• Alvedon83

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Anonym (Längtan efter barn nr 2) skrev 2024-02-26 20:02:07 följande:

    Gjorde ett återbesök idag efter missfallet i helgen. Man har nu tittat igen på mina ultraljudsbilder och även gjort ett nytt VUL idag och sett att det var ett utomkvedshavandeskap, så kallat X, jag fått. 😭 
    hade blödning i buken. Men då mitt hcg minskat drastiskt och smärtan avtagit gör de inget ingrepp. 


    Blir nu lite skraj för att försöka igen. Vet att vi kommer att försöka eftersom längtan efter ett barn är större. 


    Är det någon här som har erfarenhet av X? 


    Jag fick ett utomkveds för många år sedan, äggledaren gick sönder och jag fick akutopereras, var i v 9. Fått två barn efter det utan problem. 
  • Alvedon83
    Bär skrev 2024-02-26 10:29:15 följande:

    CD30, och nu har jag haft förhöjd temp i 2 dagar. Inte tempat super noga så den kan lika gärna ha varit förhöjd i 3 dagar med. 
    Fattar verkligen inte varför min cykel varit så konstig i 2 månader.
    Försöker ha tålamod och tänka att det är vanligt att hoppa över ägglossning ibland, men det är lättare sagt än gjort. Vill bli gravid nu!


    Hur går det? Blev det äl?
  • Alvedon83
    DidoAeneis skrev 2024-02-26 19:09:37 följande:
    Det är nog superindividuellt, men det är väl bevisat att höga nivåer av prolaktin (som frigörs vid amning, och i extra hög grad vid amning nattetid) gör att det produceras mindre progesteron, vilket kan medföra att lutealfasen blir kort. Sen kan man ju bli gravid ändå, trots kort lutealfas, men när jag läste det valde jag att sluta amma helt för att ge mig själv bästa förutsättningar att bli gravid. Jag har bara haft äl sen i december, fick en kemisk graviditet i januari (mensen kom på äl+14) och nu sist var lutealfasen 10 dagar, så det är väl lite oklart om amningen har påverkat i mitt fall, men ändå. Better safe than sorry.

    Vissa blir ju gravida trots helamning liksom, så klart det går! Men nog individuellt som sagt. Hur mycket ammade du när du fick tillbaka mensen? Hur gammalt var barnet?
    Jag ammar också lite grann men tror att det är åldern som påverkar mer än amningen. Men jag har i allafall bestämt mig för att sluta amma på natten.
  • Alvedon83
    Jossolo skrev 2024-02-28 23:06:39 följande:
    Är det sant?😱 Jag fick då minsann ingen grundligare koll eller tidigt ultraljud när jag blev gravid efter mitt X. Fick betala privat VUL själv. Nu ska ja bannemig stå på mig nästa gång om man nu lyckas Bli gravid igen.
    Jag fick inte heller det. Men min äggledare togs bort så kanske inte är någon större risk då?
  • Alvedon83
    EFW skrev 2024-02-29 06:49:35 följande:

    Hej tjejer,
    Jag är på sprutdag 8 nu, allt går bra och kroppen svara bra på behandlingen. Ska på ett andra ul på fredag och hoppas då få veta när det blir äggplock. Blir antagligen runt min ordinarie äl dag som det verkar nu 😁

    Så är det någon som har äl i början på nästa vecka? Alvedon83 och fancyr vi brukar ju ligga ganska lika. 😍


    Åh va spännande det låter, är det stor chans att man lyckas första försöket?

    Jag borde ha äl i början på nästa vecka, är på cd 9 idag. Känner mig taggad på ett nytt försök men tyvärr är hela familjen förkyld så hoppas att åtminstonde maken är piggare efter helgen.
  • Alvedon83
    Bär skrev 2024-02-29 12:38:40 följande:

    Börjar bli min längsta cykel någonsin! Är på CD33 och antagligen äl+5/6. 
    Varken känner eller tror någonting 😅


    Vilken lång väntan men skönt att äl ändå kom till slut👍
  • Alvedon83
    Cocachins skrev 2024-02-29 14:08:57 följande:

    Hej, jag har nog aldrig tidigare såhär mkt känt att jag vill att dagarna bara ska gå lite snabbare framåt. Varför? Jo för min temp kurva ser sjukt bra ut, samtidigt som jag inte alls litar på den för att jag har en ny termometer denna månad (Tappade bort gamla). Jag är helt enkelt orolig den mäter en högre temp och ger mig falska förhoppningar. Men även om denna nya skulle mäta 0,2 grader högre än min gamla temp så hade detta varit en intressant kurva. Sist jag var gravid och tempade så hade jag en liten tempdipp på dagens datum och två dagar senare plussade jag, så tolkade det då som implantations dipp. Jag känner verkligen att morgonens temp därför blir väldigt intressant om den pånytt stigit? då kan jag graviditets testa i övermorgon. Ja ni hör ju att jag överanalyserat detta lite för mkt, men blev så nu pga en helt otroligt fin graf? hoppas inte bara nya termometern spelar mig ett elakt spratt, då åker den ut, haha..
    Lägger in min graf nu och grafen sist jag var gravid, håller  ni inte med om att det ser lite intressant ut? 


     


    Ja den ser jättefin ut grafen, håller tummarna! Jag har också en ny termometer så vi får se hur kurvan kommer bli😊
  • Alvedon83
    Jossolo skrev 2024-02-29 21:05:13 följande:
    Utomkvedshavandeskap har jag läst. Men när dom gjorde ultraljud för 1vecka sen såg dom ingenting så vettetusan vad det beror på. Fattar ingenting
    Det kanske inte är ett missfall då? 
  • Alvedon83
    Symetrical skrev 2024-03-01 11:15:44 följande:
    Förstår din oro, men det kommer säkert att gå hur bra som helst ❤️

    Det går bra! Jag har äntligen börjat må bättre 🙏🏼
    Var på ultraljud i onsdags och tyvärr är jag lite för bra på nubteorin, så jag såg att det var ytterligare en liten grabb. Omöjligt med överraskning för min del 🙈 Var helt inställd på pojke, även om en flicka såklart också varit välkommen! Känner mig väldigt bekväm som pojkmamma, så det känns naturligt med ytterligare en till klanen 😂
    Kul med en liten kille😊 vi har två killar och en tjej.
  • Alvedon83


    Har börjat få fertilt sekret så äl kanske kommer lite tidigare den här månaden? Nu har jag slutat nattamma och tagit upp styrketräningen igen så hoppas att hormonerna gillar det och ger oss ett bra ägg😅
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida