• fjanten

    Hur ofta lagar ni mat till era barn?

    Vi köper definitivt hel- och halvfabrikat, t.ex. köttfärs, pasta, krossade tomater, mjöl, falukorv, ost m.m. Vi lagar sedan mat av detta varje dag: lunch till de som är hemma, middag till alla. Vi äter inte flingor, gröt eller mackor till middag - annat än om någon är sjuk och bara får i sig just sådant, eller om barnet med ätstörning inte klarar av middagen (selektiv ätstörning).

    Så blir det rester ibland, men det äts oftast till lunch i så fall.

  • fjanten

    Tycker f.ö. det är väldigt intressant med vissa som ba "jag lagar ALL mat FRÅN GRUNDEN och köper INGA hel- eller halvfabrikat!!!!!" medan hon rullar köttbullar med köttfärsen hon inte malt själv och sedan reder såsen med mjölet hon köpt på ica. Goddag yxskaft.

    Sorry for OT.

  • fjanten
    stor grön drake skrev 2022-01-25 13:51:03 följande:

    När mellanbarnet fyllde 4 fick vi fylla i ett formulär från BVC, där fanns bla annat frågan om hur ofta vi åt snabbmat. Vilket vi i min mening gör ganska ofta, det blir halvfabrikat nästan varje vecka, speciellt om sambon handlar. Jag känner mig sämst över det och tar därför matlagningen även när jag inte orkar eller har tid. Men i förmuläret fanns alternativen aldrig, ibland (1-2 gånger/vecka), ofta (3-5) samt alltid (6-7) och jag tyckte det kändes så fel. Jag tycker vi har det ofta, men enligt deras skala var vi mellan sldrig och ibland... då började jag undra hur andras mathållning riktigt ser ut


    Skulle nog påstå att 99,9 % av svenska hushåll äter halvfabrikat dagligen faktiskt. T.o.m. bönder som slaktar sina egna djur - kanske köper pasta, krossade tomater, mjöl m.m. Så de absolut flesta äter nog ofta, ofta, ofta halvfabrikat. Sedan går kanske inte halvfabrikat nödvändigtvis alltid särskilt snabbt att laga för den skull, så det är ju inte synonymt med snabbmat.
Svar på tråden Hur ofta lagar ni mat till era barn?