Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa

    Holaquetal12 skrev 2023-08-30 17:45:32 följande:

    Att seriöst kalla Ukraina för en fredlig demokrati är första sakfelet. öppna ögonen. sedan är det hårt att höra ter saker 1) Rysslands regering är inte mer auktoritär än de flesta regeringar i världen. 
    2) Putin har brett folkligt stöd oavsett vad vi tycker om Putin och det hålls val där. Putin styr heller inte Ryssland ensam som många i väst har fått en bild av då man gärna tar upp Putin som en viktig aspekt i detta. Ryssland styrs av väldigt många olika ledare i väldigt många delstater (världens största land). 
    3) Enskilda svenskars åsikter om Putin är totalt irrelevanta i denna diskussion 


    Du har varit flitig på sistone och skrivit många inlägg, tycker du borde få löneförhöjning. Allt har väl blivit dyrare även där borta i Ryssland nu, så det kan ju vara skönt för dig. Originaliteten kanske inte får högsta betyg, men ok kämpat även med det.

    Fast du kanske ska skippa det där med att påstå att Ryssland inte är auktoritärt och inte är korruptare än Ukraina, för det är alltför enkelt att kontrollera sådant med statistik på internet. Och det där med att fredsälskande Ryssland vill spara människoliv trots att det var de som invaderade ett annat land och började skjuta ihjäl folk, ja, tror du får jobba lite mer på en trovärdig förklaring beträffande detta. Lycka till!
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2023-12-28 20:25:54 följande:
    Ja, du tröskar på med samma tjafs om att Esrange inte alls är ett militärt mål för att sedan ändra dig medans jag har gett underlag till varför Esrange kan vara ett viktigt mål i modern krigsföring. 
    Visst, Esrange kan bli viktigt för militären, om åtskilliga miljarder kronor och en massa år läggs ner på att bygga om den nuvarande kapaciteten. Men hur troligt är det?
  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (Den 3.e sidan i kriget) skrev 2024-08-04 17:23:33 följande:

    Jag skulle säga att jag stöder en 3:e sida i kriget, nämligen båda sidors vapenvägrare. Ukrainska staten tvingar unga ukrainare in i döden och ryska staten tvingar unga från de nationella minoriteterna i Ryssland, t.ex. mongoler, basjkirer, uzbeker och tjetjener + ( de som sätts in i Ukraina ) in i döden.


    Jag har sympati för unga på båda sidor som vägrar slåss, och undviker mobilisering från första början eller deserterar från fronten.


    Jag är emot vapenexport och att ge vapen till Ukraina, men det betyder inte att jag stöder putte(fnaskens) anfallskrig. Jag är på den enskilde individens sida som inte vill ha med kriget att göra. Jag är på den lilla människans sida mot maktens män i både Moskva och Kyiv.


    Finns det nån mer som har liknande tankar???


    Jag förstår vapenvägrare på båda sidor och är emot krig, vapen och tvång för unga män att dra ut i krig som de ibland knappt förstår sig på. Men framför allt är jag emot diktaturer som invaderar fredliga grannar och dödar en massa civila. 


    Därför tycker jag att Sverige och andra västländer ska skicka alla vapen de kan till Ukraina för att bomba skiten ur Putin så att hans expansion kan stoppas och slakten på civila slutar. Nu Ukraina, sen Polen, de baltiska staterna osv. För att bevara demokratier, spara civila liv och minimera antalet tvångsinkallade unga soldater i Europa, maxa vapenexporten och stöd Ukrainas armé.


    Om du stöder den vanliga människan som vill leva i fred, stöd vapenexporten till Ukraina. Putin kan inte stoppas genom att bjuda på fika och prata förstånd med honom. 

  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (Den 3.e sidan i kriget) skrev 2024-08-04 20:41:51 följande:

    Moraliskt är självfallet inte puttes anfallskrig ok. Självfallet är inte invasion  av en enda kvadratmeter rätt. Men saken är den att jag tänker i individer, inte i stater. En sak är väl om frivilliga ukrainare strider, men många unga ukrainare är inte beredda att dö, och vil inte strida. Därför har jag personligen hjälpt en ung ukrainare ekonomiskt. Självfallet skulle jag göra det samma för en rysk vapenvägrare och därmed vara konsekvent.


    Att staten inte har äganderätt över individens liv är en viktig grundprincip för mig. Jag stöder både de som undviker inkallning/ mobilisering och de som deserterar när de redan kommit till fronten.


    Jag sökte själv vapenfri placering, och fick det godkänt. Som kristen kan jag inte tänka mig att bära vapen och träna på att döda. men däremot vara aktiv i civilförsvaret och hjälpa civila krigsdrabbade, rädda liv osv. Det är helt ok utifrån mitt resonemang. (Jag är som sagt själv troende och aktiv i flera olika samfund, mest i lite konservativare församlingar inom Svenska Kyrkan, och när jag var i den åldern var det vanligt att kristna killar ansökte om vapenfritt.)


    Om vi inte stöder Ukraina, vinner Ryssland och miljoner individer i Ukraina kommer att lida av det på många plan och ryska staten kommer att kräva äganderätt över ukrainarnas liv.


    Sen invaderar Ryssland Polen och många unga polacker tvingas ut att dö vid fronten och civila dör. Sen tar de Estland, Lettland, Litauen och samma sak sker där. Inser du inte att fler människoliv skonas om Ryssland stoppas nu, med vapen? Fler individer räddas! 

  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (Den 3.e sidan i kriget) skrev 2024-08-04 22:36:58 följande:

    Det är skillnad på frivilliga och ofrivilliga soldater. Är du för att tvinga män och kvinnor till stridande krigstjänst ? Jag hindrar ingen från att strida, men  jag stöder absolut de som inte vill. 


    Är det rätt av någon stat alls, t.ex den ukrainska att tvinga ? Ja eller nej?


    Tyvärr ja, det är så mycket som står på spel för så många. Man måste tänka på alla landets individer. 
  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (Den 3.e sidan i kriget) skrev 2024-08-04 23:02:42 följande:
    Då står vi oerhört långt från varandra i synen på vad som är moraliskt rätt eller fel-oerhört och diametralt lång från varann.
    Ja tydligen, jag tycker det är var och ens moraliska skyldighet att se till att skydda sina medmänniskor. Jag riskerar mitt liv som soldat för att försvara tex emot beskjutning av en skola. 
Svar på tråden Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa