• EFW

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Tänkte hålla er uppdaterade vad som händer här 😊 Jar inte varit så aktiv det sista men beklagar verkligen till er som fått missfall, fint att se att ni är på banan igen ❤️ och grattis ni som plussat!! 🥰

    Jag ska nu göra min tredje insättning nästa vecka, var på gyn i går och allt såg fint ut. Slemhinnan var fin och en ledande äggblåsa som var snitt 18 mm. Har tagit min trigger spruta så att kleniken enkelt kan räkna ut när pyret ska sättas in.

    Jag hoppades och trodde på att vi skulle bli gravida ganska snabbt då jag fått barn innan och aldrig haft problem. Har aldrig ens haft missfall. Men hittills har inget embryo velat stanna. Hoppas på tredje gången gilt nu då! 😊 

  • EFW
    Sand13 skrev 2024-05-29 08:18:43 följande:
    Förresten, kan du hjälpa mig med matten här. Om han har 44 miljoner spermier men bara en procent är normala, vad blir det i antal per ml om vi räknar att 44 miljoner är i en ml? :)
    Då har han 0,44 miljoner så 440 tusen friska simmare per milliliter 😊 

    Äter han zink och folsyra nu? Det kan nämligen hjälpa till att få simmarna i bättre kondition. 
    Förstår att det är kämpigt ❤️
  • EFW

    Så skrev fel i tidigare inlägg då jag skrev att , 1% blev 4 miljoner. Morgontrött men som sagt runt 400 tusen blir det 😊

  • EFW
    Anonym (Längtan efter barn nr 2) skrev 2024-05-29 06:41:01 följande:
    Lycka till med tredje försöket. Hoppas verkligen att det vill stanna ❤️ 
    Alvedon83 skrev 2024-05-29 08:41:12 följande:
    Men nu ska det väl gå vägen, håller tummarna❤️

    Tack fina ni! ❤️
  • EFW
    Cocachins skrev 2024-05-29 09:44:24 följande:

    Sand13 Jag läste på nu om ICSI och det låter ju toppen att man kan plocka ut den bästa spermien och spruta in den i ägget!

    EFV: Håller tummarna stenhårt nu! Hur många embryon har ni i frysen? Eller jag förstår inte helt ska du använda ditt ledande ägg på något vis? 


    Längtan efter barn nr 2: Lurigt med äl, jag hade också en lurig äl efter missfall. Fick utslag fast än ägget inte lossnade och sen utslag och äl igen en vecka senare. Tempar du? 


     


    Tack! Vi har också gjort icsi 😊 Av 11 plockade ägg blev 7 befruktade och vi gjorde en färsk återföring då och sedan är vi inne på vårt andra frys återförande.
    Av de 6 som var kvar fick vi tre stycken 5 dagars embryon till frysen och vi ska nu använda ett av de två som är kvar.


    Mitt ägg ska släppa som vid en vanlig cykel så det bildas en gulesäck som ska producera progesteronet som behövs. Kallas att man gör FET i naturlig cykel 😊

  • EFW
    Bunny s skrev 2024-05-29 11:01:34 följande:
    Hej! 
    Vad roligt att det är dags igen för insättning. Håller verkligen tummarna för att de lyckas den här gången! 2 misslyckade försök borde ses som väldigt normalt skulle jag tro va? 
    Vi håller verkligen tummarna för tredje gången gillt! 
    Tack! ❤️
    Ja, för varje försök så känns det ändå som att man kommer ett steg närmre då statestiken ändå tyder på att de flesta ändå lyckas med ivf med våra förutsättningar. 
    Hoppas hoppas det är nu det händer. Är nu 12 månader sedan vi började seriöst med att försöka bli gravida 😊
  • EFW
    Sand13 skrev 2024-05-29 11:25:18 följande:
    Men såååå många dåliga dom har att trängas med 😅
    Han äter kosttillskott från Babystart och där finns mer än bara dom två, så ja dom ingår :)
    Det gjorde min kille också, men nu äter han vanliga multi man. Men vi ville boosta lite extra i för ivf och då unnade vi oss lite dyrare tillskott. Han har också gått i perioder på extra zink och fondues då man måste komma upp i en extra hög dos enligt studier för att få effekt på antalet. Men som sagt allt beror ju på vad som är grundorsaken till problemet. Och i vårt fall så vet vi inte varför han har så få simmare. Alla prover ser fina ut 😊 Men om det tillexempel blir en ivf omgång till så blir det extra zink och folsyra utöver vanliga dosen tre månader innan för att få så många bra simmare som möjligt. 
  • EFW
    Sand13 skrev 2024-05-30 10:26:14 följande:
    Han har normalt antal spermier, men 99 % har onormalt utseende och många hade nedsatt rörlighet :( 
    Har ni fått veta varför?

    Det är super bra med extra tillskott, men tänk på att fortsätta för det tar tre månader för en spermie att tillverkas så tillskotten han tar nu ger resultat först om 90 dagar. Så om Han fortsätter så kommer iallafall spermierna vara så bra det går när ni väl kommer till ivf en om ni inte lyckats bli gravida innan vill säga🤞❤️
  • EFW

    Så en vecka kvar till Bim för mig nu, hur ligger ni andra till  som inväntar bim? Jag ruvar ju nu så har egentligen inte testdag för ens den 16 😂😂 Så seg väntan 😁🤞

  • EFW
    Sand13 skrev 2024-06-07 06:54:59 följande:
    Jag är på äl+9 idag och testade negativt nu på morgonen med ett testa tidigt test. Det är kört denna månaden också såklart. Blev bitter nu igen. Detta är vårt 19:e försök. Mer än 1,5 års försök alltså. 

    Det positiva är att vi har ju tid till fertilitetsklinik 15 juli. Inte en enda av mannens 1 % bra spermier (fertilitetsutredning visade ju 99 % onormala spermier) vill befrukta mig alltså.

    Är redan orolig att även IVF/ICSI ska misslyckas och att vi aldrig får ett gemensamt barn. Min sambo mår väldigt dåligt av det hela. Han säger att han känner sig värdelös som inte kan göra mig gravid. Han är inte värdelös i mina ögon, han är världens bästa. Jag säger det till honom också. Vi har kämpat naturligt och nu får vi ju fortsätta kämpa med fertilitetshjälpen.

    Jag är också äl+9 i dag 😊 Jag dock inte testat.


    Snart ska ni få börja med er ivf och då kommer ni behöva koncentrera er på det. 


    Ni kanske ska lägga försöken på hyllan de sista veckorna nu så ni slipper misslyckas om det gör er deppiga. Passa på att njuta av varandra innan ivf en drar igång.
    För man vet aldrig hur man reagerar på hormoner och stress som en ivf innebär.  


    Min kille är också ledsen till och från då han så gärna vill bli pappa. Så vi brukar skoja om att det säkert finns en mening med hans infertilitet. Han var en liten FB innan vi träffades och har aldrig varit så noga med skydd så vem vet om det ens blivit vi om han redan hade haft 3-4 barn med olika kvinnor innan mig 😅😂😂 Vi är ju nu på vårt tredje försök och det har varit krävande att genomgå  ivf helt klart. Men vi kommer ju inte ge upp och har redan bestämt att om även fjärde och sista försöket misslyckas så kommer vi finansiera själva och prova igen. 

    Klart även vi kommer få en bebis ju!! Jag håller tummarna för oss icsi-sar 😉😍🤞

Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida