Inlägg från: Anonym (Hm) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hm)

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    DidoAeneis skrev 2024-06-19 09:26:01 följande:
    Ja, det är liksom det jag har tänkt, att vissa skulle ha högre chans som unga, kanske 66 % per cykel, och då tänkte jag att de skulle kunna ha 33 % chans efter 35. Medan vissa kanske har lägre redan som unga och därför ligger närmare de där 15 % eller tom ännu lägre när de är 35. Men det verkar ju inte vara så som jag tänkt utifrån att många här har haft relativt lätt förut och nu får kämpa lite mer.

    Ja man får nog utgå från att snittet gäller för en själv också. Äggen är ju lika gamla som vi är, så de åldras ju tyvärr också med tiden. Det är ju en del tur inblandat också. För oss tog det ett år att få plus första barnet, men hade den gången det tog sig vart den första som vi försökt så hade det ju tagit sig på första försöket istället. 


    Men det är många som får till lyckade graviditeter efter 35 och enda uppåt 45, så tyvärr är det nog bara att ha tålamod och ge bösta försutsättningarna för kroppen. Det kommer 🤞❤️

  • Anonym (Hm)
    DidoAeneis skrev 2024-07-08 15:23:20 följande:
    Ja, jag testade med mängder av tranbärsdricka i början. Men så fick jag nån biverkning och blev asdålig i magen!!! Så då kom det av sig 🙈 Vi får se vad VC hittar. Är mest orolig att jag ska behöva ta nån antibiotika som inte är fostervänlig... Eller att de inte ska hitta felet.
    Grattis! Håller tummarna att det är denna gången det händer! Tror inte du behöver vara allt för bekymrad över uvi och antibiotika, det är ändå vanligt med uvi under gravidite och väldigt många antibiotika anses säkra under graviditetet. 
  • Anonym (Hm)
    DidoAeneis skrev 2024-07-13 06:23:18 följande:

    Tycker att det mörknar ju längre tiden går... Aaaahhh, vet att man inte ska ta test och jämföra styrkor och skit. Bättre med blodprov då om man är nojig. Vet ju att hcg kan öka lite ryckigt. Men samtidigt känns det ju inte lovande att de symtom jag hade helt har försvunnit. Men om jag ändå har mer hcg i kroppen nu än i onsdags borde det ju inte bero på minskande hcg liksom??


    Ja bedöm inte styrkan på tester, det skapar bara oro. Det finns inga tester som egentligen mäter hur mycket hcg det är, det är som du säger bättre med blodprov. Det brukar vara lätt att få tid till det privat 🥰 Du är gravid, det är det enda du ska läsa ut ur testen 🙏
  • Anonym (Hm)
    Idaho1989 skrev 2024-07-15 13:19:49 följande:
    Borde vara vecka 3+2 typ, ganska exakt ÄL+14. Hade som sagt ovanligt kort cykel med ÄL cirka 5 dagar tidigare än normalt. 
    Vi får vara optimistiska åt varandra, av någon anledning är det lättare 😅
    Grattis 🥳 jag tror att du är på 4+ om du är ÄL+14, för då var din ägglossning tidigare än när de som standard räknar på 28 dagars cykel med ägglossning på dag 14 ☺️
  • Anonym (Hm)
    Anonym (AO) skrev 2024-08-07 09:04:14 följande:


    BIM -3 idag.
    Tog fel test imorse och fick utslag.

    Är jag gravid då? Det är ett ägglossningstest från testlagret.

    Ska köpa gravtest imorgon.
    Testade nämligen med clearblue early igår och det gav inget utslag.

    Vad tror ni?
    Skulle inte ha för höga förhoppningar även om lh testet varit riktigt starkt, det är inte ovanligt att de ger utslag nör mensen är på gång heller. men håller tummarna att du har ett plus om några dagar 🤞
  • Anonym (Hm)
    Alvedon83 skrev 2024-08-08 07:42:38 följande:
    Går det att upptäcka tidig graviditet med äl-tester? 
    Vad jag förstått kan lh test plocka upp hcg MEN det är inte heller ovanligt att få ökad styrka på lh test innan mens heller. Annars hade man kunnat använda dem istället för graviditetstelt, men det är väldigt osäkert. Hade inte slösat dyra digitala, men har man billiga trekronorstest så gör det varken till eller ifrån kanske 🤷?♀️
  • Anonym (Hm)
    Alvedon83 skrev 2024-08-08 08:03:25 följande:

    Anonym (Hm)

    Intressant men tror inte jag kommer prova, behöver inte fler grejer att kontrollera och överanalysera😅


    Ne det gör man så gärna ändå över allt 😂 Tror det är risk att få upp falska förhoppningar genom att ta lh test, men klart det är spännande 🤩
  • Anonym (Hm)
    Idaho1989 skrev 2024-08-13 12:29:45 följande:

    Var på UL idag, ingen hjärtaktivitet. Såg ut att ha stannat i ca v6+3 så för en vecka sen. Orkar typ inte ens vara ledsen, känner mig mest tom och vill bara att det ska vara över.


    Beklagar 😔 det är så tufft, ta hand om dig ❤️
  • Anonym (Hm)
    Alvedon83 skrev 2024-08-14 06:51:08 följande:
    Men alltså din graf är ju perfekt! Hur kan testet vara negativt? 😓
    Det är det som är tråkigt med att tempa, det kan se hur bra ut som helst utan att betyda något. Jag har slutat ta tempen efter konstaterad ägglossning för att slippa den terrorn som det är att analysera tempen fram till bim. 
  • Anonym (Hm)
    Anonym (Längtan efter barn nr 2) skrev 2024-08-22 08:56:15 följande:

    Under tvåveckors-väntan så går jag som vanligt och funderar på vad jag ska göra nästa cykel eller vad jag kan ändra på om det inte tar sig den här gången heller. Att bara gå runt och tro att det ska ta sig nästa gång av sig själv känns så tafatt nu för tiden. Två plus på tolv försök. Kassa odds liksom. 


     


    Är det någon som försökt sig på kinesisk medicin? 


    Är det någon som testat progesteronkräm? 


    Något annat? 


     


    Jag har börjat googla IVF utomlands där de kan göra kromosomkontroll av embryon för att öka chansen. Eftersom "vanlig" IVF hemma i sverige inte skyddar mot missfall... Är det någon som varit inne på samma spår?  Tänker då främst på Cypern eller Athen. 


    Jag skulle säga att två graviditeter på ett år är ofta! Snittet är ju sju månader även innan man fyller 35. Det är tufft med missfall har själv gått igenom det, även om det är vanligt med missfall så finns det också chans att det går vägen nästa gång. 


    Men förstår verkligen att tankarna går till ivf, men två missfall behöver inte alls betyda att ni har ökad risk för kromosomavvikelser på embryona. 
    Skulle hitta en fertilitsklinik som vill hjälpa till att kolla hormoner osv innan man ger sig på att ta progesteron på egen hand :) Det kan finnas lättare lösningar än ivf:)

    Förstår att det känns hopplöst men tycker det låter som gott hopp om att det kan ta sig när som helst 🙏🥰

  • Anonym (Hm)
    B3tt4n skrev 2024-08-27 20:44:25 följande:
    37,4 efter middagen idag. Brukar normalt ha 36,6 så det känns lite högt. Brukar tempen gå upp om man är gravid?
    Det är bara temperaturen precis precis när man vaknar som man kan följa för att förstå cykeln. Temperaturen sen under dagen påverkas av så många andra faktorer än våra hormoner ☺️
  • Anonym (Hm)
    Anonym (Längtan efter barn nr 2) skrev 2024-10-09 15:11:14 följande:

    Fick precis svar på mitt senaste AMH-test. Det var 1,2.... Enligt gynekologen är det "ganska lågt men inte panik-lågt"..... 


    Jag vet inte vad jag ska göra med informationen riktigt :( Jag känner mig ledsen. Jag har på tidigare utredning legat runt 2, och det var i januari. 


    Skulle vara ganska lugn med det så länge du inte planerar att skaffa barn om 5-10 år. 


    Som jag förstår så säger inte amh så mycket om fertiliteten just nu utan mer hur lång tid man har kvar och 1,2 är ju ingen katastrof 🥰 Sen kan ju amh faktiskt fluktuera en hel del mellan olika mätningar ☺️

  • Anonym (Hm)

    Amh berättar tillsammans med andra faktorer hur mycket ägg man har kvar. Typ grovt hur lång Tid till man kan gissa man är fertil framåt , men det är ett väldigt luddigt mått. 


    Anonym (M89) skrev 2024-10-09 18:24:09 följande:
    Vad innebär 1,2? Eller 2? Vad säger det liksom? Hoppas okej att jag frågar ❤️
    AMH-värden



    Högt (ofta PCOS): Över 3.0 ng/ml

    Normalt: Över 1.0 ng/ml

    Normalt lågt: 0.7 ? 0.9 ng/ml

    Lågt: 0.3 ? 0.6 ng/ml

    Väldigt lågt: Lägre än 0.3 ng/ml
  • Anonym (Hm)
    Anonym (Längtan efter barn nr 2) skrev 2024-10-11 12:29:16 följande:

    Det mest olustiga för mig med mitt AMH är att det i januari var 1.86, i Juni var 1.5 och nu i oktober har jag 1.2?.  vad betyder det? Jag har förbättrat min livsstil där jag kunnat, lagt till kosttillskott.


    visserligen har jag testats vid något olika cykeldagar. Jag ska räkna ut lite noggrannare vilka CD testen gjorts. Vet att det kan påverka en del.


    Nu har jag beställt DHEA online. Det kommer bli IVF 2025?.  


    Får du ingen rådgivning utav kliniken som gör testerna? När vi gjort utredningar så har de alltid gjort ultraljud och räknat antal ägg på äggstockar just för komplement till amh. Hade amh nivå som dina redan strax efter 30 men när de räknade på äggstockarna såg det bättre ut. 


    De bör ju kunna hjälpa dig att provta dhea och eventuellt recept, för tar man det själv kan det ju ställa till det också. 

    Hoppas du slipper ivf och får ett plus här snart 🥰

  • Anonym (Hm)
    Anonym (R) skrev 2024-10-14 19:16:30 följande:
    Anonym (Längtan efter barn nr 2) skrev 2024-10-13 08:19:35 följande:

    Fattar vad du menar. Jag hade haft BF på onsdag om första graviditeten hade hållit i sig. Hade andra stannat hade jag haft tre månader kvar. Det är jobbigt. 



    Stor igenkänning på detta. Minns hur jag försökte tänka och trösta mig med att om/när det väl blir ett barn så kommer det vara självklart att det var just det barnet jag väntade på. Men så mycket tröst var det inte då. Nu när mitt första barn är här, och jag hade ju aldrig fått just henne om någon av de andra graviditeterna gått vägen, så har det ju varit en hjälp till läkning av de såren. 
    Så tänker jag med ❤️ att det på något hårt sätt var meningen för att det skulle bli just som det ska i slutänden 🙏 
    Lite tröst finns också i att missfall oftast beror på att embryot aldrig kunnat bli fullgånget, utan ett tufft sätt att gallra bort det som inte är livsdugligt. Men det är en liten tröst när man bearbetar missfall ❤️????? 
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida