• Kiiwii

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Pandy13 skrev 2021-12-17 16:58:24 följande:

    Precis, absolut inget fel med att önska sig ett visst kön även om det viktiga i slutändan är att barnet är friskt och mår bra.

    Tycker dagarna fram till RUL går långsammare ju närmre vi kommer! Vill veta nu om allt är bra! Lite orolig är man ju alltid :( Svägerskan fick åka direkt till sjukhuset från rul för att påbörja abort/förlossning.


    Gud så hemskt :( Värsta mardrömmen? har en bekant som både behövt avbryta en graviditet i v 20 och så fick hon moderkakslossning typ 1 vecka före BF och bebisen hann dö i magen :( Så hemskt vad som kan ske?

    Men man får försöka påminna sig om att i majoriteten av fallen ser allt bra ut.
  • Kiiwii
    skaviblifyra skrev 2021-12-19 21:30:42 följande:

    Jag hsr ägglossning idag tror jag får se vad tempen. säger imorn vi hade ju missfall förrförra cykeln och ma i mars.hoppss men tror inte det blir ngt nu heller. så tungt stt vänta och försöka och sen vetaatt det kanske inte blir ngt I slutänden ändå. har så sjukt mkt pms så vill helst börja med ppiller för att slippa plågas och plåga familjen. men då blir det ju ännu svårare att få barn ????


    Klart det kan bli något, ägglossning är ju första steget :) Men kan verkligen tänka mig att man blir lite uppgiven när det inte gått bra tidigare? Beklagar.
  • Kiiwii
    lottizm skrev 2021-12-24 22:14:10 följande:

    Jag plussade på digitalt test idag på bim-3 :) tionde försöket. Kan inte riktigt tro på det än och är såklart rädd för mf? fick ett ma och ett tidigt mf tätt inpå när jag var 24 innan son nr#2, och nu är jag 13 år äldre så risken är ju ändå ganska stor. Men hoppas såååå att det ska gå vägen, vilken lycka det hade varit!


    Wow, vilken julklapp :D Stort grattis.

    Jag väntar på ägglossning om några dagar, än har den inte varit, ingen glad gubbe på testen. Kom igen kroppen!

    God jul allihopa :)
  • Kiiwii
    Pandy13 skrev 2021-12-25 10:37:46 följande:

    Vilken julklapp, grattis!! Hoppas det går vägen!

    Vi tjuvkikade på "julklappen" dagen innan julafton och det blir en till liten pojke <3

    God jul allihopa!


    Grattis till en lillebror :D Skönt att allt såg bra ut!
  • Kiiwii
    MariaNathalie skrev 2021-12-28 17:48:12 följande:

    Halloj tjejer

    Är på bim -3-4 inte 100 koll på om det är torsdag el på självaste nyårsafton.

    Har haft tydliga tecken på att det tagit sig fram tills igår. Då försvann allt känns det som. Det spände och drog i magen. Tydligt tecken för mig. Sen ömmade minna bröst och bröstvårtorna var ömma. Också ett tydligt tecken för mig. Och denna trötthet. Och sist men inte minst körandet i magen och uppblåstheten. Allt är lixom puts veck över en natt. Fick Mf förra månaden och hade exakt alla dessa symtom. Som även stegrade närmare bim.

    Jag har testat med Cb early och fick ett sånt där torkat smalt streck som kom efter 10 min?. *suck* så det är ju inget att lita på. Och det tog jag imorse?.

    Det enda jag känner nu är som magkatarr och en enorm besvikelse såklart?.

    Någon som har något att inbringa hopp med. Någon som haft symtom som försvunnit men att ni plussat ändå

    Tack på förhand <3


    Låter ju lovande med alla de där symtomen om det är så du haft förut :)

    Jag har ingen solskenshistoria tyvärr, var så längesen jag var gravid och jag har aldrig haft graviditetssymtom tidigt.

    Men nu snart borde du kunna testa och få svar :D håller tummarna.
  • Kiiwii

    Ja fasen år 2022 är året vi får våra efterlängtade plus hoppas jag innerligt. Gärna nu snart också :) Vi brukar skoja jag och min man att vi lär väl bli gravida så bebisen kommer lagom till jul som förstfödda barnet, bara för att liksom ;) haha.

  • Kiiwii
    Anonym (..) skrev 2022-01-02 15:19:53 följande:

    Har inte skrivit här i tråden på väldigt länge men nu har jag äntligen plussat!! Gravid i vecka 5-6, kan inte förstår att det är sant. Tog sig på sjätte försöket. 


    Grattis, så roligt :D
  • Kiiwii
    pandarinen skrev 2022-01-03 08:49:49 följande:

    Så surt att mensen är här, blöder rätt rejält den här gången också...

    Nu har det gått 1 år sen vi startade. Vi trodde på bebis 2021. Men jag vill inte ge upp, men varje gång mensen kommer tänker jag hur fantastiskt det är att vi ändå har en liten underbar son! Men längtan är så stor efter en till och att vår son ska få ett syskon.


    Så tungt :( Helt okej att känna sig uppgiven eller vad man nu känner, men om du vill ha en till bebis kämpa på, det borde ju komma ett pluss snart. Förstår verkligen känslan av att vilja ge sitt barn ett syskon.
  • Kiiwii

    Jag började äta Efamol i höstas som innehåller bl.a Vitamin E, omega 6 och GLA, det ska var bra för huden och hormonbalansen att äta dem och då min menscykel krånglat efter uttag av hormonspiralen så tänkte jag testa då många vänner tipsat om dem. Fick en regelbunden cykel på cirka 30 dagar efter en månads ätande så jag fortsätter ta dem tills burken är slut :)

    Utöver det tar jag magnesium men det började jag ta pga muskelkramp men läste att det är bra för fertiliteten också. Vitamin D tar jag också då brist av det inte är bra för ägglossningen + folsyra. Dock så har jag kommit av mig lite och missat ta varje dag sen jul och nyårsledigheterna startade, får skärpa mig ;)

    Jag vet av erfarenhet och vad jag läst också att slutar jag äta gluten och drar ner på socker och mjölkprodukter så funkar min kropp mkt bättre, även menscykeln så jag har precis börjat lägga om kosten för att riktigt boosta min fertilitet? varit lite för lat innan men nu känner jag att jag måste göra vad jag kan!

  • Kiiwii
    Anonym (Elsa) skrev 2022-01-05 08:23:02 följande:

    Stort grattis till dig!! Själv tog jag ett tidigt test idag men det var negativt. Bara att fortsätta försöka.


    Vad surt, hoppas mensen håller sig borta, kanske blir ett plus :D

    Jag har lite diffus molvärk av och till, haft så några dagar. Vet inte om det är ägglossning på g, mens eller nåt annat. Bara avvakta och se :)
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida