Inlägg från: pandarinen |Visa alla inlägg
  • pandarinen

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Cocachins skrev 2024-07-28 08:53:21 följande:
    Hej, jag skrev just i fortsättnings gruppen men kände jag ville skriva här också. Jag kände när jag hängde här inne att efter 2 år av försök så uppskattade jag positiva historier. Och nu hoppas jag att det äntligen ska bli en positiv historia även för mig. Det var länge sedan jag skrev här, för har bara ?hållit andan? här i flera veckor (rädd efter mina 3 missfall) för att ta mig förbi vecka 12! Och nu är jag på 12+2 och har gjort ul tvp ggr och sett att hjärtat slår och den är i rätt storlek. Mår ocskå mycket illa och till och från en otrolig trötthet. Så nu har jag börjat hoppas att detta ska gå vägen! Väntar dock på svar från nipt nu men sen ska jag försöka slappna av och våga tro helt .. <3
    Fantastiskt att höra! Det ger oss andra hopp!
  • pandarinen
    Anonym (Tredje) skrev 2024-08-02 20:15:37 följande:

    Vet inte vad som pågår här. Hade brun blödning för tre dagar sedan, inget på två dagar och nu morse började en brun blödning. Tänkte att det absolut var mensen men nej. Nu har den slutat? 
    Hoppas att mensen kommer nu bara så man får börja på ny kula. Usch, börjar jobba på måndag, skulle ha varit i v16 då om inte bebisarna dött. 


    Fy vad sorgligt, jobbigt med missfall och jag förstår känslan och det här att man räknar vilken vecka man skulle varit i. i
  • pandarinen

    Min äl har betett sig underligt den här månaden. Jag fick flytningar som vanligt runt dag 10, glad gubbe dag 12 men sen har jag inte kännt av äl förrän idag på dag 16-17.
    så långt emellan stegring och äl ska det väl inte vara? 


    jag borde alltså haft sex igår, men senast var i onsdags så det är väl kört den här gången med. 

  • pandarinen

    Nä jag har funderat på tempa men känns krångligt då jag jobbar oregelbundna tider. Men är det nu jag har äl och varför glad gubbe redan i måndags? Det normala för min cykel är glad gubbe måndag och än i onsdags. Inte nu på dag 18.
    ont i ena äggledaren och känner att brösten är på gång att börja ömma.
    jag tror inte det är meningen att vi ska ha fler barn, känns som atr det är alltid något varje månad som ställer till det.
    Blir bara så ledsen, deprimerad över det här. 


    jag har 5 försök till sen har jag bestämt mig att definitivt ge upp efter 4,5 års försök 

  • pandarinen

    Nä jag orkar inte tenpa. Det skulle bli ytterligare ett moment och dessutom bör man väl göra det vid samma tidpunkt varje morgon och jag jobbar oregelbundna tider osv
    Min kropp har känt av äl hela dagen men lugnat ner sig nu. Vi fick till det ikväll iallafall. Så får vi se när mensen dyker upp om 10 eller  14 dagar. Mycket märkligt att känna av äl så här sent efter glad gubbe.


    Anonym (SkaffaSladdis) skrev 2024-08-03 08:47:31 följande:
    Samma för mig! Förstår inte riktigt heller.
    Positiva ÄL test 25/7, kände av ÄL riktigt 29/7..
    men har börjat tempa nu med NC, så man verkligen ska veta när det sker. Gör du det?
  • pandarinen

    Känner så väl igen mig. jag vet inte hur många gånger jag tänkt att jag kör året ut men sen har jag inte kunnat sluta, för det är som ni säger allt går i varannan vecka intervallet. Ägglossning, mens, osv.
    livmodern skriker varje månad att bli gravid. å nu har det blivit en grej att ha sex vid ägglossning :)
    men jag har bestämt mig nu att köra på året ut ev januari också. Sen ger jag upp. Så ett halvår till. 
    jag har mer eller mindre ställt in mig mentalt på att vara en lycklig enbarns förälder. och sonen verkar tack och lov vara nöjd. Han gillar bebisar men har inte frågat en enda gång om syskon. Det hade nog varit värre för mig om han gjorde det. 


    jag har nog frågat tidigare men hur länge har ni andra försökt? 


    Lojsan DN skrev 2024-08-03 09:04:15 följande:

    Jag vet inte hur man slutar, hade jag vetat det så skulle jag inte vara här inne tex 😄 
    Min livmoder säger att den vill fortplanta sig, min psyke säger nja, kroppen skriker NEJ!
    Blir det så blir det, den inställningen har jag sen länge. 


    Men här är dagens temp iaf, inget spännande men skickar med den ändå. 


    Har din temp gått upp i dag? 😃


  • pandarinen
    Alvedon83 skrev 2024-08-03 09:48:41 följande:
    Jag undrar om inte cb äl-test är väldigt känsliga och ger utslag jättetidigt?
    Kanske är det så, tur att man känner på att något är på gång då. Tänk om vi har haft sex för tidigt i alla år? jag tycker det känns som att jag fått älölänning ungerfär 2 dygn efter glad gubbe men den här gången blev det fyra dagar innan. Men tänk om det inte är ägget som släpper, det brukar ömma på ena sidan, å hålla på ett dugn följt av några dagar minnande värk.
  • pandarinen
    Alvedon83 skrev 2024-08-04 08:08:40 följande:
    Jag har upptäckt att tar jag cb på morgonen visar den rimligt positivt i förhållande till tempen men tar jag mitt på dagen ger den utslag flera dagar innan äl. Och man kan ju inte veta om det är molvärk pga ägget som släpper eller om det svullnad inför eller efter äl. 

    Nä jag har alltid tänkt att det är motvärn för att ägget släpper. för exakt 14 dagar efter lmolnande dagen brukar jag få min mens. 


    intressant and vilken tid du tar tester. jag brukar ta på morgon och eftermiddag dag 11 och 12. Det ger alltid utslag på dag 12 :)

  • pandarinen

    Ingen bebis den här månaden heller, snyft. Mensen kom exakt som vanlig 2 dagar efter glad gubbe, trots att äl känningarna var ytterligare två dagar senare.
    nu ger jag nog upp (sagt det förut å när äl närmar sig så vill jag igen) men i går tänkte jag mycket på det hela. Jag har haft ett slutdatum, januari ut. Men jag kände starkt igår att blir det ingen bebis nu, så ger jag upp. Då avslutar jag den här resab. Jag har redan det finaste jag kan få, min älskade son. Jag har lärt mig att känna tacksamhet genom den här resan, (4 år kämpande att få ett syskon)  att jag har min son, Han är det finaste som finns och ger mig så mycket glädje varje dag.
    Det känns skönt på någotvis att nu avsluta den här resan och fokusera 150 procent på min son istället. Slippa fundera över om det är farligt att studsa på studsmattan med honom när bim närmar sig, sluta fundera över om jag kan bära honom på min rygg flera kilometer, slippa fundera över att äta olämplig mat som gravida ska undvika eller undvika starka dofter från målarfärg som kan skada ev foster i magen. Nu ska jag bara leva livet å glädjas över min älskade son som jag har. Han är det bästa som hänt i mitt liv Och lägga all fokus på honom. 

  • pandarinen

    Känns så sorgligt att ge upp. Men också skönt. Jag vill tacka er alla under åren för stöd och pepp.
    jag har i sommar rensat i förrådet och sorterat min sons gamla leksaker och kläder. Jag har sparat allt i 4 år i hopp att det skulle återanvändas av ett syskon. Men ibland blir det inte som man hoppars. Ikväll hittade jag en av min sons första vinteroveraller, han är född mitt i vintern. Så liten, så fin. Jag ställer mig frågan, varför blev jag aldrig gravid under de här åren? Varför började vi inte tidigare med bebisverkstan.
    men fördelarna är också många med att bara ha ett barn och min lilla son verkar ju trivas och inte veta något annat. 


    jag kan och kommer ge honom 150 procent uppmärksamhet, jag behöver inte välja vems match, luciatåg eller annan aktivitet jag ska titta på, utan mamma kommer alltid vara där han är. Jag behöver inte dela ekonomin med fler syskon utan jag kommer kunna lgg allt på honom. 


    och han är en så fin pojke, intelligent, social och söt. Det finaste jag kan få och jag är så stolt och lycklig att få vara hans mamma.

Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida