Faställa ungängen via tingsrätt? ex som tror äga barnen. Hur går man tillväga?
Det du gör är att via tingsrättens hemsida lämna in en stämning med dina yrkanden på umgänge. Detta kostar 900 kr. Sedan är bollen i rullning.
Det du gör är att via tingsrättens hemsida lämna in en stämning med dina yrkanden på umgänge. Detta kostar 900 kr. Sedan är bollen i rullning.
Steget innan är att rådgöra med med sakkunnig jurist/advokat.
Om denna är vettigt lagd så inleds processen med ett brev till motparten som punktligt och sakligt förklarar klientens avsikter och önskemål i ärendet.
Detta är ett sätt att "vapenskramla" lite mot exet som vägrar samarbeta och visa att man menar allvar.
Jag känner så igen mig i din beskrivning TS, det är inget ovanligt alls att ena föräldern (modern, för att säga det rakt ut) anser sig ha rätt att bestämma allt kring barnen vid en separation.
Många gånger, men långt ifrån alltid, grundar sig detta på att modern har tagit ett större praktiskt ansvar kring barn och hem tidigare.
Söker du online så kommer du få oräkneliga historier där män beklagar sig över detta, samt att socialen och domstolarna alltid ger kvinnan rätt....
Även om detta absolut förekommer så är det långt ifrån en generell sanning.
Är du som far bara fri från drog och/eller alkoholproblematik och har en ordnad livssituation i det stora hela med jobb och bostad så är dina chanser goda.
Nästintill all nutida forskning på området är enig om att ett jämställt växelvist boende är det bästa för barnen i de allra flesta fall.
Vanligaste anledningarna till att familjerättens utredning inte rekommenderar gemensam vårdnad och ett växelvist boende är förekomst av fysiskt våld eller "samarbetsproblem".
Många män menar på att det ofta förekommer falska anklagelser ang fysiskt våld, var medveten om detta och förekom detta.
Spela in alla telefonsamtal, spela in alla möten, undvik att träffa modern ensam där du senare kan komma i ett läge där "ord står mot ord"...
Försök att styra all er kommunikation så att det sker i skrift, inget bör göras upp muntligen.