Inlägg från: Anonym (Babymakeing) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Babymakeing)

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    wimi skrev 2021-09-28 15:26:23 följande:

    Bim idag och fortfarande inget tydligt streck . . Nu vill jag bara veta..


    Inbillar jag mig eller är det inte två streck på bilden?
  • Anonym (Babymakeing)
    Madelen21 skrev 2021-09-29 18:05:07 följande:

    Hejsan. Är en tjej på 37 å jag å min pojkvän 47 försöker få barn ihop.

    Här på första testet ser det positivt ut lika nr 2 har pratat med en barnmorska på doktor.se som oxå sa så... Fattar ingenting.. Hoppas det är för tidigt bara. Vill ha så gärna ha ett kärleks barn?


    Tycker de två första ser ut att ha tveksamma torkstreck? Hela pluset ska väl vara synligt och streckar lika tjocka? Och det digitala är felaktigt utfört eller trasigt. Får du ordentligt med kiss på uppsugningsdelen eller vad det heter? Kan bli så om testet är för torrt har jag hört.

    Hoppas ni får ert efterlängtade plus snart. Kanske redan imorgon? :)
  • Anonym (Babymakeing)
    pandarinen skrev 2021-10-07 17:27:37 följande:

    Gick inte så bra för min man blev sugen i dag på em och jag tackade inte nej :)

    Men nu fattar jag ingenting.... hade kvar en sticka av clearblue advance från förra månaden. (Kör den enkla varianten annars den här gången) Testade med den nu ikväll och förväntade mig åtminstone blinkande gubbe men nä- tom ring.

    Visst kan vara så att min östrogenhalt är svag. Jag har ju knappt haft äl känningar den här gången. Så att den inte ger utslag för det. Men senaste 5 gångerna har jag haft utslag med blinlande gubbe.

    Dock inte vid första försöket med min förstfödde. Då fick jag glad gubbe direkt på de avancerade stickorna. Hm jag skulle inte ha testst med denna överblivna stickan. Nu börjar man ju grubbla mer om man kan ha missat äl eller vad som händer...


    Om det va månadens första advancedtest så blir det ju alltid O som resultat :)

    Har läst att det helst inte ska ha fått mer än tre dagar sedan senaste utlösningen för spermiekvaliten blir sämre då. Och har mannen en normal spermapeoduktion så påverkas det inte nämnvärt av att man har sex ofta. Är den däremot dålig så kan det va värt att spara på satsen för att ge så många simmare som möjligt att hitta rätt.
  • Anonym (Babymakeing)
    pandarinen skrev 2021-10-07 18:20:06 följande:

    Vad menar du med att det alltid blir O på första stickan? Om jag har äl så borde det väl inte bli O? 

    Jag har testat med vanliga enkla clearblue sen i söndags. Varje dag, och inte fått glad gubbe än. Så hade jag en sticka över av advance som jag testade med i kväll för jag tänkte se om jag kanske kunde få blinkande gubbe... men inte. 

    För den måste ju känna av, ifall jag är nära, fastän det är första stickan jag provar?

    Nu ångrar jag, skulle ha tagit vanliga stickan också och provat i samma urin. Men det ska ju inte behövas tänkte jag. 


    Första testet varje månad kalibrerar den sig efter dina nivåer, därför kan den omöjligt ge någon gubbe första dagen. Det står på hemsidan under frågor och svar. Det är även därför de vill att man ska börja testa så tidigt. Börjar man för nära inpå äl är det risk att missa just pga det.

  • Anonym (Babymakeing)
    pandarinen skrev 2021-10-07 23:12:40 följande:

    Jag fattar det som att den kan visa hög fertilitet, alltså blinkande gubbe. Om du läser sista meningen, eller förstår jag fel?


    Så kan man tolka det. Men då gäller också att det finns en lh-ökning just då. Förmodligen skulle du kanske fått blinkande om du haft fler tester och börjat någon dag tidigare. Jag har använt dessa tester i omgångar sen 2019 och aldrig upplevt att få Max fertilitet samma dag jag tagit testet första gången. Däremot fått O ena dagen och fast smily dagen efter när jag börjat sent.
  • Anonym (Babymakeing)
    pandarinen skrev 2021-10-07 23:12:40 följande:

    Jag fattar det som att den kan visa hög fertilitet, alltså blinkande gubbe. Om du läser sista meningen, eller förstår jag fel?


    Menar alltså bara att du inte behöver vara orolig för att den visade O för det är vad man kan förvänta sig vid första testet i cykeln. Man ska inte bara ta ett av de lila om man inte har stickor att följa upp med för då får man inget vettigt resultat.
  • Anonym (Babymakeing)
    pandarinen skrev 2021-10-08 17:08:41 följande:

    Äntligen glad gubbe! Men nu undrar jag. Jag har tidigare använt det mer avancerade trster från cb. Där lyser den glada gubben i 48 timmar. Det gör den inte på det testet som bara visar de två mest fertila eller? För nu när jag skulle fota bilden så var skärmen tom. Å satte jag i en ny sticka så var det som att börja om.

    Står inte heller på bruksanvisningen att den ska lysa i 48 timmar. Men hur är tester konstruerat nu då. Om jag tar ett nytt test imorgon kalibrerars hållaren då eller kan jag få glad gubbe igen?


    Det finns massa bra info på clearblues hemsida :)

  • Anonym (Babymakeing)
    pandarinen skrev 2021-10-08 19:46:02 följande:

    Märker det :D Jag vart så glad när gubben kom upp. Men tog ju testet på jobbet hahaha så kunde inte springa iväg ut och fota det. Utan en halvtimme senare försökte jag smussla in väskan på toa igen med mobilen men då var ju gubben borta.

    Har ju kört med advance senste gångerna och då går det inte att testa mer på 48 timmar eftersom den glada gubben lyser. 

    Tog ett test vid halv tio, som visade tom ring och ett vid halv sex som visade glad gubbe. Har därefter haft molnade värk och kramande känsla i äggstockarna. Så det är på G nu. Så härligt. Hoppas på lite sex i natt eller morgonbitti. 

    Men då är frågan. Jag vet att man inte ska testa mer nu efter att glada gubben dykt upp och det borde jag väl inte göra. Men om jag testar imorgon bitti igen. Blir det rätt resultat då. Eller kommer hållaren kalibrera om sig nu? 

    Vill ju veta om jag fortfarande har LH stegring eller inte. 


    Har tyvärr dålig koll på de rosa testerna så vågar inte svara på det. Visste inte att det va likadant som med de lila att det är en hållare man bara byter stickor på. Du kan ju testa och se? Oavsett blir det ju dagens gubbe du får gå efter ändå :)
  • Anonym (Babymakeing)
    pandarinen skrev 2021-10-09 07:54:52 följande:

    Testade för nyfikenhet att ta ett test nu på morgonen. Och det blev en tom ring. Testade även en gång till med samma urin och tom ring. Betyder det att min äl redan är över nu? Det har gått max 18 timmar sen äl.


    Hormonen sjunker väl igen innan äl vill jag minnas. När jag testat med vanliga stickor brukar strecken bli svagare innan äl faktiskt skett. Sen är det ju individuellt när äl faktiskt sker från positivt test, allt från 12-48h. Har själv varit med om nästan tre dagar efter positivt test nån gång medan en annan månad så va det närmare ett dygn bara.

    Försökte 9-10 gånger med första barnet. Nu med andra är det drygt ett år. Fått tidigt mf och sent ma också men hoppas att allt är bra med denna nu. Tredje gången gillt brukar man ju säga.
  • Anonym (Babymakeing)
    Anonym (34) skrev 2021-10-09 10:01:59 följande:

    Med advance börjar man om när det blir tom ring


    Jo det är jag fullt medveten om men detta va ju vanliga cb digital. Inte advanced vad jag förstått det?

    Men jag berättade bara om hur det blivit för mig när jag testat med stickor efter positivt test (körde alltid cd digital advanced fram till positivt) :)
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida