Inlägg från: Anonym (Längtan efter barn nr 2) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    pandarinen skrev 2024-08-17 22:23:47 följande:

    Känns så sorgligt att ge upp. Men också skönt. Jag vill tacka er alla under åren för stöd och pepp.
    jag har i sommar rensat i förrådet och sorterat min sons gamla leksaker och kläder. Jag har sparat allt i 4 år i hopp att det skulle återanvändas av ett syskon. Men ibland blir det inte som man hoppars. Ikväll hittade jag en av min sons första vinteroveraller, han är född mitt i vintern. Så liten, så fin. Jag ställer mig frågan, varför blev jag aldrig gravid under de här åren? Varför började vi inte tidigare med bebisverkstan.
    men fördelarna är också många med att bara ha ett barn och min lilla son verkar ju trivas och inte veta något annat. 


    jag kan och kommer ge honom 150 procent uppmärksamhet, jag behöver inte välja vems match, luciatåg eller annan aktivitet jag ska titta på, utan mamma kommer alltid vara där han är. Jag behöver inte dela ekonomin med fler syskon utan jag kommer kunna lgg allt på honom. 


    och han är en så fin pojke, intelligent, social och söt. Det finaste jag kan få och jag är så stolt och lycklig att få vara hans mamma.


    Det som känns rätt kan även kännas tungt. Det är helt normalt. Det är ok att sörja även om man gjort valet så att säga. Du har helt rätt i att det finns många fördelar med ett barn också. Jag känner så igen mig i det du skriver om sparade kläder och känslan av att snubbla över något litet, eller nör en bebisbild dyker upp i telefonen. Men vi har ändå det finaste vi kan få hos oss redan ❤️
  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)

    Under tvåveckors-väntan så går jag som vanligt och funderar på vad jag ska göra nästa cykel eller vad jag kan ändra på om det inte tar sig den här gången heller. Att bara gå runt och tro att det ska ta sig nästa gång av sig själv känns så tafatt nu för tiden. Två plus på tolv försök. Kassa odds liksom. 


     


    Är det någon som försökt sig på kinesisk medicin? 


    Är det någon som testat progesteronkräm? 


    Något annat? 


     


    Jag har börjat googla IVF utomlands där de kan göra kromosomkontroll av embryon för att öka chansen. Eftersom "vanlig" IVF hemma i sverige inte skyddar mot missfall... Är det någon som varit inne på samma spår?  Tänker då främst på Cypern eller Athen. 

  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)
    Anonym (Hm) skrev 2024-08-22 09:25:26 följande:

    Jag skulle säga att två graviditeter på ett år är ofta! Snittet är ju sju månader även innan man fyller 35. Det är tufft med missfall har själv gått igenom det, även om det är vanligt med missfall så finns det också chans att det går vägen nästa gång. 


    Men förstår verkligen att tankarna går till ivf, men två missfall behöver inte alls betyda att ni har ökad risk för kromosomavvikelser på embryona. 
    Skulle hitta en fertilitsklinik som vill hjälpa till att kolla hormoner osv innan man ger sig på att ta progesteron på egen hand :) Det kan finnas lättare lösningar än ivf:)

    Förstår att det känns hopplöst men tycker det låter som gott hopp om att det kan ta sig när som helst 🙏🥰


    Tack för att du är positiv. När man ser det så så låter det bättre. jag har lätt för att fastna i det negativa efter alla dessa negativa test. Räknar jag på det så är det bara 16% chans varje cykel. Men jag försöker hela tiden fokusera på positiva saker även om det är svårt. 


    På min utredning på IVF-kliniken så kollade de AMH och några andra värden så som sköldkörtel. Och de gjorde även spermatest. inga fel hittades på någon av oss. De sa dock att får vi ett missfall till så har vi rätt till en missfallsutredning. jag håller tummarna så mkt jag bara orkar för att slippa det. 

  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)
    EFW skrev 2024-08-24 07:03:43 följande:

    Förstår att tankarna snurrar ❤️ Jag har kikat lite på klinikerna som gör PGT-a och det finns kliniker i polen och även Finland. 


    Vi har ju ett embryo kvar, men sedan om vi ska göra en till ivf har vi funderat på att lägga de pengarna på att åka utomlands. Tror jag har läst att 1av 5 ägg för en kvinna 40-41 är ett ?guldägg?  Vi fick ut 11, 7 blev befruktade och tre utvecklades som de skulle så de kunde frysas. Av dessa tre fäste nr 2 men blev en ofrostig grav så nu hoppas vi på att nr 3 är guldägget 🤞
    Så kvalitén på äggen är så avgörande och även vid en ivf får man kämpa för att bli gravid. ❤️


    Hej! 


    jaså är det lagligt även i Finland? Det känns ju bättre att inte behöva åka så långt i så fall. Vilken klinik har du hittat där?  


    När sätter ni in tredje ägget? 

  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)
    Anonym (M89) skrev 2024-08-24 09:04:35 följande:

    Ja, åtta dagar 😕 men det var ju testa ultratidigt digitalt jag tog så känns kört.. min lutealfas är sällan 14 dagar men men. 


    Den som lever får se 😀❤️


    Jag har aldrig fått plus före 10 DPO. Så håll ut ett tag till :) 
    jag är själv på 9 DPO nu. Känner noll och ingenting. Ska försöka hålla mig från att testa men det blir nog lika svårt som vanligt? 
    Var sjuk med feber innan ÄL så därför har jag två uteslutna tempar. Och det talar väl för att det kanske inte kan ha tagit sig den här cykeln ändå. 
  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)
    Alvedon83 skrev 2024-08-24 17:47:33 följande:
    Tror inte en förkylning påverkar chansen, håller tummarna för plus. Klokt att vänta med att testa men det är verkligen svårt att låta bli.

    Hoppas att förkylning eller feber inte ställer till det. Det var inte så hög feber heller så det bör vara ok? 
    ja det är sjukt svårt! Särskilt när man närmar sig 10DPO då jag plussat innan. 


    Gud vad jag känner mig ensam ikväll. Jag har inte riktigt någon att prata med om mina tankar.  Jag längtar så efter en större familj och ett syskon till min dotter och det känns så väldigt långt bort 😔 

  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)
    Anonym (Vill ha ett eget) skrev 2024-08-25 10:42:57 följande:
    Jag har inte kollat upp privat eftersom jag räknar med att det är jättedyrt plus att det antagligen skulle kräva långa resor för vår del. 😕 Och mannen tror vi inte har några större problem eftersom han har tre barn sedan tidigare.
    Ni kan alltid börja med en utredning privat. Vi har gjort det i år och det kostade 5000kr. 
  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)

    Då var mensen här igen. Rynkar på näsan
    Jag blir lika nedslagen varje gång. Det blir ingen bebis i Maj heller. och i Juni nästa år fyller min dotter fyra. Det skulle vara mindre än tre år mellan dem. 
    FAN fan fan varför kan inte min kropp göra det den ska. :( 

  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)
    Anonym (M89) skrev 2024-08-28 09:22:53 följande:

    Skickar kärlek för jag vet hur du känner ❤️ jag fick min mens igår.. ingen bebis i mars, ingen bebis i april, ingen bebis i maj. Känslan av besvikelse är brutal! Och jag har inte ens barn sedan innan. Livet är orättvist. 


    Men vi finns här för varandra och jag tycker inte vi ska ge upp! Kram till dig


    Tack ❤️ 
    nej vi ska inte ge upp!
  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)
    EFW skrev 2024-09-02 13:24:57 följande:

    Ja hoppet är det sista som lämnar. ❤️


    Men utöver fertiliteten så sover jag mycket bättre på nätterna under hela cykeln, så de har redan gjort nytta för mig 😊


    Intressant! 


    lite bättre sömn skulle jag nog må bra av. 


    jag gick in på sidan du länkade men den vill att jag ska välja usa eller Kanada. Har du köpt där eller från någon annan sida? 

Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida