Inlägg från: Anonym (Längtan efter barn nr 2) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    DPO 13 och ytterligare ett negativt test. Förväntar mig mens imorgon 🥹. Så ledsamt. Nu är det ett år sedan vi började försöka syskonförsöket

  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)

    BIM igår. Ingen mens än och inga känningar heller. Men fortsatt negativa test 😕. Så drygt. När den ska komma så vill jag bara att den ska komma! 


    har dessutom spolning av äggledarna på fredag och då måste mensen ha tagit slut ????

  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)
    Anonym (Tredje) skrev 2024-08-02 20:15:37 följande:

    Vet inte vad som pågår här. Hade brun blödning för tre dagar sedan, inget på två dagar och nu morse började en brun blödning. Tänkte att det absolut var mensen men nej. Nu har den slutat? 
    Hoppas att mensen kommer nu bara så man får börja på ny kula. Usch, börjar jobba på måndag, skulle ha varit i v16 då om inte bebisarna dött. 


    Vad knepigt! Hoppas att kroppen kommer igång nu så att du kan starta om. 
  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)
    pandarinen skrev 2024-08-03 21:55:50 följande:
    Kanske är det så, tur att man känner på att något är på gång då. Tänk om vi har haft sex för tidigt i alla år? jag tycker det känns som att jag fått älölänning ungerfär 2 dygn efter glad gubbe men den här gången blev det fyra dagar innan. Men tänk om det inte är ägget som släpper, det brukar ömma på ena sidan, å hålla på ett dugn följt av några dagar minnande värk.

     


    för mig brukar glad gubbe matcha ganska bra med tempoökningen som normalt sett kommer morgonen efter. Men det är säkert individuellt hur långt man har mellan mellan LH-ökning och att ägget faktiskt släpper 

  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)

    Ok. Ny Cykel, nya tag. 
    Äggledarspolning på fredag, CD7, det borde ligga ganska perfekt i tiden. Hoppas att man inte upptäcker något konstigt. Och håller tummarna för att det eventuellt kan hjälpa oss. Jag har läst ett par solskenshistorier 😇

  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)
    EJT skrev 2024-08-08 23:25:06 följande:

    Hoppar in i tråden. Är 35 och har försökt med barn nr 2 i 1,5 år nu. Två missfall på vägen... 

    Är just nu på ÄL+4. Tyvärr missade vi ägglossningen då min partner var bortrest just då, något sex fick vi till fyra dagar innan men det är ju inte stora förhoppningar på denna cykel alltså... 


    Välkommen hit ❤️ 
    det låter ungefär som mig. Jag är 36, försöker få barn nr 2. Vi har försökt i ett år nu, två missfall på vägen. 


    lycka till! 🥰

  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)
    EJT skrev 2024-08-09 09:01:17 följande:
    Tack! Ja, missfallen gör ju att allt dras ut på tiden framförallt. Har liksom bara haft tre försök detta år (där jag två av försöken blev gravid) pga jag all annan tid var gravid/väntade på att blöda ut missfallet... Hur lång tid tog det för er att få första barnet och när är det född?

    Första barnet född 2021 tog tre försök bara. 


    Nu tog det sig inte de första 6 månaderna. sedan fick jag ett pluss i februari. blev utomkveds, upptäcktes i v 6


    Andra gången det tog sig var i April. Och det blev missfall i v 9. Nu har det gått två cykler sedan det missfallet utan plus. Idag ska jag göra äggledarspolning hos Livio där vi gör vår utredning. Än så länge har de inte hittat några fel hos oss. 

  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)
    EJT skrev 2024-08-09 17:08:20 följande:
    Oj, vad lika våra resor varit! Ganska exakt, både tiden det tog med första och sen våra graviditeter och missfall samma månader i år. De har misstänkt utomkveds på båda mina missfall också, men som kroppen stött ut själv. 

    Gör ni utredning privat alltså, tänker ni kring IVF? Vi tänkte nog ta kontakt med privat klinik för IVF nu under hösten. 

    Äggledarspolning frågade jag gynkliniken om senast, men enligt dem så är det ingen mening att göra spolning av äggledarna eftersom det går för spermierna att ta sig igenom äggledarna (då jag ju varit gravid). Jag kan ju inget så köpte förklaringen. Hur har Livio resonerat? Jag tänker samtidigt att om de misstänkt att ägget fäst tokigt två ggr på min så kanske passagen ändå inte är så fri... 

    ja verkligen! 


    mitt utomkvedshavandeskap stöttes ut av sig själv så jag behövde inte operera. 


    Mitt andra missfall fick vi se på ultraljud i vecka 8 just pga tidigare utomkveds då de ville se att detta satt rätt. Hjärtat slog och allt såg fint ut och några dagar senare började jag blöda. 


    vi påbörjade utredningen hos Livio i januari pga att jag inte blivit gravid på 6 månader och vi ville veta om något var uppenbart fel.  Avbröt sedan pga graviditet och drog igång det igen efter andra missfallet. 


    De har ?spolning? som rutin eftersom de vill se om allt ser bra ut i livmodern och på detta sättet kan de lättare se om det finns några myom/polyper och om är fri passage överallt. även om det är rutin så tyckte de även att det vore bra i mitt fall då jag fick en infektion under förlossningen med dottern vilket skulle kunna skapa ärrvävnad i värsta fall (om jag minns rätt) samt eftersom jag inte opererats efter utomkvedshavandeskapet. 

    Våra övriga prover är bra, min mans spermier är av toppkvalitet och jag har en normal ?äggreserv? och mina övriga värden är också normala. De rekommenderar inte IVF just nu eftersom allt ser bra ut och jag har blivit gravid två ggr i år. vi har helt enkelt haft otur säger de. 


    den enda faktorn de kan hitta är min ålder och säger att vi får räkna med att det tar tid. IVF i vårt fall skyndar bara på processen. Och ivf i Sverige skyddar inte mot missfall? de vill att vi försöker i minst ett halvår till innan vi överväger IVF. 


     

  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)
    Alvedon83 skrev 2024-08-11 06:37:51 följande:
    Oj så jämn och fin den är👍☺️ 


    Här är min, slösade en sticka nu på morgonen, negativt. Grafen är väldigt lik förra cykeln än så länge, får väl se om den dippar imorrn 

    Typiskt! 


    hoppas att du får positivt senare och att tempen håller sig hög 

  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)

    Hur tidigt upplever ni att ÄL-sekretet kommer vanligtvis? 


    jag tyckte mig se det idag när jag torkade mig men är bara på CD9 och det känns tidigt. Tog ett CB rosa men negativt och tittar jag på stickan är strecket synligt men svagt. 

Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida