• Lojsan DN

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Här ligger tempen stabilt med negativa tester. 
    Men om jag hade ett ägg som fäste i fredags, så kanske jag inte fått tillräckligt med hcg en. 



  • Lojsan DN
    Twigman skrev 2022-12-13 08:39:51 följande:

    Hoppas att det är så för din del! 😍

    Min temp dippade mer idag, så räknar med att det blir CD1 för mig imorgon på ÄL +12. Kroppen funkar som en klocka fast jag känt mig så annorlunda denna cykeln 🥲 Ska försöka boka tid hos gyn efter helgerna och se hur allt ligger till för mig och sambon 🥰 Vad tror ni om de där fertilitetstesterna för hemmabruk?

    Slänger in grafen nedan:


     


    Jag hoppas med, men har inga som helst känningar tyvärr. 

    Tråkigt att den dippade igen, men hoppet är inte ute förens mensen kommer. 😊

    Ja kolla upp om ni kan, har ni försökt länge? 

  • Lojsan DN
    Twigman skrev 2022-12-13 09:30:48 följande:
    Verkligen inte länge, bara sen september. Men när man bestämt sig vill man ju bara att det ska funka nu, nu, nu!
    Så konstig känsla ändå för jag har i hela mitt liv tänk att jag inte vill ha några barn, men uppenbarligen är det ju för att man inte träffat rätt andra hälft i livet 🥰 Läste någonstans att man som 35+ kan få hjälp redan efter 6 mån försök. Hinner ju som sagt med en ÄL till i år och en nyårsbefruktning låter ju inte helt illa 🥂

     


    Jaha men då har ni lite tid kvar att lyckas ju. Man brukar ju säga att det kan ta mellan 6 mån upp till ett år innan det funkar. Men får man hjälp redan efter 6 mån som 35+ så är det ju kanon. Hoppas ni lyckas få en nyårsbebis, den är så speciell. Fick själv plus på stickan nyårsafton 2019 🥰 

    Håller tummarna för er. 

  • Lojsan DN
    Symetrical skrev 2022-12-13 09:34:08 följande:

    Lojsan: Trist med negativa test, men verkligen tjusig graf! Om bim är imorgon borde väl tempen rasar idag ifall det inte tagit sig? ✊🏼


    Här tog jag första letrozoltabletten idag på cd 3. Blir spännande att se om jag får några biverkningar den här gången 🤪


    Ja men jag har inte tappat hoppet en. Efter att embryot har satt sig kan det ta några dagar innan man kan mäta av hcg i urinet. Så om jag kollar på min senaste graf så var det 6 dagar efter nypet i livmodern som jag plussade svagt. 

    Haha fan va många olika teorier man har, man har svårt att släppa och acceptera. 

    Wow va spännande, nu håller vi tummarna för dig att det går vägen. Men vad fick du för biverkningar sist?
  • Lojsan DN
    PrincessDalia skrev 2022-12-13 10:28:17 följande:

    Är 43 och plussade igår naturligt. Haft två missed abortion i år. Så vågar inte ta in det och glädjas. Har läst på nätet att trombyl kan minska risk för missfall om man är över 40. Någon som testat trombyl? Funderar på att höra om jag kan få det utskrivet I förebyggande syfte.  Började smörja idag med progesteronkräm (Matriarch Balance Cream 100). Dock oklart om det hjälper då jag inte läst några studier om det. 


     


    Hej, välkommen och grattis! 
    Beklagar dina MA, men va kul att ni lyckats igen tredje gången gillt. Jag håller tummarna för dig. 

    Jag har länge ätit trombyl för min sjukdom så jag vet inte om jag har rätt att uttala mig i just den studien. För på mig hjälper det tyvärr inte.


    Men det skadar väl ändå inte att fråga och testa, det är inte skadligt vad jag vet. Minskar risken för eventuella proppar i livmodern/navelsträngen i så fall, om det är det som spökar. 

  • Lojsan DN
    Cocachins skrev 2022-12-14 05:33:50 följande:

    Gahh det går inte bra för mig nu. Sovit max 1 h inatt har haft SÅ ont. Tänkte jisses vilka äl smärtor men så tog jag nyss ett hemmatest för uvi som var solklart positivt. Googlat lite och nu är jag även lite orolig jag fått någon infektion i livmodern efter missfallet, men förhoppningsvis är det ?bara? uvi. Hoppas på att få penicillin eller liknande. Känner mig lagom mörbultad efter olika typer av värk i de nedre regionerna senaste tiden.. vet inte riktigt vart jag ska vända mig bm, gyn? 


     


    Men usch lider med dig, hoppas det bara är en uvi du fått. Jag hade vänt mig till vårdcentralen, sen hade kanske bett om en remiss till gyn för att utesluta infektion i livmodern. 


    lycka till 

  • Lojsan DN
    God morgon alla! 

    Här är tempen fortfarande hög, inga känningar på att mensen ska komma i dag. Tog ett test, som jag blev väldigt osäker på. 😱
    Tog även ett ÄL som jag hittade i min gömma, och det var starkt. Vet inte riktigt hur min kropp har det med LH nivån innan mens, så kanske är nått sånt med. 

    Jag får klura på detta under dagen. Jag slänger ut min graf iaf så får ni glo sönder den om ni vill. 


     


  • Lojsan DN
    Twigman skrev 2022-12-14 06:48:18 följande:
    Men Wa-Wo-Wi-Wa så spännande din graf är 🤩 Hur känner du dig i övrigt? Hur lång lutealfas brukar du ha?

     


    Ja den grafen är fantastiskt 😄
    I övrigt känner jag mig bra, äter en del, lite små trött kanske. Men trött kan jag bli innan mensen med. Lite molande då och då. 


    Jag brukar alltid ha en lutealfas på Max 14- 15 dagar, mensen är alltid i tid. Men denna cykel har varit ett litet mysterium, antingen är jag på ÄL+15 i dag eller bara ÄL+12. 


    Hur går det för dig då? 

  • Lojsan DN
    Twigman skrev 2022-12-14 07:06:04 följande:
    Bara att vänta och se med andra ord, knasig man är som detaljstuderar en tempkurva egentligen 🤓

    Jag räknade med en dipp till idag och CD1 nu på morgonen, men tempen gick uppåt. Skickar in jämförelser nedan.

     


    Kul att vara lite nördig, bra kan jag tycka ändå för kvinnokroppen är helt fantastiskt att studera. 


    Ja men se där ja! Hoppas den går upp i morgon med då och att tanten håller sig borta. Har du några känningar till mens då, eller andra känningar? 😊

  • Lojsan DN
    Twigman skrev 2022-12-14 07:34:30 följande:
    Haft lite molvärk konstant sen ÄL denna cykel, och den känns lite mer idag. Tror faktiskt att den kommer under dagen. Om inte så har jag beställt test med leverans ikväll att använda imorgon bitti 😊

    Bestämde mig samtidigt för att inte köra ÄL-test nästa cykel så beställde inget sånt. Iom att jag blivit nördig med detta så kanske jag omedvetet stressar kroppen på något sätt så det blir mys med lagom mellanrum och temp som (förhoppningsvis) får göra sitt 🥰

    Jag ser fram emot det där testet 😊 Hoppas att ditt molande är något helt annat en förvarning på mensen. 


    Jag vet med inne på det spåret, jag har en monitor som jag kanske kör slut på, sen får bara sekret och tempen utvisa min cykel. 

Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida