• Alvedon83

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Anonym (Vill ha ett eget) skrev 2024-08-25 10:42:57 följande:
    Jag har inte kollat upp privat eftersom jag räknar med att det är jättedyrt plus att det antagligen skulle kräva långa resor för vår del. 😕 Och mannen tror vi inte har några större problem eftersom han har tre barn sedan tidigare.
    Jag förstår, har du koll på ägglossningen? Brukar du tempa?
  • Alvedon83
    pandarinen skrev 2024-08-25 21:25:56 följande:

    Känner igen känslan? jag har fertilt sekret nu och har börjat testa mig med stickor, fast jag sagt att jag ger upp nu. Det är verkligen inte lätt, när man försökt så länge. Det har blivit en del i vardagen. :) men jag tror inte min man vill fortsätta och jag vet ärligt talat inte längre vad jag vill. 


    vi har det väldigt bra som vi har det. Min son verkar nöjd och har inte efterfrågat syskon. Och jag är lite orolig för att bli en gammal mamma. 5 år gör mycket. Jag skulle vara 55 när nya barnet är 10 år. 60 när barnet är 15 år 70 när barnet är 25. Så borde nog lägga ner.  Hur gamla är ni?


    Jag är 41 och maken 42, vi har två stora barn och en sladdis. 
  • Alvedon83

    Här tror jag det var äl igår, hade mycket molvärk, fick tyvärr inte till det igår men dagen innan. Har haft mycket fertilt sekret den här gången något som det varit sparsamt med senaste cykler. Hoppas på tur❤️ bim är 10/9.

  • Alvedon83
    Lojsan DN skrev 2024-08-29 07:07:40 följande:
    Kul att ni fortfarande vill försöka, nu hoppas vi på ett plus för dig denna gången. 😊
    Det blir lite mer chill försök nu, försöker tänka blir det så blir det. Ni då, har ni slutat försöka?
  • Alvedon83
    Lojsan DN skrev 2024-08-29 10:47:26 följande:

    Den inställningen är den bästa, man är mer avslappnad då. 


    Vi ligger på som vanligt, blir det så blir det här med. Men jag har egentligen ingen ork längre, för jag vet att blir jag gravid så slutar det i mf. Precis som förra cykeln gjorde jag vet heller inte hur många det är längre, tappat räkningen nu. 


    Är på cd 14 i dag och ingen ÄL i sikte heller, få se om den rubbats lite eller om den uteblir denna gången. 


    Förlåt om jag låter lite neg 🥺
    Jag är glad iaf att ni inte gett upp hoppet helt en 😊


    Ok att vara lite neg när man försökt så länge, så trist med missfall😓 din graf sist skvallrade ju om att det var ett litet frö ändå, så synd att den inte stannade😓
  • Alvedon83
    EFW skrev 2024-08-29 16:51:30 följande:
    Vad roligt då kan vi följas åt. 😍 Jag tar min äl spruta i dag och FET om en vecka. Så ligger några dagar efter dig i så fall. Hoppas också på tur! ❤️
    Åh så spännande med ett till försök för er, har du gjort något särskilt för att förbereda dig? Jag har tagit lite extra d-vitamin nu vid äl och en multivitamin i övrig har jag inte gjort något.
  • Alvedon83
    pandarinen skrev 2024-08-29 11:27:04 följande:

    Den här månaden hoppar vi över, få se hur det blir framöver. 


    lite skönt att släppa tankarna också, att inte gå runt och vara livrädd varje toabesök vid bim att mensen ska kommit, att drick hur många koppar te/kaffe jag vill, att inte behöva tänka hoppas hoppas hoppas det växer en liten i magen. Denna månad ska jag försöka bara slappna av och kanske får vi till det nästa månad kanske inte?


    Låter skönt med en paus❤️☺️
  • Alvedon83
    Cocachins skrev 2024-08-30 23:43:41 följande:

    Har ni testat Rosenrot? Jag tror det kan ha hjälp på traven när jag blev gravid. Det och att jag slutade med Naproxen. Vi försökte två år (3 missfall). Sista året hade jag ingen graviditet alls, men blev sen gravid när jag tog rosenrot ( som sen blev missfall) och sen en månad imellan, tog rosenrot igen och blev gravid och är nu vecka 18. Är inte att jag tror att detta enbart spelade roll, var nog massa olika faktorer och slumpen? men kanske att jag ändå tror det kan ha hjälp lite på traven. Så kanske värt att lägga till det på listan om ni ändå tar endel andra tillskott. Tog alltså rosenrot från första mensdag till strax innan äl. Gäller att man har koll på sin äl först men hade tempat länge. Ska även finnas en tråd om rosenrot på familjeliv, där är flera väldigt pepp på detta tillskott. 


    Testat Rosenrot förut (som kosttillskott, inte för att bli gravid) men mådde dåligt av det så inget jag kommer testa igen, men tack för tipset ändå☺️ NSAID är ju dåligt för fertiliteten så att sluta med det kanske hjälpte till? 
  • Alvedon83
    EFW skrev 2024-08-30 13:55:13 följande:
    Ja, vårat sista i denna IVF. Jag tar min vanliga cocktail av vitaminer och kosttilskott. Började med svamptillskott för någon månad sedan och slutade med koffeinet under semestern, dock mest för att min kropp mår så mycket bättre utan. Har slutat förut men fått återfall 😂 Nu provar jag koffeinfritt kaffe och mår superbra och det är lika gott så får mitt mysbehov tillfredsställt 😍

    Läst så mycket bra om svamptillskott så provar. Ska dock inte ta dem efter insättning, slutat då även med q10. 😅
    Tänker att dessa kan vara bra om det nu blir en ny IVF så har jag iallafall proppat kroppen med antioxidanter som förhoppningsvis gjort nån nytta när äggen mognar 😊

    Håller tummarna för oss!! ❤️
    Vad är det för svamptillskott? Nyfiken☺️
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida