• EJT

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Min tempkurva börjar också vända neråt idag ÄL+11. Så trist... Nya tag nästa månad...

  • EJT

    Negativt test även för mig ÄL+13 (testa tidigt) och tempen vänder neråt. 

    Lika besviken varje gång...

  • EJT
    Anonym (SkaffaSladdis) skrev 2024-08-17 08:43:10 följande:

    Samma här man blir less! Riktigt frustrerande.
    Kör du RR eller Apiforce eller Munkpeppar ? Haha man försöker testa allt. hur länge har ni försökt ?


    Tar bara extra folsyra, d-vitamin och sen extra progresteron för att understödja lutealfasen (utskrivet av gynekolog). Provade munkpeppar ett par cykler förra sommaren, men det skapade bara massa mellanblödningar för mig. 

    Lycka till! Förstår att du vill testa lite olika. 

    Vi har försökt i 1,5 år.
  • EJT
    Lojsan DN skrev 2024-08-17 12:12:26 följande:

    Jag fick ett svagt plus, sen kom mensen på dagen. Så ytterligare ett kemiskt mf, så jag kommer ärligt talat ge upp nu. Jag har fått så många att jag tappat räkningen. 

    Jag vill önska alla här inne lycka till hoppas på det bästa, skickar lite baby dust med 🥰 


    Usch, vad kämpigt. Så nära, blir ju känslan. Oavsett om du väljer att fortsätta eller inte så önskar jag lycka till till dig med. Förstår verkligen din uppgivenhet. 
  • EJT

    Nu börjar nog min ägglossning närma sig, kommer inom en vecka skulle jag tro (är på dag 14 i cykeln idag). Blir till att sexa lite extra här nu kommande dagarna ☺️

  • EJT

    Suck, väldigt seg och långsam stegring här, så jag känner mig tom osäker på ägglossning?

    Solklart positivt ÄL-test i fredags vid lunchtid, efter några dagar med tydligt ÄL-sekret. Fredagseftermiddagen och hela lördagen hade jag jättemycket ägglossningssmärtor, allra mest lördag em och kväll. Sen avog det. 

    Men på söndagen hade tempen inte höjts. Inte heller på måndagen. Nu imorse hade den till slut höjts 0.4 enheter (sen lägsta temperaturen i lördags). Stegringen har liksom skett successivt. Förra veckan var jag förkyld och hade lite förhöjd temp pga det men mot slutet av veckan sjönk tempen och jag hade under fredag och lördag 36,19, söndags 36,28, måndags 36,37 och imorse 36,58. 

    Svårt att värdera när/om ägglossning skett och jag har inte ens vågat börja ta progresteronet än. Vad tror ni? Någon som brukar ha såhär långsam stegring?

  • EJT

    Så tråkigt för er som det inte tagit sig för, igen. Det är så jobbigt med denna besvikelse varje månad. Vi får se.om ni återhämtar er i känslorna och dyker upp i tråden nästa månad eller inge. Oavsett om ni kommer försöka aktivt eller låta allt ha sin gång aå önskar jag er lycka gilly!

  • EJT
    EFW skrev 2024-09-20 06:42:59 följande:
    Men så trist! Jag upplevde att äl efter blev starkare när det hände mig sist förra hösten. Lite som att kroppen tog en liten välförtjänt semester och sedan kom tillbaka med nya friska tag 😊 Vi kan ju hoppas att det blir samma för dig! ❤️
    Exakt samma för mig när jag hade en ägglossning-fri månad förra sommaren! 
  • EJT

    Jag känner mig så låg pch uppgiven. Det är som att tanken slagit mig att vi kanske faktiskt inte får ett till barn? Jag har alltid sedan 1,5 år tillbaka när vi började försöka alltid tänkt att "snart så".... Nu börjar jag tvivla och tiden tickar. Jag hade lite lägre äggreserv för min ålder än genomsnittet. Känner mig stressad och ledsen. Ändå lite handlingsförlamad och tar inte kontakt med IVF-klinil, tänker - ett försök till... Är lite rädd att jag har för hög vikt för IVF också, och så försöker jag lite halvhjärtat gå ner i vikt. Men det spåret vill jag inte heller köra för hårt, för det sabbar ju också fertiliteten tillfälligt. 

    Står liksom och stampar känns det som....

  • EJT
    Anonym (Längtan efter barn nr 2) skrev 2024-09-24 09:55:32 följande:
    Jag förstår hur du känner med ?snart så?. Så här jag tänkt i 13 månader nu. Men klockan tickar ocj jag försöker å ena sidan tänka att det inte blir fler barn och vänja mig vid det. eller så går tankarna över till IVF.
    Ja, det är kämpigt att veta NÄR man ska ta steget till Ivf. Det är ju myycket pengar. Jag har också varit gravid två ggr det senaste 1,5 året så jag tänker ju också någonstans att kroppen ju funkar på nåt sätt... Men det tar sån tid mellan gångerna och missfallen var väldigt tidiga, så hur bra är kvaliteten på äggen egentligen. 

    Suck! 🙁 Det ör okej att vara lite nedslagen ibland antar jag, och sen nya tag... 

    Ska prova att D-vitamin-boosta inför denna ägglossning. 
  • EJT

    Ska även be min partner ta lite extra tillskott av d-vitamin, q10, nac och magnesium. Jag lägger till Q10 och nac själv. Känns alltid skönt att göra nåt lite aktivt för att försöka påverka, även om det kanske är verkningslöst så känns det ändå skönt att göra NÅT...

  • EJT
    Alvedon83 skrev 2024-10-06 08:00:12 följande:
    Tycker strecket nog är mer grått än rosa så är nog inget tyvärr. Tog en ny sticka nu och den var blank så var nog bara lur😭😭😭 har bara symptom på kommande mens.

    Som vanligt har du en fin graf, tråkigt med negativa tester. Är det aldrig vår tur?😭
    Håller alla tummar och tår!!
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida