• Idaho1989

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    EJT skrev 2024-08-11 17:37:23 följande:
    Åh nej! Hur mycket blöder du? Jag blödde lite någon-några dagar med mitt första barn, ungefär i den veckan, så håller tummarna att det inte är nåt farligt 🧡
    Inte jättemycket, men en del. Typ som om jag skulle ha mens.
  • Idaho1989
    Anonym (Längtan efter barn nr 2) skrev 2024-08-11 16:39:52 följande:

    @Idaho1989 kan inte citera dig. Det blir en tumme ner när jag trycker på Citatknappen? 

    Jag håller alla tummar för att det bara var en obetydlig blödning. 


    har det fortsatt Sedan igår? 


    Det slutade igår, eller det kom bara lite grann, inget igår kväll, började om runt 9 i morse och har fortsatt sen dess.

    (För mig funkar det att citera när jag uppdaterat några gånger)
  • Idaho1989
    DidoAeneis skrev 2024-08-11 18:51:22 följande:
    Exakt så gick mitt mf till... Först lite på en måndag, sen slutade det, sen kom det igång som en mens på tisdag fm. Men jag hade rätt ont då också, på tisdagen. Har du ont?
    Pyttelite, men inget att tala om. Har ju haft lite molvärk av och till sen innan jag plussade, men som sagt inget anmärkningsvärt. Hade svinont i våras när jag fick ett missfall i v5 (fast jag enligt gyn inte "borde" haft så ont).
  • Idaho1989

    Oavsett hur det går är jag väldigt tacksam för allt stöd här i gruppen/tråden, vad man nu ska kalla det ❤️ Känns bra att ha någonstans att ventilera.

  • Idaho1989
    Lojsan DN skrev 2024-08-12 04:45:54 följande:
    Det va tråkigt att läsa 🥺 Hoppas med att det bara är något tillfälligt, hur mår du i dag? 
    Fysiskt är jag väl OK, psykiskt vill jag bara dra täcket över huvudet och försvinna ett tag. Har tid 10.30
  • Idaho1989
    EJT skrev 2024-08-12 08:34:53 följande:
    Håller tummarna. Skönt att du fått tid iaf! Hos oss skulle de nog sagt "Ja, finns inget att göra, avvakta och se" :( Skönt för ens eget psyke att bli undersökt... 

    Jag har haft två missfall här i våras och jag tycker det också sätter sig i huvudet med flera missfall. Jag känner mig liksom inte lika pepp på ev positivt gravtest längre för känslan är ganska stark att det nog inte får vara kvar, det heller...
    Hade redan tid bokad sen innan, skulle vara första besöket...  Verkar i alla fall ha slutat blöda för stunden 😕
  • Idaho1989

    Var på UL idag, ingen hjärtaktivitet. Såg ut att ha stannat i ca v6+3 så för en vecka sen. Orkar typ inte ens vara ledsen, känner mig mest tom och vill bara att det ska vara över.

  • Idaho1989
    Cocachins skrev 2024-08-30 23:43:41 följande:

    Har ni testat Rosenrot? Jag tror det kan ha hjälp på traven när jag blev gravid. Det och att jag slutade med Naproxen. Vi försökte två år (3 missfall). Sista året hade jag ingen graviditet alls, men blev sen gravid när jag tog rosenrot ( som sen blev missfall) och sen en månad imellan, tog rosenrot igen och blev gravid och är nu vecka 18. Är inte att jag tror att detta enbart spelade roll, var nog massa olika faktorer och slumpen? men kanske att jag ändå tror det kan ha hjälp lite på traven. Så kanske värt att lägga till det på listan om ni ändå tar endel andra tillskott. Tog alltså rosenrot från första mensdag till strax innan äl. Gäller att man har koll på sin äl först men hade tempat länge. Ska även finnas en tråd om rosenrot på familjeliv, där är flera väldigt pepp på detta tillskott. 


    Jag fick mycket tydligare ägglossning och blev gravid första "hela" cykeln jag åt rosenrot. Tyvärr blev det ju missfall för mig också. Nu väntar jag på att mensen ska komma så vi kan så att säga nollställa och börja om på riktigt. Tippar på att den är ungefär en vecka bort för brösten har börjat ömma och har lite molvärk.
  • Idaho1989

    Väntat på att mensen ska komma igång igen efter missfallet, känns som att den är på G men ändå inte. Trodde den skulle komma i helgen men inte det 🤷?♀️ Tog grav.test igår bara för säkerhets skull, men det var negativt. Kommer den inte på ytterligare några dagar så får jag väl testa igen, hoppas dock på att den kommer typ idag eller imorgon för då borde jag hinna ha ägglossning precis innan vi åker på hemvärnsövning 😅

  • Idaho1989

    Ingen mens efter missfallet än, men rätt säker på att jag hade ägglossning kring torsdag-fredag förra veckan. Åker på övning tors-sön och funderar på att köpa ett testa tidigt och ta på måndag 🤔

  • Idaho1989
    Anonym (Tredje) skrev 2024-09-24 12:07:02 följande:
    Hemma med sjukt barn idag så jag har möjligheten att analysera allt 😂
    Är jag knäpp som ser en skugga? Spökstreck? 
    Jag ser en skugga! Omöjligt att säga om det är spökstreck eller ej, testa igen om ett par dagar 🙂 *Håller tummarna*
  • Idaho1989

    Blev inget testa tidigt här, mensen kom lite tidigare än beräknat istället. Lite frustrerande samtidigt som det känns skönt att kroppen verkar börja komma igång igen efter missfallet....

  • Idaho1989

    Positivt ägglossningstest i Söndags morse så verkar enligt kroppen och tester haft ÄL på cykeldag 10 (ovanligt tidigt, men antar att kroppen inte är riktigt i balans ännu) vi åker iväg nästa torsdag till måndag så funderar på att testa innan vi åker på ÄL+10 🤔

  • Idaho1989
    Anonym (R) skrev 2024-10-11 14:18:52 följande:

    Hoppas att det är ok att hoppa in här i tråden! Har lite behov av att skriva av mig och det är kul om man kan följas åt mot målet graviditet och bebis.

    Liten presentation: Jag är 39 år och tillsammans med sambo försöker vi få vårt andra barn. Vårt första barn är nu 15 månader och vi är inne på 5:e försöket. Innan barnet var jag gravid två gånger, första gången blev det ett tidigt missfall och andra gången utomkvedshavandeskap. Fick då operera bort en äggledare så det kan ju också påverka fertiliteten lite utöver åldern. Efter operationen blev jag dock gravid på tredje försöket så jättesvårt var det ju inte då iaf, även om vi totalt sätt hade försökt i 1,5 år innan graviditeten som resulterade i barn så kändes ju som lång väntan. 

    Trots att jag vet att jag kanske borde, med tanke på hur gärna vi vill ha syskon, så har jag inte slutat amma helt. Ammar ca 1 gång per dag. Vet inte hur mycket det påverkar när det ändå är så pass lite? Försökt goola mig fram, men tycker framför allt att man hittar info om helamning och att använda det som "preventivmedel". Har haft regelbunden cykel med utslag på ägglossningstest sedan mensen kom tillbaka.

    Inväntar mens imorgon. Tog ett graviditetstest igår, eftersom jag förstås inbillat mig en massa symtom, men det var definitivt negativt, så det är bara att börja satsa på försök nr 6.

    Hur länge har ni i som är aktiva i tråden nu försökt?


    Ganska precis ett år nu, ett tidigt missfall i Februari och ett i Augusti i år, hoppas på "tredje gången gillt" snart. Han har ett barn sen tidigare, jag har inga.
  • Idaho1989
    Anonym (R) skrev 2024-10-12 11:44:38 följande:
    Åh, håller verkligen tummarna. Minns när vi gick över ett års försök med första utan en graviditet som stannat. Det var riktigt tufft. För oss blev det verkligen tredje gången gillt så hoppas det blir samma för er.
    Jo varit tufft senaste veckan, hade första graviditeten stannat hade jag varit höggravid nu, hade andra stannat hade vi gjort UL och förmodligen börjat berätta för folk osv...
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida