Hur ofta lagar ni mat till era barn?
För att förtydliga: Ja, titeln är överdriven. Jag vill dra till mig uppmärksamhet. Och nej jag syftar inte på en specifik typ utav mat. Jag förstår att många lagar halvfabrikat och beställer snabbmat. Det gör vi också vid tillfällen och det är inte det jag syftar på.
Många i min och min partners omgivning har blivit chockade över att vi lagar mat varje dag till våra barn. De menar att det är helt okej att ge sina barn mackor, panpizzor och flingor till middag. Jag trodde att det absolut vanligaste var att äta hemlagad mat majoriteten av tiden (oavsett om det är halvfabrikat eller inte), och vid undantagsfall bjuda på snabbmat och mackor osv. Båda mina föräldrar har lagat mat till mig när jag bodde hemma och min partners föräldrar likaså.
Lagar ni mat majoriteten av tiden till era barn, eller äter ni mest mackor/flingor osv till middag? Vid vilken ålder är det ?okej? att sluta laga middag till sina barn?
Vi äter sällan/aldrig gröt, mackor eller flingor till middag, men det händer enstaka gånger. Det gjorde vi däremot rätt ofta i min uppväxtfamilj på 70-80-talet, men i huvudsak åt vi lagad middag även i min uppväxtfamilj. Vi kommer troligen att laga mat till familjen under hela barnens uppväxt och även när de flyttat hemifrån, för vi vuxna vill också äta lagad mat till middag för det mesta.
När du säger lagad mat (och utesluter halvfabrikat) vad menar du då för mat? Tycker du tex att köttfärssås är lagad mat eller går det bort ifall man använder halvfabrikatet krosstomat?