Inlägg från: Symetrical |Visa alla inlägg
  • Symetrical

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Hoppas 2012 skrev 2022-03-15 20:32:03 följande:
    Gissar det borde synts nu
    Vad mäter testet från? Och vilken dpo var du på igår? Och hur länge hade du hållit dig innan du tog det?
  • Symetrical
    Hoppas 2012 skrev 2022-03-16 08:59:41 följande:

    Glömde bilden


    Ser du något själv på det?
  • Symetrical
    Hoppas 2012 skrev 2022-03-16 13:12:07 följande:
    Vet knappt längre haha, kan ana en mörkare skugga men som sagt, kanske inbillar mig?!
    Håller tummarna att det är något! Hur ser det ut om du jämför med tidigare test?
  • Symetrical
    MariaNathalie skrev 2022-03-19 09:50:36 följande:

    Allt har stannat av och magen har sjunkit och blivit platt igen. Testet visar knappt något och jag vill bara gå och lägga mig under täcket och aldrig komma upp igen.
    Två missfall på ett halvår. Vet att jag inte är ensam. Men
    stressen av att bli gravid innan jag fyller 40 har gjort mig lite smått pressad. Nu känns det typ kört. 40 år och bara missfall. Vet inte om jag orkar ett till. 


    Mina cykler är typ uppe i 40 dagar nu Oxå så det är as drygt att börja om igen hela tiden Oxå. 
    Provade rosenrot denna Gång och blev gravid men hade hoppats på kortare cykel. 
    åt bidrottninggele i Jan och den blev längre då Oxå. 


    känns bara sååå hopplöst just nu. 


    förlåt För långt och tråkigt inlägg 


    Så ledsen för din skull :,-( Hoppas att det kommer ut snabbt, så att du kan lämna det bakom dig? Jag tror och hoppas att du får tillbaka gnistan och lite jävlar anamma så småningom. Bebis våren 2023 vore inte helt fel! <3
  • Symetrical
    nomina skrev 2022-03-21 15:31:46 följande:

    Idag har vi varit på RUL, det är en pojke och allt såg bra ut! 
    Att få se det lilla hjärtat slå för fullt så släppte allt Hjärta


    Åh, stort grattis! Tyckte väl att det såg ut som en liten gosse <3
  • Symetrical
    Kiiwii skrev 2022-03-28 22:59:14 följande:
    Jag får ömma bröst efter ÄL :) svinonda, då vet jag att ÄL varit. När progesteronet stiger för många ömma bröst. Låter ju som att du haft ÄL nu, får se när min behagar dyka upp denna månad.
    Håller med! Får också ömma bröst och ffa bröstvårtor efter äl!
    Här inväntas också äl. Vilken cd är du på nu? Själv är jag på cd 13 idag och har faktiskt börjat få lite känningar redan. Inget direkt ew-sekret än, men antar att det kommer närmsta dagarna. Har inte ägglossat tidigare än cd 21 sedan första barnet, så blir spännande att se om det rättat till sig någorlunda igen. Min lutealfas var i alla fall på 10 dagar sist, vilket också är betydligt längre än den varit sen första graviditeten :-P
  • Symetrical
    pandarinen skrev 2022-03-29 13:47:44 följande:

    Jo jag misstänker jag hade äl slutet på förra veckan. Är på cd 20. Brukar ha 29-30 dgr cykel. Så bim 8-9 april.
    Jag har bata väldugt mycket flytningar idag... och sen fick jag som förra cykeln en krampande ilnande känsla i magen några dagar efter misstänkt äl, alltså igår. 
    Inte lika ömma bröst den här måmaden, dom är inte spända alls och inga ömma bröstvårtor heller.
    Jag försöker att inte bli skengtavid den här månaden, att inte tänka så mycket på datumet för bim och leva som vanligt. 
    Känner att stressnivåm både hos mig och maken varit bättre denna månad när vi inte gått efter glada gubbar. Men jag tror att jag för egen skull ska ta och esta lite nästa månad- i smyg ;) tycker det kan vara svårt att få gubben i säng utan att säga att jag har äl. Och säger jag att jag har äl, då blir han ju stressad istället att "leverera" och är det enda han tänker på under tiden typ.


    Hahaha. Snacka om moment 22! XD Själv brukar jag skicka sexförfrågning på sms till min man. Sjukt eggande! Hahaha. Tror du att ni fick till det någorlunda den här cykeln?
  • Symetrical
    Kiiwii skrev 2022-03-29 22:40:06 följande:

    Men då är det på gång för dig låter det ju som :) 

    Jag är på cd 7 bara så jag får vänta en vecka minst på ÄL. Brukade få ÄL kring dag 14 förut men sedan uttag av hormonspiralen så kan den komma allt från dag 14-30, lite drygt! Haft hyfsat regelbunden cykel sista månaderna ändå på omkring 30 dagar men sista cykeln var lång! Hoppas det bara var en engångsföreteelse. 


     


    Jag ska faktiskt kontakta fertilitetskliniken har jag bestämt mig för. Göra en utredning privat, jag är ganska säker på att jag kan behöva hjälp med att stimulera ÄL som när vi skaffade första barnet. Vet av erfarenhet att cykeln blir bättre om jag skippar kolhydrater och går ner lite i vikt exempelvis och jag håller på, men känner att jag inte vill vänta på att det KANSKE blir bättre och att jag KANSKE blir gravid. Nää, vi har försökt sedan i höstas och jag känner lite tidspress, så nu ska jag be om att få bli utredd så får vi se vad det visar!


    Det tycker jag låter som en bra plan! Jag fick också äl-stimulerande (letrozol) när vi försökte med tvåan, för då hade jag äl på dag 25-40 och sen bara 6-7 dagars lutealfas. Första cykeln med letrozol ägglossade jag på cd 18 och fick 10 dagars lutealfas och nästa cykeln kom äl på cd 17 och då blev jag gravid  
    Fortfarande inte så mycket fertilt sekret här, men känner hur äggstockarna jobbar, så gissar på äl om 4-5 dagar :-P
  • Symetrical
    Kiiwii skrev 2022-03-30 12:59:53 följande:

    Jag har förresten aldrig ätit Letrozol, får man mkt biverkningar av den eller hur funkar det? 


    Fick Pergotime för 10 år sedan och kunde jag inte sova av och fick världens dipp i humöret av dom, men första barnet blev ju till så det var det värt. Letrozol som används idag kanske är snällare mot kroppen?


    Ja, letrozol är mycket snällare, jag fick bara som kraftiga äl-symptom. Mindre risk för flerbörd med, så behövde inte ens göra vul, om jag inte hemskt gärna ville det, vilket var skönt. Är ju sådär kul XD
    Hade helt regelbunden cykel på 29 dagar innan första barnet med äl på cd 14-15. Tog sig efter att vi kört oskyddat i typ 4-5 månader. Andra barnet tog nästan ett år och ett ma pga hormonell obalans och tredje var en Hoppsan som blev till på ett futtigt ligg 3-4 dagar innan äl, så har verkligen varit hela spektrat för min del ;-P
  • Symetrical
    Kiiwii skrev 2022-03-30 22:23:54 följande:
    Det låter ju bra ifall jag skulle behöva äta det framöver :)

    Lite samma här med ;) Första behövde vi hjälp för att få till, andra blev till på 1-2 försök utan hjälp och sen blev jag oplanerat gravid trots skydd när andra barnet var 1 år, den graviditeten avbröt vi pga helt fel tajming med en till liten :/ Rätt beslut men ändå hemskt. Det var efter det jag satte in hormonspiral och ja, nu har den helt förstört min balans verkar det ju som. 
    Förstår att det känns segt :S Hur länge sen var det du tog ut din? Jag tog ut min 24/2 och fick först liten blödning ett par dagar (vilket ju är vanligt) och sen äl 6/3 följt av mens 17/3, så första cykeln verkar inte ha blivit negativt påverkad. Får se om nästa äl kommer som den ska om några dagar. Är på cd 15 nu.
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida