Inlägg från: Anonym (Forskning) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Forskning)

    En fråga till er som inte vill vaccinera er

    Anonym (Vill jobba) skrev 2021-12-04 23:13:55 följande:

    Det är vad Tegnell säger. Typ nästan hela världens experter säger annat.


    Stämmer ju inte att "nästan hela världens experter säger annat". I en stor metastudie (genomgång av befintlig forskning) om hur munskydd skyddar mot covid-19 hittades studier som pekade på att munskydd kan - observera kan - skydda upp till 50% i några av dessa studier. Övriga studier visade på lägre skyddseffekt. Men när de som genomförde denna metastudie granskade metoderna som använts och resultaten mer i detalj så finns det så många osäkerhetsparametrar att de bedömer att den verkliga effekten ligger på omkring 10% smittmiskning.

    Så det är helt klar viktigare att hålla avstånd än att bära munskydd. Det måste alltid göras en avvägning vad som dels är enkelt att genomföra på ett bra sätt och dels ekonomiska frågar (I detta fall kostnaden för munskydd för den enskilde). Folkhälsomyndigheten har aldrig sagt att munskydd inte hjälper. Däremot har man sagt att det gäller att ha rätt verktyg vid rätt tidpunkt och plats. Därför rekommenderas munskydd endast i vissa situationer, helt i enlighet med internationell forskning. Varför politiker och myndigheter i många andra länder mer lyssnar på de som skriker högst får dessa länder svara på.
  • Anonym (Forskning)
    Anonym (Julia) skrev 2021-12-05 14:25:32 följande:

    Det är väl högst relevant då du drog upp det. Vilket vaccin pratar du om då att det forskats på sen 2002 och varför då dra upp Sars-1-utbrottet i Asien? Det aktuella viruset som orsakar så stora problem i nuläget i form av covid har forskats på sedan 2013 mig veterligen och det muterar hela tiden. Hur kan du dra en slutsats om att vaccinet är helt säkert att ta på lång sikt? Sars-1 och sars-2-virus ger liknande symtom men är inte detsamma för det.

    Okej kan du skicka ett enda bevis på att alla de påståendet du slänger ur dig i denna tråd stämmer?


    Sars-CoV-2 har många likheter med Sars-CoV-1, deras RNA stämmer överens till över 80%. För RNA-virus är det mycket stora likheter. T ex använder båda virusen ett enzym ACE2 för att ta sig in i cellerna som ska infekteras. Det innebär att man redan visste väldigt mycket om viruset och endast behövde fortsätta på det man redan visste och göra mindre justeringar. Samma när viruset sedan muterar. Eftersom grunden redan är lagd är det mindre justeringar som krävs. Om det visar sig att nuvarande vaccin skyddar dåligt mot omikron kan vi ha ett uppdaterat vaccin inom någon månad.
  • Anonym (Forskning)
    Anonym (Julia) skrev 2021-12-06 11:36:08 följande:

    Fortfarande har man ju inte vaccinerat människor mot sars-virus under någon längre tid. De studier som finns idag är ju inga långtidsstudier, det faller ju på sin egen orimlighet. Sedan är ju inte alla vaccin mot covid-19 likadana heller utan fungerar på helt olika sätt.

    De som nu fått svåra biverkningar av viruset - även om en betydande andel inte fått det (än?) lider nog ganska mycket av det. Och vidare - hur många gånger ska man behöva vaccinera sig då?


    Ursäkta, men vad då "långtidstudier"? Inget vaccin eller läkemedel - och jag menar verkligen inget - genomförs det långttidsstudier på innan det börjar användas på bred front. Då skulle man behöva bekosta 10-20 år forskning till och fördröja nyttoeffekten i lika lång tid. Allt följs upp rigoröst och uppföljningsstudier genomförs kontinuerligt efter ett läkemedel eller vaccin är godkänt.

    Det görs alltid en avvägning om nytta kontra risker och såklart är det tragiskt för de som drabbas av svåra biverkningar oavsett om det är ett gammalt eller nytt läkemedel. Jag har till exempel ätit ett läkemedel som kan ge leversvikt, som kan bli kronisk om man har ruggig otur. Det har funnits i många år och ändå används det läkemedlet för att nyttan överväger risken. När läkemedlet var nytt visste man såklart inte långtidseffekter, men ändå användes det. Som jämförelse är det större risk med det läkemedlet än vad det är med vaccinen mot covid-19.

    Det är intressant att när det kommer till nya läkemedel mot en icke-livshotande sjukdom så tar folk det gladeligen trots att det saknas "långtidstudier". Men nu med vaccinet är det helt plötsligt avgörande.
Svar på tråden En fråga till er som inte vill vaccinera er