• redaf

    3 månaders baby utomhus

    Tjenare FM vårat första barn blev precis 3 månader och har under senaste 2 veckorna blivit lite mer nyfiken på omgivningen och nu när sommaren är här och värmen slår upp till 30 grader så vill vi helst undvika vagn då det blir som en bastu där inne, frågan är om det är ok att ta med babyn ut och lägga sig på en filt under träden där skugga råder utan mössa och bar överkropp när det blir otroligt varmt? Vad tycker ni? Finns risken att hen blir överstimulerad av all träd, människor osv som finns runtom ? Vad tror ni själva? Ni med erfarenhet. Dessutom har vi börjat överväga sittdel istället för liggdel, men frågan är om hon är för liten då hon inte riktigt kan hålla upp huvudet helt utan endast i några minuter samt att hon bara är 59 cm lång och 6,5kg i vikt, kan hon vara för liten? Finns det någon riktlinje Vad man ska gå efter? För i slutändan har hon lite svårt att somna själv och i vagnen har det blivit värre senare tiden att hon vägrar sova I den, något hon gjorde tidigare utan problem

  • Svar på tråden 3 månaders baby utomhus
  • redaf

    Okej upptäckte att jag formulerade mig fel, Jag menade omgivning i ren allmänt, dvs bilar som åker förbi, barn som leker i lekparker, det brukar vara rätt mycket aktivitet där vi bor då vi bor i ett barnvänligt område men frågan är egentligen vad en 3 månaders bebis orkar klara av från sin omgivning.. att vi skulle ligga under träd är snarare för att skydda ungen från solen.. 

  • redaf

    Och för att undvika ännu mer missförstånd från personer som Drottnin1970 eller vad första personen som svarade inlägget hette så självklart kan vi åka till lugnare område men eftersom vi funderade på att börja ta våran frukost utomhus varje dag för att på så sätt vara ute och slippa ha henne i vagn i 30 grader så är det ganska praktiskt att kunna göra sådana saker nära till hemmet. 

Svar på tråden 3 månaders baby utomhus