Inlägg från: pandarinen |Visa alla inlägg
  • pandarinen

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Pandy13 - Gravid vecka 23, ett barn sedan tidigare. Båda killarna tog ett år att få till utan att aktivt försöka med tester eller liknande.

    Pandarinen 10;e försöket 1 barn sedan tidigare

    MariaNathalie  3:e försöket 2 barn 



    LillaGry (39 år) 7:e försöket, 1 barn sen tidigare

    Elsa 13:e försöket, 1 barn sedan tidigare

    Strandsan (38år)  4:e försöket, 2 barn sen tidigare

    Kiiwii (35 år) 4:e försöket, 2 barn sedan tidigare

    lottizm (37 år) gravid bf 5/9-22, 2 barn sedan tidigare 

    nomina (38 år) gravid bf 12/8-22, första barnet

  • pandarinen

    La in Pandy i imlägget ovan :)
    En gråga. Hur gör/har ni gjort. Har ni sex bara innan och på de den glada gubben (eller älstegrimg) eller även 1-2 dagar efter?
    Och hur mycket/ofta har ni sex kring äl?

  • pandarinen

    La in Pandy i imlägget ovan :)
    En gråga. Hur gör/har ni gjort. Har ni sex bara innan och på de den glada gubben (eller älstegrimg) eller även 1-2 dagar efter?
    Och hur mycket/ofta har ni sex kring äl?

  • pandarinen
    MariaNathalie skrev 2022-01-24 09:06:11 följande:

    Så nu har äl passerat och nu kommer nedräkningen
    Så spännande. Håller alla tummar och tår att det tog sig nu. Min äl kom 4 dagar senare än beräknat så jag är glad att jag kollade med ältest denna månad också. 


    När har ni andra bim?
    Mitt bim blir runt 5/2 


    Samma här och jag tycker denna väntan mellan äl och bim är psykiskt påfrestande, man går och känner efter symtom och man vill bara att dagarna ska passera.. och lever lite som en gravid men ändå inte....
  • pandarinen
    RoyalCanin skrev 2022-01-25 09:23:10 följande:
    inga problem alls. Känns som lätt-medel mensvärk när de för in "instrumentet" för spolningen. Själva spolningen känns inte alls. Inga problem efteråt heller. 
    Varför gör man äggspolning och vad ger det för resultat?
  • pandarinen

    Ni som plussat, hade ni några syntom aning innan eller kändes allt som vanligt... minns inte exakt hur det var vid min förra graviditet....
     

  • pandarinen
    Kiiwii skrev 2022-01-26 14:40:05 följande:

    Vilken tur att jag känner min kropp, hade helt missat ÄL annars. Märkte av ÄL-flytningar nu i veckan, på tok för tidigt jämför med tidigare cykler. Igårkväll ont kring äggstockarna. Nästan positiv ÄL-sticka. Tog CB ÄL-test idag första gången denna cykel och glad gubbe Glad Hade inte tänkt börja testa förrän om några dagar, som sagt tur jag känner kroppen annars hade jag missat detta, haha. 


    Tänker att ÄL sker imorgon då, så BIM för mig blir kring 8/2. Så himla glad, aldrig fått positivt ÄL-test såhär tidigt sedan uttag av hormonspiral. Nu får jag hålla tummarna att det blir bebis av det hela också ;)


    Har du anvämt ältest av annat märke tidigare? Vilket? 
  • pandarinen
    Kiiwii skrev 2022-01-26 20:47:08 följande:
    Har inte använt äl test så många gånger faktiskt. Bara senaste 2-3 månaderna. Har kört med testlagrets och nu CB som ger glad gubbe.
    Är tetlagrets bra? Jag har bara använt cb
  • pandarinen

    Idag kom mensen, så ledsen, så besviken, så less... bryter snart samman. Försökt i över ett år nu, mår psykiskt dåligt av det här,,, förstår inte varför det aldrig blir vår tur. Första och enda barnet blev till på andra försöket.
    Pallar inte det här, funderar på om vi skulle må bäst av att bara acceptera det hela, ge upp, samtidigt gör den tanken så ont för vi vill så gärna ha ett barn till...

  • pandarinen
    LillaGry skrev 2022-02-04 09:24:06 följande:
    Jag känner verkligen med dig, vi har försökt i sju månader nu, men ännu inget plus. Min menscykel är som en klocka så jag vet exakt när jag har ägglossning + att jag använder temp och ÄL tester. Jag tänker också varför är det inte vår tur snart? Men försöker också att tänka att blir det inte ett till barn så är det inte hela världen, vi har redan en fantastisk son. Men det funkar såklart inte, jag vill verkligen ha ett till barn. Och tiden tickar på, i slutet på året fyller jag 40, det är lite av en gräns för mig, hur länge ska man försöka innan man bestämmer sig för att ge upp drömmen om ett andra barn?
    Precis så känner jag med, att varför tar jag det så hårt när jag har världens finaste lilla son, å försöker tänka så men som du skriver det går inte, längtan efter en till, den fantastiska kärlek jag kan ge o få från en till är så stor. 
    Går in på månad 14 nu... i försök att få ett syskpn. Ville ha dem tätt, nu fyller sonen snart 2 år. Ett missfall bakom mig, hade det gått vägen hade jag haft barn nr 2 i oktober förra året.
    Känns lite bättre nu men ändå så jobbigt.... den värsta tiden tycker jag är veckan innan bim och dagarna efter. Jag har hyfsat regelbunden cykel. Äl till 99% på dag 15 och mens dag 29-31. Sen har cykeln gått bananas 2 gånger under de här 13 månaderna så jag fick mens på dag 38 det var tufft.
    Men det jobbigaste är nog ändå dagarna innan bim å precis efter. Då ställer jag in alla mina sinnen på att jag är gravid, innbillar mig det ena efter det andra, känner efter alla syntom, blir snurrig av all fokus jag lägger på det å sedan är det som att någon slår mig med en träplanka i huvudet när mensen kommer. Sån besvikelse varje gång. Jag har vid det laget redan förberett mig på förlossningsdatum, när jag sla berätta för andra, mm.
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida