Inlägg från: Anonym (Längtan efter barn nr 2) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    pandarinen skrev 2024-10-03 23:16:56 följande:

    Den här ägglossningen och dagar efter har jag haft  så starka symtom. Så om vi hade haft sex under öl hade jag trott att jag var gravid nu. Brösten ömmar, känns fortfarande som ägglossning och jättemycket flyttningar. Men jag har inte haft sex så jag vet att jag inte är gravid 


    JAG känner mig irriterad på din man 😅 
    jag vet känslan?. Kroppen vill men man kan ju verkligen inte tvinga honom. 
  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)
    Alvedon83 skrev 2024-10-05 08:24:19 följande:

    Negativt testa tidigt idag, bim imorgon. Ingen junibebis då😭 har tid på gyn om nån vecka för att se om det bara är åldern som påverkar eller är nåt annat som är knas.

    Hur går det för er andra?


    Fan också 😔 
    beklagar! 


    vad bra att du ska till gyn och kolla. 


    jag var där igår på en koll och den här gynekologen befarar något låg äggreserv?. Så jag fick lämna blod och så ska jag få veta mer på tisdag. 

  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)



    Här är tempen ganska hög faktiskt. 
    Men det har varit så både de gångerna jag varit gravid, men också månader där det inte varit något alls. 
    jag är tät i näsan sedan ett dygn tillbaka? hoppas att det är ett tecken, har känt så vid graviditeten med dottern. Även näsblod har jag haft både med dottern och med årets två missfallsgraviditeter. Så nu går jag och hoppas på bäsblod 🤪

  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)
    Alvedon83 skrev 2024-10-06 06:55:21 följande:

    Bim idag, ingen mens än men den brukar komma på kvällen. Tog en babyplan tidig sticka och fick ett spökstreck😭 hann ju få upp hoppet. Negativt på digitalt testa tidigt. Syns det på bild?


    Jag håller tummarna ändå! 
  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)

    Jag kan inte låta bli att hoppas lite extra den här månaden. Temperaturerna är högre än de brukar. 
    Månad 14. Två månader efter äggledarspolning. Påbörjade fler/andra kosttillskott för tre månader sedan och den här månaden tog jag även rosenrot. Har även lite ömma bröst. 


     

  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)
    Anonym (M89) skrev 2024-10-07 12:32:57 följande:
    Ser jättefint ut! När ska du testa ?
    Jag ska försöka hålla mig till CD10. har inte fått positivt tidigare än så andra gånger. 
    Hoppas så på fortsatt hög temp nu!  
  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)
    Alvedon83 skrev 2024-10-07 19:07:08 följande:
    Fin graf, blir det test imorgon? 
    Väntar ett par dagar till 😊
  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)
    Malu84 skrev 2024-10-07 19:31:36 följande:
    Jag har 2 sen innan men han inga , så klart vi hoppas lite ! 

    Välkommen tillbaka. 


    håller tummarna för er! 

  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)

    Fick precis svar på mitt senaste AMH-test. Det var 1,2.... Enligt gynekologen är det "ganska lågt men inte panik-lågt"..... 


    Jag vet inte vad jag ska göra med informationen riktigt :( Jag känner mig ledsen. Jag har på tidigare utredning legat runt 2, och det var i januari. 

  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)

    Det mest olustiga för mig med mitt AMH är att det i januari var 1.86, i Juni var 1.5 och nu i oktober har jag 1.2?.  vad betyder det? Jag har förbättrat min livsstil där jag kunnat, lagt till kosttillskott.


    visserligen har jag testats vid något olika cykeldagar. Jag ska räkna ut lite noggrannare vilka CD testen gjorts. Vet att det kan påverka en del.


    Nu har jag beställt DHEA online. Det kommer bli IVF 2025?.  

  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)
    Anonym (Hm) skrev 2024-10-11 13:38:25 följande:

    Får du ingen rådgivning utav kliniken som gör testerna? När vi gjort utredningar så har de alltid gjort ultraljud och räknat antal ägg på äggstockar just för komplement till amh. Hade amh nivå som dina redan strax efter 30 men när de räknade på äggstockarna såg det bättre ut. 


    De bör ju kunna hjälpa dig att provta dhea och eventuellt recept, för tar man det själv kan det ju ställa till det också. 

    Hoppas du slipper ivf och får ett plus här snart 🥰


    Jodå de har räknat både förra gången och denna gången och man kunde se 3-4 eller 2-3, vilket är lite. De säger att vid en stimulering så kanske jag kan få fram 5-6 st medan med ett bra AMH får man fram upp mot 10. 


    Jag tycker det är så sjukt att man ska behöva googla och fråga efter specifika saker själv.. varför kan inte klinikerna föreslå något istället för att säga ?ta folsyra och försök på egen hand Eller återkom för ivf?. 


    fattar att de är vinstdrivande. Men ändå?

  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)
    Idaho1989 skrev 2024-10-12 13:20:35 följande:
    Jo varit tufft senaste veckan, hade första graviditeten stannat hade jag varit höggravid nu, hade andra stannat hade vi gjort UL och förmodligen börjat berätta för folk osv...

    Fattar vad du menar. Jag hade haft BF på onsdag om första graviditeten hade hållit i sig. Hade andra stannat hade jag haft tre månader kvar. Det är jobbigt. 

  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)
    EFW skrev 2024-10-14 07:08:14 följande:

    Jag känner så mycket för alla er som kämpar här inne ❤️ Nu gjorde vi IVF men tycker ändå att det kan ge lite perspektiv på hur stora chanserna ändå är Att det tillslut ska gå. 


    Jag är 40 år, normalviktig och inga sjukdomar. Jag dricker inte alkohol, inte koffein har aldrig använt nikotin/tobak och fick veta att jag hade ett hyfsat Amh på 1,2 
    På Vul såg man ca 7-8 blåser på var dera äggstock vilket också ansågs vara bra. 
    Så man kan säga att alla var positiva 😊

    Jag medicinerades och man kunde plocka ut 11 ägg. 7 av dessa blev befruktade via icsi. Av dessa sju blev endast tre stycken 5 dagars blastocyster som då kunde frysas. 


    Av dessa tre blev det 1 ingenting, nr 2 fäste men slutade utvecklas i vecka 4-5 och nr 3 fäste och blir förhoppningsvis en bebis. 


    Så om man tänker att vi blev gravida på 11:de försöket och att vi då ändå hade alla förutsättningar på vår sida och extra hjälp med befruktningen ❤️Jag tänker att det hänger ihop med kvaliten på äggen Och att det därför tar längre tid. Men det går, så länge vi har ägg så finns det en chans!

    skickar massa kärlek och hejarop till er som kämpar!! ❤️


    Jag har inte riktigt hängt med, men du är alltså gravid med tredje nu? 


    vi har precis skrivit in oss och bokat läkarbesök på en IVF-klinik i Göteborg för att kunna starta behandling. Gissar att det blir start i november om allt känns bra på besöket och de kan använda sig av den utredning och tester vi gjorde tidigare i år på en annan klinik. 


    mitt AMH sista utredningen var också 1.2. Jag är 37 år. Men hos mig såg de bara ca 3 äggblåsor på varje sida och det är ganska dåligt. Så vi får se vad de tror om våra chanser. 

Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida