scrapparlotta skrev 2022-01-07 12:25:10 följande:
Nån här som gör egna pommes i fritös? Fick en fritös i julklapp och ska nu testa att göra pommes. Om jag fattat rätt så ska dom först ligga i vatten en bra stund, sen kokas, svalna och torkas av ordentligt. Sen fritera en liten stund dör att sen friteras igen? Rätt?
Det jag tänkte på också, hur för ni för att hålla pommesen varma och krispiga tills alla pommesen är färdiga och alla i familjen kan äta tillsammans?
Nåt annat tips på vad jag kan testa att fritera som nybörjare?
HAHAH, det finns så otroligt många sätt att fritera på
Den metod folk anser är allra godast, det är en metod som görs i ugnen främst och är av Heston Blumenthal.
Här är det receptet för fritös.
www.sbs.com.au/food/recipes/heston-blumenthals-triple-cooked-chips
Annars en enklare variant är att man dubbeltillagar sin pommes, först i 130 grader, ta upp lägg på papper, sen ned i 180 grader.
Jag tar aldrig tider, så dessa är jag osäker på, utan jag kör först tills potatis ser mjuk ut, tar upp den, höjer tempen till 180 grader och kör tills rätt färg uppnåtts i nästa tillagning.
Sköljer potatisen gör du på nån minut, det handlar bara om att få bort potatisstärkelsen runt potatisen, då den bränns antar jag snabbare.
Heston tyckte 5min under vattnet räcker,