Inlägg från: Anonym (34) |Visa alla inlägg
  • Anonym (34)

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    pandarinen skrev 2021-10-07 12:28:19 följande:

    Ingen glad gubbe nu på morgonen. Ska testa i em. Annars bör den dyka upp imorgon. Vi tänkte vänta till glad gubbe denna gång. Å ha sex på glada gubbedagarna å dagen efter. Stämmer det att man ökar chansen om mannen inte haft utlösning på länge? Och att det är färre spermier om man har sex varje dag?


    Min man vill också prova den metoden denna gång

    Vi har legat alla dagar hittills

    Du får återkomma hur det gick sen eftersom du är före mig haha
  • Anonym (34)
    pandarinen skrev 2021-10-07 17:27:37 följande:

    Gick inte så bra för min man blev sugen i dag på em och jag tackade inte nej :)

    Men nu fattar jag ingenting.... hade kvar en sticka av clearblue advance från förra månaden. (Kör den enkla varianten annars den här gången) Testade med den nu ikväll och förväntade mig åtminstone blinkande gubbe men nä- tom ring.

    Visst kan vara så att min östrogenhalt är svag. Jag har ju knappt haft äl känningar den här gången. Så att den inte ger utslag för det. Men senaste 5 gångerna har jag haft utslag med blinlande gubbe.

    Dock inte vid första försöket med min förstfödde. Då fick jag glad gubbe direkt på de avancerade stickorna. Hm jag skulle inte ha testst med denna överblivna stickan. Nu börjar man ju grubbla mer om man kan ha missat äl eller vad som händer...


    Vet inte om det stämmer men läste att någon här på familjeliv skrivit att vissa bara har äl mitt på dagen i någon timme och därav ska man inte bara kolla morgonen

    Jag har dock Själv bara kollat morgonen eftersom jag har haft blinkande i några dagar sen fast i 2 dagar när jag testat
  • Anonym (34)
    pandarinen skrev 2021-10-07 18:24:21 följande:

    Jo det är det som gör mig förvirrad. Men jag har tidigare bara kollat morgon också och det har funkat. Men sista två gångerna testade jag för skoj skull även på em. Å då hade jag blinkande på morgon och fast gubbe på eftermiddagen. Nu kör jag utan blinkande gubbe den här gången... och vill nu bara att gubben ska dyka upp. Men blev förvirrad att det inte var blinkande gubbe alltså på första stickan på advance. För det borde det ändå varit... men kan ju vara att jag har låg östrogren den här gången.... hoppas på att det ger mig tur. Eftersom jag blev gravid sist när det var så här...men då kom ju glad gubbe så nu får den glada gubben dyka upp.


    Tack för att du sa det! Då kommer jag också testa det denna äl-omgång. Testa äl oftare och endast ligga på fast gubbe. Hoppas det funkar, ändå 6 försöket för oss nu
  • Anonym (34)
    pandarinen skrev 2021-10-09 07:54:52 följande:

    Testade för nyfikenhet att ta ett test nu på morgonen. Och det blev en tom ring. Testade även en gång till med samma urin och tom ring. Betyder det att min äl redan är över nu? Det har gått max 18 timmar sen äl.


    Jsg hade tolkat det så
  • Anonym (34)
    Anonym (Babymakeing) skrev 2021-10-09 09:48:33 följande:

    Hormonen sjunker väl igen innan äl vill jag minnas. När jag testat med vanliga stickor brukar strecken bli svagare innan äl faktiskt skett. Sen är det ju individuellt när äl faktiskt sker från positivt test, allt från 12-48h. Har själv varit med om nästan tre dagar efter positivt test nån gång medan en annan månad så va det närmare ett dygn bara.

    Försökte 9-10 gånger med första barnet. Nu med andra är det drygt ett år. Fått tidigt mf och sent ma också men hoppas att allt är bra med denna nu. Tredje gången gillt brukar man ju säga.


    Med advance börjar man om när det blir tom ring
  • Anonym (34)

    Tänkte fråga er om ni vet om ägglossningen kan inträffa efter 48 h från att man fått fastgubbe?

    Ser att min app gett mig äl 3-4 dagar efter jag fått fast gubbe och i så fall ?har vi inte legat rätt dagar?. Antar att den utgått från när mensen sedan kommit

  • Anonym (34)
    Jenniepennie031 skrev 2021-10-10 11:06:02 följande:

    Hej! Beroende på test så kan ägglossningen variera mellan 12-48 timmar efter positivt test (eller glad gubbe) och därefter lever ägget 12-24 timmar. Det beror ju också på om man lyckas testa precis när stegringen börjar eller precis i slutet av stegringen. Själv brukar jag få mens antingen 14 eller 15 dagar efter max.utslag på testet så troligtvis har jag en ganska kort stegring och ägget släpper snabbt - för dig skulle det ju kunna vara tvärtom. Vilka dagar har ni legat?


    Fick fast gubbe 19 sep (låg 16-20)

    Enligt min app så var äl 22 sep (baserat på när mensen sedan kom den 6 okt)
  • Anonym (34)
    pandarinen skrev 2021-10-10 16:05:18 följande:

    Vad tror ni om mina chanser denna gång. 

    Jag fick fast glad gubbe 16.30 i fredags. ( testet innan var taget 9.30 då tom ring) 

    Så någon gång mellan 9.30-16.30 fick jag en stegring. 

    Under hela fredagskvällen från 18-19 och framåt känner jag kramp i äggledarna och molnande värk. 

    Och under lörd fm får jag rosaröda flytningar. Men inga andra symtom. ( första gången jag får blödning i samband med äl) 

    Hade jag ägglossning på fredagkväll eller lördag när flytningarna kom? 

    Jag hade sex på torsdag eftermiddag ( alltså ca 1 dygn innan stegring) 

    Och sex på natten mellan lörd-söndag.

    Vad tror ni?


    Eftersom det var sex 3 dagar i rad prickade du nog äl. Däremot kan det ju ändå vara så att det inte befruktas eftersom det är 20 % chans per gång som jag fattat det. Håller tummarna för att det tog sig denna gång
  • Anonym (34)
    pandarinen skrev 2021-10-10 18:20:06 följande:

    Ikväll har jag mer blödning, som stränder på pappret. Kan det vara äl idag? Hur länge blöder man? Första gången som jag blöder vid äl


    Har aldrig kommit blod vid min äl

    Är det nidblödning kanske?
  • Anonym (34)
    Hoppas 2012 skrev 2021-10-13 12:26:02 följande:

    Hej alla!

    Fick + den 4/10 och det blir mitt tredje barn. Känt lite stress för min ålder (39) och vad folk ska säga. Ja man ska inte bry sig vad andra tänker men ni förstår.

    Roligt att följas åt med äldre


    Grattis! Kul att det blev plus. Det ger mig hopp som är inne på sjätte försöket med nr 3 nu
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida