Inlägg från: Anonym (Längtan efter barn nr 2) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    pandarinen skrev 2024-02-02 21:47:12 följande:

    jag är så sjukt ledsen, i tre år 36 månader har jag hoppats på att bli gravid och i 36 månader har jag gråtitnär mensen kommer. Senaste månaderna har jag fått tvinga min man som lessnat och inte längre känner att han villl ha barn. Jag hade satt den här månaden som slutdatum, mentalt. Hade önskat att min man var med på noterna och hade velat köra all in, sex hela veckan runt äl. Men han säger definitivt nej nu. Han vill inte längre, han är också rädd att vi ska få missfall eller hamna i en situation vid ultraljudet att barnet kanske inte är helt friskt. Jag är 43 han är 47. Vi har en fantastisk son sedan tidigare. Åh vad jag älskar min son. Men jag har ända sedan jag höll min son första gången i famnen känt att jag vill ha fler barn. Vi försökte redan 10-11 månader efter förlossningen. Min son kom till på andra försöket så vi var nog lite att det här kommer gå fort. Jag blev gravid redan efter andra försöket igen men det slutade i missfall.Det är så fruktansvärt jobbigt att kommit till ett slut, att vi inte kommer få fler barn. Dels känns det jobbigt för mig, att ta tag i alla barnsaker jag sparat tom barn nr2. Men sen tänker jag så på min son. Han är 4 år och har inte frågat eller saknar något syskon. Kanske han aldrig kommer göra det. Men jag känner sån sorg att jag inte kan ge honom ett syskon, att han aldrig kommer bli farbror, morbror eller att hans barn aldrig kommer ha kusiner. på. Hans sida. Att han kommer få stå ensam den dag vi dör, ensam med allt dödsbo och sorg. Att han inte kommer ha någon att dela minnen från uppväxten med?
    jag ångrar så att jag inte tog tag i vår ofrivilliga barnlöshet mer redan för 2 år sedan. Jag var kontakt med vården flera gånger men eftersom jag passersy 40 och redan hade ett barn gav de mig ingen hjäl. men jjag ångrar att jag inte stod på mig mer. De gjorde några tester, sköldkörtel osv och allt såg bra ut. det gav mig hopp. Men varför vad jag dem inte fortsätta när det såg bra ut. Jag har varit rädd för tabletter för att utöka ägglossningen. Samtidigt har de sagt att allt tyder på att jjag har  regelbunden ägglossning och då ska man inte ta tablette. jag får utslag på clearblue exakt på dag 12 varje månad, ägglossning dag 14  och mens 14 dagar senare. 
    jag ångrar att jag inte tagit tag och hårdtränat, tänk om en extrem träning efter förlossningen hade gjort att jag blivit gravid. När jag blev gravid med min son var jag nästan underviktig och tränade hårt.
    istället har jag varit så rädd efter missfallet att träna för hårt för att få missfall,när vi har försökt att skaffa barn.
    jag har pendlat sista tiden med att se fördelarna med ett barn. Jag har så mycket tid att ge min son som jag ser att tvåbarnsmammor inte kan ge. De behöver fokusera på den nyfödda bebisen men jag kan åka rutchkana å bada osv med min son. 
    men jag är så orolig att han ska känna sig ensam, när han blir äldre och inte har någon syskon. När vi åker på semestrar osv.
    jag längtar så mycket efter en bebis till och jag blir så ledsen på min man som gett upp och inte villl försöka. samtidigt köper jag hans argument, jag har själv tänkt tanken att vi har det så bra, vår son är fantastisk. Och om jag blir gravid nu så kommer jag vara 62 år när hen tar studenten. 74 när hen är 30. Men samtidigt känns det viktigt med ett barn till just för att jag är gammal förälder så att min son inte blir ensam. Men jag kommer inte kunna övertala min man och vi blir inte gravida, jag förstår inte vad som är fel? 
    han har inte testat sig överhuvudtaget och har inte velat göra några privata utredningar. å även där med tanke på vår ålder så har privata kliniker som jag varit i kontakt rekommenderat oss konstgjord befruktning. Jag förstår bara inte hur det kunde vara så lätt för 4 år sedan men inte nu de senaste tre åren. Vad kan ha hänt? Stress, sömnllöshet osv kan absolut spela in men det är så jobbigt, allla mina vänner har nu två barn, och vi har kämpat å kämpat o nu verkar det vara definitivt slut på kämpandet. 


    Jag har läst vartenda ord du skrivit. 
    Jag förstår dina känslor. Vi har olika ålder och olika situation men tankarna kring att din son inte får blir morbror, farbror, stå ensam när man dör etc etc etc Är otroligt starka hos mig med. Jag vill ge min dotter ett syskon. den känslan överträffar allt annat och tar över mina tankar. 


    Det är jävligt tufft att acceptera att livet inte blivit eller blir precis som man tänkt sig. Det är jobbigare än vad man kan tro. Du är inte ensam ❤️

  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)
    Vito87 skrev 2024-02-03 07:50:17 följande:

    Hej

    Jag har följt tråden lite då jag också är 35+ (36 år) och försöker få barn nr 2.
    Första kom via IVF och nu måste vi göra IVF med PGT för att få ett andra barn.  Vi har nu gjort våra 3 behandlingar. Och verkar mot alla odds ha ett friskt embryo i frysen som vi ska sätta in i februari eller mars. Men chansen att det blir ett barn är inte så stor... 

    Jag är också deppig över att "bara" ha ett barn.  Jag har själv många syskon och är så glad för det. Känner oro för att mitt barn ska känna sig ensamt. Även om hon aldrig uttryckt det (hon är 3,5 nu).

    Däremot så är min man (pappan) endabarn och tycker inte alls att det är något problem.  Han har aldrig känt sig ensam under uppväxten.  Och då har han inte ens jämnåriga kusiner, alla är minst 8 år äldre... han har sina vänner. Både vänner som är endabarn och vänner med syskon.  
    Jag har kompisar som är endabarn som inte alls är missnöjda.  De är fina vänner och snälla och trevliga. Enda skillnaden jag märker är att de oftare har egentid och uppskattar egentiden mer. Jag kan bli stressad över att vara själv många timmar eller ett dygn.   Min man och mina vänner som är endabarn blir inte alls stressade över detta. De är generellt mycket lugnare och tryggare med sig själva.  Och bra på att hitta på projekt och njuta av att göra det De själva vill.

    De tankarna lugnar mig.  Även om jag själv verkligen önskar fler barn. För jag tyckter det är så roligt med barn.  


    Hej och välkommen hit! 


    Jag förstår dina tankar. Jag tänker också mycket på hur det blir om min dotter blir ensambarn. Har tänkt samma som du, att det kanske inte blir så illa ändå med tanke på att de endabarn jag känner intr uttryckt att de saknat syskon. Jag är själv sladdis och min bror är 7 år äldre än mig. Jag har stort behov av egentid och jag tankar Energi genom att vara själv. Är för den delen inte introvert. 

  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)

    Hallå allesamman! 


    Nu har jag fått ett par positiva streck på testa tidiga stickor. De har blivit tydligare nu, så nu vågar jag tro på det. Testat tre morgnar på rad. På BIM senare i veckan tar jag ett digitalt. Håll nu tummarna att det också är positivt. 😅 jag är försiktigt hoppfull. Jag har inte vågat tro på det till 100% än. vill gärna passera BIM. 


    Det jag gjort annorlunda den här cykeln (åttonde försöket) är att jag tog Munkpeppar från CD 1 fram till positivt ägglossningstest. Kände av ägglossningen mycket mer än vanligt och fick fertilt sekret, vilket jag bara märker av vissa månader. Min ägglossning kom då CD 11 istället för 14/15 som jag haft övriga 7 månader jag loggat/testat/tempat. 


    Jag har också boostat med hög dos D-vitamin från CD1 fram till ÄL. 


    Motionerat mer än jag brukar men jag tränar en hel del i vanliga fall så det tror jag inte påverkat. Har också sovit bättre då jag jobbat utomlands en vecka och fått sova ostört 😂 


    Jag har lite lätta känningar i brösten, annars inga symptom alls. det hade jag inte med dottern för tre år sedan heller. 


    har inte berättat för min man än, han skulle bli så besviken om det blir en kemisk graviditet. Jag med för den delen. Men hoppas att kunna överraska honom senare i veckan med ett positivt digitalt 💜 

    jag lägger in min graf från FF om någon är intresserad. Samt min förra. tycker inte denna utmärker sig något särskilt utöver den tidiga ägglossningen. 

  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)
    Lojsan DN skrev 2024-02-04 18:18:03 följande:

    Ja när man har försökt att få ett syskon till minstingen i 29 månader, så hoppas man att detta är ägget med guldkant. 


    Ja så många mf och ma som man fått genom åren så känner jag mig bekvämare med att börja tidigt. 


    Men jag förstår att du inte vill bygga upp förhoppningar för tidigt. 😊


    Vad tungt med många mf och ma! Jag beklagar. Hoppas att det är din tur nu! 
  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)




    fancyr skrev 2024-02-05 06:13:17 följande:
    Min äl kom enligt FF cd11 tydligen vilket betyder att jag är på äl+3 idag. NC vill dock inte godkänna dagens tempökning. sänker jag tempen lite hos NC säger den att den vill ha mer data 🤔 . är lite ledsen att vi inte hann få till fler mysdagar.. rädd att det vi har inte räckte. fick en ordentlig äl denna månad oxå med ömma bröst, yrsel, illamående ,och ägglossningssmärta 😆

    Hej, så tänker jag också hela tiden. Men kolla mina föregående månaders ?mys? jämfört med den här månaden där det faktiskt verkar ha tagit sig. En gång bara. 


     

  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)


    fancyr skrev 2024-02-05 07:07:23 följande:

    Ja man vet ju det innerst inne att allt som krävs egentligen bara behöver vara en gång hehe men man tänker samtidigt att det borde tagit sig när man myst mycket haha . 


    fråga, händer äl På dagen för temphöjningen eller dagen innan temphöjningen?


    Egentligen tror jag mer på FF som placerar ut ÄL en dag innan NC, se bilder. 


    vet inte varför men det känns rimligare innan tempökningen. 

  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)
    Startingover skrev 2024-02-05 06:55:13 följande:

    Hej!

    Jag har varit bortrest i en vecka och tänkt på helt andra saker än att försöka bli gravid. Det har varit så himla skönt! Har bestämt mig för att inte tempa denna månaden. Har bara två ÄL stickor kvar här hemma så kommer nog använda dem men inte köpa fler. Har hyfsat regelbunden menscykel så vet på ett ungefär när ÄL kommer att vara ändå. Känns skönt med en paus.


    Jag förstår det! 
  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)
    EFW skrev 2024-02-05 07:33:59 följande:
    Grattis!! Ja nu håller vi tummarna att det inte är kemiskt ❤️😍👏🏻

    Tack! 


    tar ett digitalt på torsdag morgon 💜

  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)
    fancyr skrev 2024-02-05 15:45:29 följande:
    Vi har inte blivit utredda faktiskt så jag har ingen aning om hans simmare. 
    Hur länge har ni försökt? Har ni barn sedan tidigare? 
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida