Inlägg från: Hannis1983 |Visa alla inlägg
  • Hannis1983

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Snorkfrökenhär skrev 2022-11-11 12:46:12 följande:

    Jag vill också vara i den där tiden då man närmar sig BIM och det är både spännande och hemskt Tungan ute  Ni har så fina grafer också, mina är lite mer hallabaloooo, men det beror förstås på att jag fortfarande är så slarvig och glömmer bort att tempa, och så mäter jag inte samma tid varje dag heller + oregelbunden cykel, haha. 

    Men visst kan man korrigera tempen? Hur ska man tänka då? Jag tempar oftast tidigt, runt 5-6, men när jag är ledig blir det ju senare.


     


    den skulle jag också vilja veta, hur man tänker om. är sämst på att ta den samma tid då jag inte vill ställa klockan om jag börjar sent😂

  • Hannis1983

    Symetrical: Tusen tack för bra förklaring! Då ska jag nog kunna få ordning på det 😄

  • Hannis1983
    Billieblue skrev 2022-11-15 09:13:23 följande:

    Hej! Hoppar in lite sent i denna tråd.

    jag fyller 39 om en månad och försöker bli gravid med andra barnet (har en 3,5 åring).
    Vi är inne på 3e ordentliga försöket. Hade ÄL 6/11 och BIM är 18-19/11 (har ganska kort lutealfas).

    jag har haft lite molvärk till och från sen ÄL, och har nu jätteont i brösten. De är inte ömma utanpå utan en mer brännande smärta inuti brösten. Minns att jag hade lite liknande förra gången. Har även drömt väldigt märkliga drömmar senaste två nätterna, vilket jag även gjorde sist jag var gravid.
    kan ju lika gärna vara mensen som är på g, men jag hoppas såå mycket på ett plus. Vi kämpade över ett år innan jag blev gravid med dottern när jag var 35, och är så rädd att det ska vara försent nu..


     


    Välkommen hit ♥️

  • Hannis1983
    Hanna Gitta skrev 2022-11-16 12:58:03 följande:

    Snorkfrökenhär: samma här, alla säger "ni ska väl inte ha nån fler" och så skrattar de och vi bara tänker inombords att jo, vänta ni bara 😄 


     


    Hög igenkänningsfaktor på den här med 😂

  • Hannis1983

    God morgon!

    Någon här inne som är expert på ägglossningstest? Har köpt mina första nu och appen jag använder tycker jag skulle börja testa igår. Visst blev det två streck men det ena mycket svagare alltså negativt tog dock ett nytt idag då det stod att man ska testa varje dag och det är också svagare än kontroll strecket men starkare än det som var igår. Hur ska jag tänka? Är det något på gång eller vad menas? Ska tilläggas att det är rejäl skillnad mot igår. 

    Får alltid så bra expert hjälp här så hoppas någon kan ge mig klarhet. ♥️

  • Hannis1983
    mamma8212 skrev 2022-11-17 09:34:53 följande:
    Jag har alltid kört med digitala, då går det inte att tolka fel 😊 Med vanliga blir strecket ofta starkare och starkare, det räknas som positivt när båda strecken är lika starka, eller när teststrecket är starkare än kontrollstrecket. 

     


    Jo när det räknas som positivt har jag koll på, frågan är om det är något att hålla koll på när strecket är starkare idag. Tempar också så försöker ha lite koll sen om det går det vet i sjutton 😂 är alldeles för snål för att köpa digitala och för rädd att det ska uppta all min tanke att försöka bli gravid så vill jag inte ha det så nöjer mig med dom här men eftersom det är första gången och förhoppningsvis enda gången  ställde jag frågan 😂

  • Hannis1983


    nu blir ju bilderna helt kassa insåg jag 😂 men översta är från igår eftermiddag och den understa från i morse inte med morgonurin. 

    Har jag förstått att tempen ska stiga när ÄL skett? För förra månaden stack den över 37 helt plötsligt och nu ligger den stadigt mellan 36.5-36.7 typ 😃

  • Hannis1983
    Snorkfrökenhär skrev 2022-11-17 10:11:22 följande:
    Lojsan DN - Guuuud så spännande, verkar lovande. Jag håller tummarna stenhårt Skrattande 

    Hannis1983 - Ser ut som att ÄL närmar sig. Tempen stiger efter ÄL :) för mig blir strecken på ÄL-test ibland starkare successivt innan de blir positiva men ibland kan det ha varit supersvagt och sedan positivt direkt, verkar vara lite olika för mig. 

     


    Tack, jag hoppas att det är så. Då borde det var ännu starkare imorgon tänker jag. bara vänta och se då😃

  • Hannis1983
    Brallans skrev 2022-11-17 10:48:22 följande:
    Jag har såna där vanliga stickor, typ billigast möjliga och när det börjar bli starkare så brukar jag ibland ta två gr per dag så jag inte ska missa stegringen när det bli positivt då det för mig kan gå ruskigt fort ibland.. huvudsaken är ju att man ligger i så att säga ;) 

    Alltid skönt att kunna ha tempen med så man kan ha koll på vad som händer, hejja hejja!

     


    Aha okej, då kanske jag måste testa ikväll igen då? Typiskt att jag är själv hemma idag. Men vi fick till det igår och han kommer tillbaka hit imorgon. Så hoppas! Suger att vara särbo alltså 😂

Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida