dels händer det med enskilda personer (Hitler var i början också i ett socialist-parti och en av de tyska Baader-Meinhof-terroristerna blev nynazist), men också med länder. Ungern och Polen t.ex. och i Östtyskland har man också haft stora problem med nynazister. 

    Gorbatjov är en väldigt bra, trevlig man, men han klarade inte av den uppgiften tyvärr. Han hade behövt hjälp åtminstone, med ekonomin t.ex. Tyskarna hyllar honom, men ryssarna gör inte det alls. 
    Många minns honom som den som splittrade Sovjetunionen och orsaken till kommunisms fall. Han lever fortfarande, 90 år. Har sin karaktäristiska fläck på huvudet. Han verkar inte vara någon direkt Putinälskare. 
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Missermajser skrev 2022-04-04 17:54:31 följande:

    Så oerhört tragiskt att man är så hjärtlös att man skickar vapen till Ukraina. Ryggradslösa människor här som offrar ukrainarna till siste man för att de är rädda för Putin. Ukrainarna blir aldrig vinnare i detta krig även om vi i väst kan vinna på att ryssarna utarmas ekonomiskt och militärt. 


    Sedan ser man det sjuka hetsandet och krigspropaganda som kommer från båda håll men här låtsas man som det är ensidigt. Jag ser extremhöger, konservativa, vänster och liberaler sitta och mysa tillsammans i alla dessa forum och inbilla sig att det är ett krig mellan gott och ont där de själva är på den goda sidan..


    Det bästa alla dessa krigshetsare kan göra är att åka och strida mot Putin själva i Ukraina. 


     


    Hade du resonerat på samma sätt om det var Sverige som var under raketbeskjutning från Ryssland?
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Missermajser skrev 2022-04-05 07:29:18 följande:
    Jag skulle förmodligen ha lämnat Sverige redan 2014 eller tidigare om det var som i Ukraina! 
    Det var inte svar på min fråga. Hade du resonerat på samma sätt om det Sverige som var under raketbeskjutning från Ryssland?
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    nattuw skrev 2022-04-08 18:27:25 följande:
    Jag såg ett klipp med en amerikansk professor som ansåg att nazism var socialism som anpassat till de speciella förhållanden som gällde i Tyskland. Enligt professorn så var även fascismen bara en lokal anpassning av socialism.
    Jag såg ett program av en man som menar att han är en fiskmås. Alltså är det så
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    AndreaBD skrev 2022-04-08 22:49:57 följande:

    Vet någon varför den där raketen som ryssarna sköt på mot tågstationen i Kramatorsk hade ett meddelande "för barnen"? Låter helt sjukt....


    Frågan är vem som har skrivit texten.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2022-04-09 10:13:35 följande:
    Ett antal. Men för att se sådana bilder måste du läsa rysk nyhetsmedia vilka ju i väst anses vara 100% lögn.
    I exempelvis från Mariupol ses hyllningsparader efter ryska trupper bombat skiten ur staden och dess invånare. Människor brukar hylla den som bombar deras hem och dödar deras familj.

    Säkert.

    Nä du. Putins bomber träffar urskiljningslöst. De som tidigare var pro-Ryssland har nog i de allra flesta fall tänkt om sedan de fått stjälpa sina familjemedlemmar i massgravar.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2022-04-09 10:23:48 följande:
    Ja, ingenting i detta är bara svart eller vitt.

    Det finns självklart, cyniskt som det är, stora fördelar för många med ett långt och utdraget krig.

    .
    Sverige skulle vara en av vinnarna på ett sådant. Exempelvis.

    Ju mer Ukraina binder upp och nöter ned den ryska krigsmakten - desto mindre hot mot Sverige under den tid vår ansökan till Nato behandlas.
    Javisst! Det är Socialdemokraterna fel att ryssarna avrättade civila i Busha och Sverige vill att kriget i Ukraina ska hålla på länge.

    Vi vill ha ett långt och utdraget krig. Det är därför vi skickar militärt och humanitärt bistånd till Ukraina och tar emot ukrainska flyktingar.

    "Godhetsknarkarna" är den onda socialismen förlängda arm

    Men du har väl inte toppat med det här. Du har väl mycket mer att kräkas ur dig.

     
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    AndreaBD skrev 2022-04-09 10:53:04 följande:
    Jag har tittat på foton igen. Den verkar ändå vara lite krossat på undersidan, in i texten, så det verkar ha skrivits av ryssarna innan den sköts iväg. 
    Det går naturligtvis att manipulera bilder. 

    Jag vet inte vem som skrev texten, eller vad den egentligen betyder, men den kan verka till båda sidors för- eller nackdel.

    Det som inträffade var dock att ca 50 personer varav 5 barn som befann sig på en tågstation där invånare samlats för för att fly kriget dödades av ryska raketer.
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2022-04-15 11:28:55 följande:
    Ja.
    Tom Araya skrev 2022-04-11 00:06:45 följande:
    Jag läser inte rysk nyhetsmedia främst av skälet att jag inte läser ryska. Kan du länka till sådana artiklar eller nyhetsinslagf från tv.

    Det mesta har runnit förbi i flödet och är knappast sökbart nu men enstaka grejer kommer även ut på engelska.
    tass.com/defense/1411613

    Och jag utgår från att ordet "hyllningsparad" är en generell beskrivning av ett fenomen - inte att det prompt måste vara en formell parad.
    Har du betalt i rubel eller? TASS är ägt av ryska staten och är idag dess främsta propagandaorgan. Nuförtiden är det lätt att se vilka medier som verkar som Putins megafon. Om de inte är stängda kan du inte lita på rapporteringen
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
Svar på tråden Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa