Inlägg från: Rosen3 |Visa alla inlägg
  • Rosen3

    Vi som försöker bli gravida 2022

    Hej!

    Jag och min sambo försöker bli gravida med första barnet (är 30 år) och jag slutade med p-piller i oktober 2021. Ännu har det inte tagit sig, vi testade ÄL-test förra månaden och då prickade vi in ÄL men fick min mens idag så inte gravida denna gången heller. Någon mer som försöker bli gravida och vill följas åt?

  • Svar på tråden Vi som försöker bli gravida 2022
  • Rosen3
    Anonym (Jenny) skrev 2022-01-10 15:39:16 följande:

    Hej!

    Jag fyller 31 år till våren, vi försöker få till ett syskon till vår 2 åring.

    Försökte i december men fick mens igår.


    Kul med ett syskon! Tråkigt, men då är vi i samma sits. Hur länge har ni försökt med andra?
  • Rosen3
    ttcjuliaa skrev 2022-01-10 16:38:48 följande:

    Vi är på försök 14 med första barnet. De hittade en hinnsäck på vul för en vecka sedan, har bim på onsdag så vi hoppas det är något som gror därinne!

    2022 MÅSTE bli vårat år! :D


    Åh, kämpa på! Vi håller tummarna! :)
  • Rosen3

    Så spännande att följa era resor!

    Nu håller vi tummarna!

    Själv har man precis haft mens som snart ska vara slut så då är det dags att vänta på ägglossningen igen. Vi testade ÄL-stickor förra månaden och det gick bra (dock blev vi ju inte gravida men). Jag har alltid haft regelbunden mens när jag hade p-piller men nu efter det så varierar det några dagar så tänker att det kan underlätta med stickor.

    Kör ni med ÄL-stickor?

  • Rosen3
    linshe95 skrev 2022-01-12 00:50:29 följande:

    Yes här kör vi ägglossning stickor för fullt! Det kan vara rätt drygt ibland för min PCOS kan ibland ge positivt utslag på stickorna så brukar behöva köra i princip tills mensen kommer för att inte ?missa? eller göra vid falskt positivt, så himla knepigt det där!


    Aah förstår att det kan bli lite kämpigt. Verkligen knepigt det där ja. Vet ni om när på dygnet det är bäst att kissa på dem?
  • Rosen3
    Februaribarn4 skrev 2022-01-13 13:42:07 följande:

    Hej, försöker också få till ett barn nu under året, slutade med p-piller i november och mensen kom direkt igång i december. Hade äl 25/12 och mensen var beräknad till i söndags 9/1. Under fredagen fick jag väldigt stark yrsel, illamående och trötthet. Tillföljd ännu mer trötthet, vaknar på nätterna av men typ mensvärk, ont i ländryggen och det riktigt stramar (har väldigt sällan mensvärk och väldigt lindrig isf) mensen kom inte, gjorde test -negativt. Har gjort 3 test nu, senast idag men fortfarande negativt. Jag har lite vitaktiga flytningar men annars inget tecken på blod alls, mensen brukar komma som senast 2 dagar sent och aldrig så här sent, brösten har värkt men avtog lite nu under natten och min hunger är bedrövlig. Kissa har jag även börjat få göra nu på nätterna. Hoppas såklart på att det snart ska komma ett plus men sen är ju detta första försöket så det behöver ju inte vara något, funderar bara på vad som annars händer i min kropp för tillfället då jag aldrig upplevt den så här innan.

    Detta blir vårt första barn och jag har haft sån bebislängtan väldigt länge, sen typ mina småsyskon föddes.

    Lycka till, till er andra som försöker! Och grattis till er som redan kanske plussat ????


    Så spännande! Och visst är det kul när allt är så nytt och första gången. Jag upplevde oxå att jag kände av symtom i början och min första och andra mens var och lite sena, men dem kom sedan och visade sig bara blivit oregelbundna efter p-piller stoppet. Nu kanske det inte är så i ditt fall. Vi håller tummarna!

    Jag försöker inte ha för höga förväntningar nu varje månad då man lätt blir lite besviken när mensen kommer, fast man inte försökt så länge.

    Dock var det skönt att börja med ÄL-stickor då man säkert vet att man har ägglossning i alla fall. Nu väntar jag in nästa ÄL som bör vara om ca 11-12 dagar :)
  • Rosen3
    linshe95 skrev 2022-01-14 12:11:20 följande:

    8 dagar innan beräknad mens.. glömde testet i några minuter och taget på jätte koncentrerat urin, det är så himla svagt att det knappt syns men kan kanske vara något.. jag uppdaterar er om 1 vecka så ser vi om det utvecklas till något! Hejar på er tjejer. 2022 blir vårt år!!


    Åh så kul, håller tummarna! Du får återkomma hur det verkar :)
  • Rosen3
    Flamma128 skrev 2022-01-15 13:19:02 följande:

    Jag är i chock!! Tog ett test idag och direkt blev det positivt!!

    Den mensen jag hade i december kan inte ha varit mens!!!


    Åh grattis!! Så kul! :)
  • Rosen3
    Anonym (JÖ) skrev 2022-01-16 11:34:00 följande:

    Hej. Vi har precis påbörjat bebisverkstan här. Jag fyller 31 år i sommar, har två barn som är 7 och 5 år gamla. Första barnet tog tre månader, andra tog sig direkt efter ett tidigt missfall. Jag slutade med p-piller för 15 dagar sedan och mensen kom igår! Så nu väntar jag bara på att den ska försvinna ????


    Så kul, håller vi tummarna att vi blir gravida 2022!

    Åh, jobbigt väntan, men samtidigt är det snart dags igen!

    Min mens tog slut i helgen så nu är det bara att köra och vänta på ÄL.
  • Rosen3
    palettjunkie skrev 2022-01-18 15:55:56 följande:

    Hakar på här.

    Har strul med endometrios och tendens till PCOS. Har inte kunnat försöka ännu pga inte haft någon ägglossning sen jag slutade med p-piller och spiral (aug-21). Fick min första egna mens i slutet av december. 


    Ni som testar med ÄL-stickor: får ni svagare streck innan ÄL eller är det bara streck eller inget sträck som gäller? 


    Jag kör med ÄL-stickor med monitor (att det kommer upp en glad gubbe när det är dags) :) Har aldrig testat vanliga stickor :)
Svar på tråden Vi som försöker bli gravida 2022