• LJM91

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Plussen rullar verkligen in just nu, stort stort grattis till er som har plussat! <3

    Jag är inte så aktiv i tråden just nu då mensen precis har tagit slut och jag inväntar nästa ÄL, men läser allt och följer er alla även om jag inte skriver så mycket. Är så tacksam för denna tråd där vi delar både stort och smått!

  • LJM91

    Den här cykeln går jag all in och testar både med ägglossningsstickor och clear blue advanced, i morse fick jag första blinkande gubben på CB och den nedersta stickan är från i eftermiddags, den är ju inte 100% positiv men helt klart en stegring jämfört med gårdagens, eller vad säger ni? I förra cykeln fick jag blinkande gubbe i tio dagar, därför vågar jag inte riktigt hoppas på att ägglossningen är på gång redan. Men det hade såklart varit underbart med en kortare cykel denna omgången. Hade sex igår och ska försöka få till det varannan dag fram till temphöjningen nu plus minst ett par dagar till, så hoppas jag verkligen att det är vår tur den här månaden. Hur går det för er andra? <3

  • LJM91
    Wave Mother skrev 2021-12-05 21:59:08 följande:

    Ja, det ser ut som en tydlig stegring. Alltid skönt när det syns! Håller tummarna för att du får kortare cykel! 

    Jag går också och väntar på äl här, och har eventuellt fått början till en stegring idag. Förra cykeln kom den så tidigt att jag blev orolig, men den här gången verkar det bli en lite mer normal fas för mig, och i så fall kommer äl mellan 7:e och 10:e. Försöker också satsa på att få till det varannan dag den här veckan :)  


    Håller tummarna för dig också! Snacka om att det hade blivit bästa julklappen :)
  • LJM91

    Kul att vi är flera som närmar oss ägglossning, håller tummarna för oss allihop :)


    Wave Mother skrev 2021-12-06 08:51:40 följande:

    Det hade verkligen varit roligt att få berätta det för min man kring jul ja :)  Jag försöker dra ner på förväntningarna för att inte bli så besviken varje månad. Samtidigt är det kanske bra att peppa lite? Svårt!


    Ja det är en svår balansgång det där med att slippa besvikelsen om man förväntar sig för mycket, men samtidigt hålla peppen och hoppet uppe liksom. Jag försöker undvika att planera framtiden för mycket, men när längtan blir för stor för att ignorera så tycker jag det är riktigt mysigt att googla på barnvagnar och bebiskläder. Kanske inte är så smart i det långa loppet, men det känns bra för stunden :)
  • LJM91


    Den lilla stegringen jag fick var tydligen inte ett tecken på att ägglossningen var på gång, har fortfarande inte fått högre temp och nu är testen svaga igen.. fortsätter försöka ha sex varannan dag och hoppas vi orkar ända tills temphöjningen kommer :)
  • LJM91
    Junii91 skrev 2021-12-10 19:22:04 följande:

    Nej vad jobbigt. Vilken CD är du på? :)


    Ja lite drygt, särskilt eftersom jag hade högre temp dagen efter det andra lite starkare testet, men det blev bara den dagen och nu är tempen lika låg som innan, så är i princip säker på att ÄL inte har varit än. Jag är på CD 22 idag, har långa och oregelbundna cykler så ÄL kan ske allt från CD 17 till CD 35, så det är bara att tålmodigt vänta :)
  • LJM91
    Nuärdetdags19 skrev 2021-12-10 17:18:10 följande:

    Hej alla! Jag har följt tråden ett tag, gått tillbaka o läst dem flesta kommentarerna. Vill börja med att gratta alla som plussat blev så glad för er skull. Och speciellt ts stort stort grattis blev så himla glad för din skull :D och önskar resterande ett fint pluss snart <3

    Har aldrig vågat skriva, men nu tänkte jag att jag måste det :D

    Jag och min man har planerat i ett tag att bli gravida men det har inte riktigt funkat och jag har inte gjort så mycket egentligen förutom senaste ägglossningens då tog jag cb advanced ÄL test och vi hade mycket oftare ?mys? runt ägglossningsdagen på själva dagen och efteråt också. Så jag vet ju att jag prickat och känt mig gravid då jag verkligen haft så himla många symptom som jag inte brukar ha. Ont i svanken redan några dagar efter ÄL och det kändes först i högra äggstocken och sedan vänstra av en konstig anledning och det höll i sig i några dagar sen försvann det och kom tillbaka, typ som att det drar , sticker och jaaa? brukar få ömma bröst o känna av typ en vecka innan men kände inte av något förens typ igår har BIM söndag och har även haft så mycket flytningar som är vattninga tror hela tiden att det är mensen men nej.. . Tog ett tidigt graviditets test när det var BIM -4 men negativt.

    Och idag när jag torka kom det flytningar med lite lite lite blod, alltså typ ett streck . Är det helt över för mig då? ;( vad tror ni ?

    Ber om ursäkt så himla långt inlägg ?


    Välkommen till tråden! Håller tummarna för att dina symtom är en graviditet och inte PMS :)
  • LJM91
    Wave Mother skrev 2021-12-11 09:15:13 följande:

    Nu tempar jag inte, så jag har dålig koll, men kan det inte vara så att man råkar missa temphöjnningen?

    Jag tycker att stegringen ändå ser ganska typisk ut för ÄL, liksom. Någon månad har jag fått ungefär sådan stegring på stickorna, om jag har druckit lite för mycket, men jag tror ändå att jag haft äl då, eftersom mensen kom som ett brev på posten rätt antal dagar senare.

    Men det kanske inte funkar så med tempning, så det är bara en lös tanke!


    Förstår din tanke, men tempen håller sig hög från dagen efter ägglossningen ända fram till mensen, så den är svår att missa om man inte har en väldigt liten skillnad i temp eller tempar för sällan :) för mig hoppar tempen upp från ca 36,10 till runt 36,60, så för mig är det en tydlig ökning. Nu ligger tempen fortfarande stadigt runt 36,10, så det är bara att avvakta. Jag har förstått det som att LH kan öka för att kroppen försöker ägglossa, men sen är det inte säkert att ägget släpper ändå. Så min stegring kanske bara var ett försök till ägglossning :)
  • LJM91
    Jenek18 skrev 2021-12-12 12:51:28 följande:

    Jag är gravid igen!! Mina ömma och spända bröst var inte inbillning. Sååå glad men även orolig för att få missfall igen. Men jag fortsätter tempa och hoppas att tempen håller sig hög. Stort lycka till er som har BIM snart!


    Stort grattis! Håller alla tummar och tår att det går hela vägen :)
  • LJM91
    Jenek18 skrev 2021-12-12 19:42:12 följande:

    Tack!! Och hoppas att din ÄL kommer snart! Jag hade också en orgelbunden cykel och ett tag många dagar med positiva ÄL-test med temphöjning som tillslut kom men kändes ju som att den inte skulle bli någon ÄL. Men jag gjorde inga ändringar (vad jag vet) och helt plötsligt började min cykel bli mer regelbunden och kortare. Lycka till!


    Tack snälla för peppen :) jag är rätt så less på mina långa cykler men det är väl bara att gilla läget, inte så mycket annat att göra liksom. Provade rosenrot i några månader men cykeln blev inte kortare av det, snarare ett par dagar längre. Men nu tycker jag att testen börjar bli starkare igen, hoppas verkligen att det blir en ägglossning av det nu :)

Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?