Inlägg från: pandarinen |Visa alla inlägg
  • pandarinen

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Har ni sex bara på ägglossningsdagarna? Eller även före och efter? I början körde vi på före, på och efter men efter snart ett år är det inte kul längre med produktionsex så då siktar vi på när fasta glada gubben dyker upp. Så segt att det tar sån tid. Första barnet tog sig på andra försöket.

  • pandarinen

    Kännt pirr och stickningar på vänster sida idag. Få se om vi får till något imorgon eller om vi håller tummarna på dagens mys...

  • pandarinen

    Orden INTE GRAVID, lyser klart på gravidtestet - det är som ett kraftig slag mot bröstet. Jag känner mig tom, tom på ord, vill gråta men måste behärska mig inför min 2 åriga son. 
    I tre minuter satt jag nästan och blundade, hjärtat bultade, och i mitt huvud snurrade frasen- gode gud låt det stå gravid, gode gud låt det stå gravid. 
    Istället blev det ytterligare en besvikelse, smärta som inte går att beskriva, blandad med en tom känsla och en trötthet. 
    Det är 1 år sen nu som vi bestämde oss för att vi vill ha ett syskon. Redan på andra försöket blev jag gravid, men det slutade i ett tidigt missfall, sen har resan varit lång, tuff, känslomässigt som en berg och dalbana och psykiskt jobbig. 
    Jag hade ett hopp, en känsla att få överraska min man idag på nyårsafton med nyheten att jag var gravid. Känslan har varit annorlunda den här cykeln. Jag brukar ha ömma bröst och molnande värk. Den här gången har jag haft mer lätta ilningar i brösten, och ingen molnande värk, snarare lite stick i nedre delen av magen- mot livmodern. 
    Tårarna har runnit ner för mina kinder, jag stirrar ut med en tom blick. Ville så gärna avsluta det här året med att vara gravid. 
    Samtidigt någonstans långt långt där inne, har jag fortfarande ett litet litet hopp, kanske testade jag mig för tidigt? Kanske är det inte för sent den här cykeln?  Jag har inte BIM förrän imorgon, eller söndag. Men borde inte testet ändå gett utslag GRAVID isåfall idag? 
    Så mycket tankar, så mycket känslor, så mycket smärta snurrar just nu i huvudet. 

  • pandarinen

    Ja i år ska det komma massor med pluss i denna tråden.

    Jag väntar fortfarande på ett pluss för denna cykel. Om jag hade älgubbe en torsdag å fredag föe två veckor seda så borde jag ju haft äl senast lördagen. Alltså borde jag väl vara på bim +1 idag. Kanske bim. Men jag känner ingen som helst antydan på att mens är på G men jag känner mig inte gravid heller och testet i fredags visade negativt.

    Samtidigt blir jag galen på min lutefas, för två gånger har den spelat spratt å jag har fått mens på bim +9. Någon som vet vad det beror på? Dett trots äl utslag på dag 14/15 efter mens.

    Och påverkar lutefasen när man ska ta gravidtest?

  • pandarinen
    Anonym (..) skrev 2022-01-02 15:19:53 följande:

    Har inte skrivit här i tråden på väldigt länge men nu har jag äntligen plussat!! Gravid i vecka 5-6, kan inte förstår att det är sant. Tog sig på sjätte försöket. 


    Grattis! Vad roligt!
  • pandarinen
    Anonym (34) skrev 2022-01-02 17:38:06 följande:

    Äter du rosenrot el vaccinerade dig nyligen?


    Inget av det. Nu i em kom mensen, så bim var nog idag då...
  • pandarinen

    Så surt att mensen är här, blöder rätt rejält den här gången också...

    Nu har det gått 1 år sen vi startade. Vi trodde på bebis 2021. Men jag vill inte ge upp, men varje gång mensen kommer tänker jag hur fantastiskt det är att vi ändå har en liten underbar son! Men längtan är så stor efter en till och att vår son ska få ett syskon.

  • pandarinen
    Anonym (34) skrev 2022-01-03 20:05:33 följande:

    Jag har tagit detta:

    Rosenrot

    Zink

    Magnesium

    Folsyra

    D vitamin

    Vetegroddsolja

    Fiskleverolja

    Blev gravid en månad efter att jag började med tillskotten men har haft två mens efter mf


    Intressant. Vad gör vetegroddsolja, magnesium och rosenrot?

    Jag äter gravidvitaminer- som innehåller både zink, folsyra mm.

    Mrn inte magnesium.

    När jag tänker på det så åt jag andra vitaminer inför förra graviditeten, det var nog en 100 procent av det mesta. Ska kkka vad det var....

    Sen börjar jag idag med att komma igång med att träna, ska träna 3 dagar i veckan, minska på sockerintaget, så ingen mer läsk och godis och dricka 1.5 litdr vatten varje dag. Å ett ägg om dagen o valnötter. Hittade en sida med tips på att öka fertiliteten. Även för män.

    Min man äter massa vitaminer sedan tidigare bla zink. Han blev riktigt ledsen denna gång... jag tog det nog inte lika hårt eftersom jag ändå tagit testt ett par dagar innan som visade negativt. Så jag tog det hårdare då..

    www.google.com/search&client=ms-android-samsung-rev2&source=android-browser&q=e+vitamin+%C3%B6kar+fertiliteten
  • pandarinen

    Här var en bra sida också nouw.com/erikawesterblad/boosta-fertiliteten-25317183

    Hur mycket magnesium å övriga vitaminer äter ni? Såg att mina gravidtabletter mitt val gravid innehöll inte magnesium men jag har andra gravidtabletter som innehöll lite magnesium. Dock bara 15 procent av rdi tror jag det var..

    Jag hoppas på hälsa kost å inget godis sk förbättra fertiliteten också

Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida