Inlägg från: Symetrical |Visa alla inlägg
  • Symetrical

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Mojsan09 skrev 2022-06-03 11:58:29 följande:

    Vad jag förstått så är nyckeln till en tillräckligt lång lutealfas att man får igenom en stark ägglossning med friskt ägg för att få en stark gulkropp som producerar tillräckligt med progesteron för att gulkroppen inte ska dö i förtid. Hur har du det med stress? Tränar du (för mycket)? Hur är det med koffeinintaget? Äter du bra och näringstät kost och har du stabilt blodsocker? Finns ju mycket man kan optimera för att stärka sin ägglossning på naturlig väg!


    Aha, vad intressant! Det visste jag faktiskt inte :)
    Jag är inte alls särskilt stressad, tränat mindre på sistone (men rör mig förmodligen mer än de flesta), koffeinintaget är under 200mg per dag. Äter generellt väldigt näringsrik kost, men nu när du säger det har det varit betydligt mer socker på sistone och då har det ibland bli dåligt med riktig mat, för att jag blivit mätt och illamående av sötsaker xD
    Ska verkligen dra ner på sockret och se om det blir någon skillnad. Tack för tips! Skrattande
  • Symetrical
    Brallans skrev 2022-06-03 10:22:17 följande:
    Ja ibland får man vara lite efterklok, men nu har du testat det iaf.. hade du inte gjort det hade du ju gått och undrat om det kaaaaanske skulle vara en bra ide.. låter klokt att låta kroppen vara om man ändå har bra värden så hoppas jag ordningen är återställt till nästa gång.

    På något skumt sätt är denna vecka min favorit, nu har man liksom gjort sitt och för en gångskull tom lyckats tajma med verkstadsbesök två gr.. det är något att vara nöjd över haha.  

    Sant, du är klok som en bok! Drömmer


    Kan inte annat än hålla med. Man får liksom ett litet break i allt analyserande dagarna efter äl innan det drar igång igen, samtidigt som man vet att man har det roliga att se fram emot

    Idag blir det lite aw med mamma bara för att jag kan SkålFlört

  • Symetrical
    Mojsan09 skrev 2022-06-04 09:33:28 följande:
    Om det inte känns som en alltför stor uppoffring kanske du kunde testa att hålla upp helt med koffein under minst en hel cykel och se om det gör skillnad. Jag upplever själv stor förbättring (längre cykel, förre dagar med mens och mindre blödning och mindre pms) och många andra vittnar om samma - läs tex på Jenny Koos instagram!

    Jag har hållt upp med koffein sedan nyår, men ?fuskat? med decaf varje dag denna cykel, och bara den ligga mängden koffein har haft negativ inverkan på mig tycker jag, så nu ska jag enbart dricka det vid speciella tillfälle. Koffeinet gör att kroppen känner sig stressad och inte prioriterar en ordentlig ägglossning.
    Låter rimligt ändå! Jag har väldigt sparsam mens, få dagar och nästan ingen pms (tror jag xP) men ligger säkert en hel del i det ändå. Får se om jag pallar avstå från min halva energidricka om dagen (dricker inte kaffe alls) eller om jag känner det blir att ta bort för mycket ?glädjeämne? i livet. Vill liksom ändå få kunna leva någorlunda normalt, blir det inte barn på det viset är det nog inte meningen att jag ska ha fler Solig
  • Symetrical
    Hoppas 2012 skrev 2022-06-06 01:07:12 följande:

    Idag fick jag och blivande mannen "Gravid" på digitala :)
    Hoppas allt går vägen denna gången.

    Ha en fin helg!


    Hurra, stort grattis!!! Håller alla tummar och tår att det går vägen Hjärta
  • Symetrical
    Brallans skrev 2022-06-05 21:52:21 följande:

     


    FF flyttade fram äl en dag igår, vilket iof stämmer bättre men då blir det ju en dag längre att vänta Obestämd

    Boosten tror jag är borta nu iaf, fick lite som bränningar mellan benen ner i innersida lår igår.. lite obehagligt då jag blev så varm så jag nästan trodde jag kissade på mig.. påminde lite om när jag fick kontrastvätska en gång.. var nog Boosten som tackade för sig :) 

    Hoppas ni övriga har en bra ledighet om ni är lediga {#emotions_dlg.flower}


     Vad skönt! Känns som att den småspökar lite för mig fortfarande, med halsbränna och lite illamående. Men som sagt kändes det ju som att min magkatarr fick sig en skjuts i fel riktning av den där tablettöverdosen, så säkert den som lever rövare Tyst 
    När blir bim för dig nu? Skicka gärna graf! Oskyldig
  • Symetrical
    Brallans skrev 2022-06-06 09:07:39 följande:

    Ja jag har med lite sånt kvar men det värsta är helt klart förbi nu, ja usch magkatarr är inget man vill väcka till
    liv igen.. 

    Här kommer grafen 


    Men vilken spännande dipp! Tungan ute Hoppas du får fin ökning imorgon och plus så småningom Cool
  • Symetrical
    Nyponet01 skrev 2022-06-06 20:34:51 följande:

    Hej, hej! Här händer inte mycket. Fortfarande ingen mens och lite dovt illamående om jag hinner bli hungrig. Nyp och drag i bröstvårtorna och annorlunda molvärk i livmodern. Dock inte ett smack ömma bröst. Förvånad Antingen spökar det bara Skrattande eller så är det bara annorlunda denna gång. 
    Iaf, hör och häpna! jag har beställt hem ett gravtest! Skrattande Så fort det dyker upp testar jag. Cool


    Men gud vad spännande! Måste ju vara något! Solig
  • Symetrical
    Nyponet01 skrev 2022-06-07 08:32:38 följande:

    Eller så spökar det som sagt. Kan ju hända att kroppen bara försökte ägglossa och inte lyckades. Därför det dröjer. Känner mig inte gravid. Imorse tempade jag (vilket jag inte gjort på 4-5 dagar) och den var lägre. 36,2. Har ju legat 36,4-36,5 det sista. Dessutom det här med att brösten inte är ett dugg ömma är konstigt. Dom känns tom mindre än vanligt. Hahaha! Skrattande
    Så får se om det blir någon blödning innan testet anländer. 


    Kan ändå vara skönt att ta ett test oavsett! Så får du svart på vitt :)
  • Symetrical
    Brallans skrev 2022-06-07 09:27:25 följande:
    Idag var den uppe på 36,7. trodde den skulle vara lägre för jag har sovit som en kratta, tror boosten hänger kvar lite ändå på nätterna och spökar med mig :) 
    Låter ju som en klockren implantationsdipp! Håller så tummarna för det!
    Jag tycker också att den där boosten spökar fortfarande! Har känsliga bröstvårtor trots mens!
  • Symetrical
    Brallans skrev 2022-06-07 11:03:14 följande:
    Ja tiden får väl utvisa och bla bla bla haha 

    Drygt, blir inte till att lyssna på kroppens signaler denna gång iaf :) 
    Kan ju vara jag som är löjligt känslig för yttre påverkan med! Hade det inte varit för boosten hade jag varit övertygad om att jag var gravid förra cykeln. Så otroligt tydliga typiska gravtecken, men hade hela tiden i bakhuvudet att det var pillertrillandet som orsakade dem Obestämd Kan ju också varit ett befruktat ägg som kämpade men misslyckades med att fästa. Med tanke på den lite för tidiga mensen och så.. 

    /snillen spekulerar Tungan ute
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida