Inlägg från: DidoAeneis |Visa alla inlägg
  • DidoAeneis

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Anonym (Längtan efter barn nr 2) skrev 2024-02-23 17:26:19 följande:

    Hej alla. Fy vad jag mår dåligt nu 😢


    Jag plussade den 7 februari. Var så lycklig efter 8 månaders av försök utan att det blev något. 
    mått fint hela tiden sedan dess, bara ömma bröst och svullen om magen om kvällarna. Precis som graviditeten med min dotter. 


    i förrgår kväll såg jag att jag fått en brun flytning. Hade också ont på ena sidan av magen som jag inte känt tidigare. Ringde 1177 igår morse som rådde mig att söka till gynakuten. Åkte dit och de gjorde ett VUL. De kunde se en hinnsäck i livmodern. Inget utomkveds. de mätte den till 4-5 veckor och inte 6+0 som jag bör vara i. Kändes väldigt dystert redan då. Jag lämnade blod och fick precis veta att min hCg nivå igår var 615. 

    Idag har det blött till och från hela dagen, klarrött - mörkrött. Lite slem och någon enstaka liten klump (ursäkta info). Har inte särskilt ont, som en lättare mensvärk. 


    Jag ska tillbaka imorgon och lämna prov igen. jag är ganska säker på att detta är ett missfall. Och jag känner mig så arg och besviken. 😞 


    Beklagar också, men hoppet är nog inte ute! Särskilt inte om blödningen avtagit. Ta inga tabletter nu direkt oavsett, ge det en vecka till. Tycker jag!

    Och ja, om det inte går vägen - var inte arg på kroppen. Tänk: shit, den försökte ändå, trots att förutsättningarna inte var optimala. Vilken kämpe!
  • DidoAeneis
    Anonym (Längtan efter barn nr 2) skrev 2024-02-25 06:47:57 följande:

    Jag lämnade ett rör blod, och det var en sjuksköterska jag träffade, ingen läkare var tillgänglig och sköterskan kunde inte besvara mina frågor. Jag undrade vad som händer framåt om de ser att hCg stiger, sjunker eller stagnerat. Hon bad mig avvakta till idag när en läkare ska ha analyserat och ringer mig. 


    hCg i fredags var 615, har det stigit ca 50% går graviditeten framåt, och tvärt om om det mknskat lika mycket. Det fick jag förklarat för mig i fredags. 


    igår eftermiddag började jag blöda mer rikligt med kramper och det har kommit klumpar. Det gör ganska ont till och från. Jag tror inte detta kan gå vägen ärligt talat  


    vaknade nyss med ganska ont i magen och en grym huvudvärk. 


    skulle arbetat idag men insåg snabbt att det inte går 🥹🤕

    är det någon som gått igenom ett missfall tidigt i graviditeten som kan svara på hur länge man normalt blöder när kroppen avslutat graviditeten själv? Samt hur snabbt återkommer ägglossning? Från när ska jag börja testa med ÄL-test igen? 


    Vad tråkigt att det har fortsatt blöda. Jag hoppas på ett mirakel 🙏

    Jag fick en kemisk graviditet för två månader sedan, och det funkade som vanligt med cykeln. Äl 16 dagar efter mensstart, som det brukar vara för mig.
  • DidoAeneis
    Anonym (Längtan efter barn nr 2) skrev 2024-02-25 09:51:07 följande:

    Väntar på att de ska ringa. Vi får se helt enkelt men jag känner mig säker. 


    Hoppas att det blir så här också. Jag blir väldigt ledsen om vi måste vänta ända till -25 med med bebis ????


    Jaa, vi är nog många som hoppas hinna få in en 2024-bebis i ugnen här! Du lär ha nån/några chanser kvar, även om det nu inte går vägen denna gång.
  • DidoAeneis

    Positivt på äl-stickan igår, och jag tror jag ägglossade på kvällen. Nu kör vi igen. Jag slutade amma förra veckan, så jag hoppas att progesteronet inte trycks undan av prolaktin denna gång och gör min lutealfas lika kort som förra månaden (10 dagar). Men vet att det kan ta lite tid för kroppen att ställa om. Nån som har erfarenhet av att försöka bli gravid samtidigt som de ammar eller i samband med att de nyss slutat?

  • DidoAeneis
    Anonym (1986) skrev 2024-02-26 16:43:41 följande:
    Nej. Ingen erfarenhet av det men nattar till sömns med amning. Har ganska kort lutealfas med mellan 9-12 dagar. Vet du om det påverkar? I sådana fall måste jg ju sluta bums i sådana fall 🙈 haft ägglossning varje månad sedan i juli trots amning i alla fall
    Det är nog superindividuellt, men det är väl bevisat att höga nivåer av prolaktin (som frigörs vid amning, och i extra hög grad vid amning nattetid) gör att det produceras mindre progesteron, vilket kan medföra att lutealfasen blir kort. Sen kan man ju bli gravid ändå, trots kort lutealfas, men när jag läste det valde jag att sluta amma helt för att ge mig själv bästa förutsättningar att bli gravid. Jag har bara haft äl sen i december, fick en kemisk graviditet i januari (mensen kom på äl+14) och nu sist var lutealfasen 10 dagar, så det är väl lite oklart om amningen har påverkat i mitt fall, men ändå. Better safe than sorry.

    Vissa blir ju gravida trots helamning liksom, så klart det går! Men nog individuellt som sagt. Hur mycket ammade du när du fick tillbaka mensen? Hur gammalt var barnet?
  • DidoAeneis

    Snackar just nu med en annan tjej här på FL som också bara ammar på natten. Hon har haft lutealfas på 8 dagar sen hon fick tillbaka mensen.

  • DidoAeneis
    Alvedon83 skrev 2024-02-27 06:08:00 följande:
    Jag ammar också lite grann men tror att det är åldern som påverkar mer än amningen. Men jag har i allafall bestämt mig för att sluta amma på natten.
    Ja, som sagt - supersvårt att veta om det påverkar eller inte. Men jag kände ändå att det var värt ett försök att sluta, sen kanske man hade blivit gravid ändå oavsett om man slutat amma eller ej eller så dröjer graviditeten ändå trots amningsavslut. Den som lever får se!
  • DidoAeneis

    Men jag har alltid blivit gravid väldigt lätt förut, senaste gången för 1,5 år sen, så jag vill ändå tro att amningen kanske påverkar mer än ålder (35 år) i mitt fall.

  • DidoAeneis
    Anonym (1986) skrev 2024-02-27 19:58:59 följande:

    Jag förstår att prolaktinet gör att man inte får ägglossning men visste inte att den kunde korta ner lutealfasen. 


    fick tillbaka mensen 1år och 5 mån (i juli 2023) efter förlossningen och delsummas ganska mycket. Trappat ner riktigt mycket nu under hösten/vintern och har inte nattammat sen 2-3 mån tillbaka nu, bara ammat till sömns vid 20-21-tiden. Ibland bara ena bröstet och ibland 10 sekunder för att hon är för trött 🙈 så tycker inte att min amning är något att tala om. När jag blev gravid med dottern för snart tre år sedan så tyckte jag även då att cyklerna varierade men vet inte när ägglossningen var eftersom jag inte tempade då. Det gick på första försöket då liksom. Hur gammal är ditt barn och hur slutade du amma? riktigt svårt här känslomässigt att sluta helt för både mig och dottern. Vi vill verkligen inte det så försöker nog lägga in en växel på att dra ner koffein, alkohol och börja äta bättre samt träna. hoppas det ska ge mer än att sluta med amning helt


    Ja, om du ammar såååå lite har jag svårt att tro att det skulle påverka. Du kanske hade lite oregelbunden och ibland kort lutealfas även tidigare då kanske? Kanske b6 kan hjälpa mot det, men som sagt - du har ju blivit gravid ändå tidigare, så då borde det ju kvitta.

    Mitt barn är bara 10 månader, så vi hade väl inte riktigt hunnit få in den där myskänslan kring amningen. Det har mest varit mat och kanske lite tröst ibland. Därför lite lättare att sluta nu i samband med att den sista riktiga maten introducerades. Förstår att det är svårt att sluta när barnet är större och förstår mer. Men satsa på andra saker för att boosta chanserna istället, låter toppen!
  • DidoAeneis
    Anonym (1986) skrev 2024-02-27 20:07:17 följande:
    , Eller så fortsätter man amma , blir gravid och  upptäcker att mjölken sinar typ I vecka 6 pga graviditeten 🙈 har hört att det kan hända också? så ärligt talat vet jag inte hur hårt man ska hålla i nuvarande amning när man samtidigt vill bli gravid
    Jaså, så kan det också gå, ja...
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida