Inlägg från: pandarinen |Visa alla inlägg
  • pandarinen

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    nomina skrev 2021-11-23 21:14:21 följande:

    Hur går det för er tjejer?


    Jorå en vecka cirka kvar till bim... så väntar och längtar på plusset! Själv då?
  • pandarinen

    Suck inatt kom mensen. Om man går mens 16 dagar efter äl utslag, hade jag då äl för 14 dagar sen eller är det min cykel som är lite längre än 14 dagar mellan äl och mens?

  • pandarinen

    Jag brukar ofta få mens 16 dagar efter äl utslag på stickan. Borde vi ha sex på dag två istället när glada gubben dyker upp. Kanske rent av dag tre.

    Vi försöker hålla oss att ha sex på ett längre tag tills älgubben smilar. Jag får ofta utslag vid lunchtid på dag 15 i min cykel. Då har vi haft sex och kanske dagen efter. Men jag kanske ska testa å vänta och ha sex på dag två av glad gubbe eller dag tre tom.

    Sist jag blev gravid (andra försöket) testade jag bara med morgonurin så då måste ja hamnat på dag två egentligen.

    Lite nedstämd idag. Detta var 8:e försöket på 11 månaders tid. Lär mig aldrig, för sista dagarna innan BIM så inbillar och hoppas jag alltid att det växer en bebis i magen.

    Lite stressande också att man har åldern emot sig. Varför skaffade jag inte barn när jag var 20+?


    Kiiwii skrev 2021-12-03 13:11:23 följande:

    Själva ägget släpper cirka 1 dygn efter att man fått utslag på ÄL-testet. Ibland kan det ta nästan två dygn. Tror det står 24-36 timmar på de ÄL-test jag har :) Så det verkar väl tämligen rätt så normalt med din cykel! Vad tråkigt att det inte fick bli nån graviditet av det :(

    Jag har BIM på söndag ungefär? har bestämt mig att inte testa förrän måndag om inte mensen dykt upp förstås vilket den säkert gör..


  • pandarinen

    Vad kan man få för hjälp från barnmorskan? Funderat på att ringa henne, samtidigt är det så mycket nu vid jul, så vet inte om vi orkar en utredning just nu.. Men man kanske kan få andra tips... 
    Kanske ringer henne nästa vecka. 
    Det som är psykiskt jobbigt är också är att vår första son som snart är 2 år, sattes på 2:a försöket, så man har ju det i tankarna också. Och sen att vi jobbar i skift så det är verkligen produktionssex vi har. Måste passa på, på lunchen när lillpojken sover typ. 

  • pandarinen

    Jag föratår er så väl. Jag har tappat räkningen nu men det är 1 år sedan vi började planera för ett syskon nu.

    Till helgen har jag äl igen. Är det någon som vet om det gör något att börja på äkstickorna clearblue för sent. Tex på dag 11 istället för rekomenderat dag 9. Brukar få äl på dag 15

  • pandarinen
    Anonym (34) skrev 2021-12-13 17:00:44 följande:

    Jsg började äta rosenrot 2 gånger om dagen och helt plötsligt var dag 9 för sent

    Men gravid blev jsg


    hur hjälper rosenrot? Jag tror inte jag har äl förrän till helgen och jag kör clearblue advance. Tänkte mest att första testet brular alltid visa tom ring för att den kalibrerar sig har jag läst någon stans. Idag är jag på dag 12. Tom ring
  • pandarinen

    Tur att man gör ägglossningstest för imorse kom en glad gubbe fram. Blinkande igår, fast idag. Trodde inte jag skulle ha äl förrän på lördag :) dag 14 idag! Får se om vi får till något mys nu då. Egentligen vill jag vänta till imorgon för optimal chans så nära ägglossning som möjligt men nu blir jag nojjig att missa ägglossningen för ofta får jag älstegeing/utslag på em, inte på morgonen. Så tänk om stegringen började redan i går? Känner även stick i sidan.

  • pandarinen

    Japp fick till det en sväng idag.... får hoppas imorgon också. Vi jobbar ju skift så det blir verkligen inplanerad babyverkstad då vi bara har en timme tillsammans på dagen :) hoppas verkligen att jag blir gravid nu å kan starta det nya året med den lycka det skulle medföra.

    Otroligt tur att jag testade med älstickor för jag var inställd på glad gubbe på lördag.


    nomina skrev 2021-12-16 08:19:03 följande:

    Åhh håller tummarna för att det tar sig!

    Kanake ni kan få till mys både idag (asap) och imorgon? - det är dags för fredagsmys...! ;)

    Du kanske ska lyssna på sin kropp om du nu känner stickningar. Håller tummarna!


    nomina skrev 2021-12-16 08:19:03 följande:

    Åhh håller tummarna för att det tar sig!

    Kanake ni kan få till mys både idag (asap) och imorgon? - det är dags för fredagsmys...! ;)

    Du kanske ska lyssna på sin kropp om du nu känner stickningar. Håller tummarna!


  • pandarinen

    Då borde vi ha BIM ungerfär samtidigt för jag fick glad gubbe idag. Vi är inne på vårt 9:e försök och ett år sedan vi startade. Tog några månader uppehåll efter ett missfall.


    mamma8212 skrev 2021-12-15 08:14:03 följande:

    Ägglossning pågår, försök 10 nu, tror jag. Snart ett år sen vi började försöka, helt galet.. jag vet ju att allt ser ok ut iallafall, så det är bara att fortsätta försöka, iallafall ett tag till. Har satt en egen gräns att jag vill bli gravid så den isåfall föds inom nästa år då jag fyller 40, sen är jag för gammal.. då får vi bara acceptera att det inte blir fler barn. Jag pendlar mellan att vilja bli gravid, och inte vilja. Dels för att en graviditet tär så mycket på kroppen, orkar jag en tredje gång? Allt efter, med bebistid och sömnbrist. Fast samtidigt vill vi också, såklart.


Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida