Inlägg från: DidoAeneis |Visa alla inlägg
  • DidoAeneis

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Träffade en tredje läkare nu. Detta var ju första gången jag kunde säga att jag faktiskt var gravid. Han sa att om det skulle skita sig beror det varken på uvin eller antibiotikan. Det kändes skönt! Fick en ny lite bredare antibiotika, så nu får jag hoppas att den gör susen.

  • DidoAeneis
    Anonym (Längtan efter barn nr 2) skrev 2024-07-08 22:50:35 följande:

    Grattis till plussen i gruppen! 


    Och  Beklagar verkligen missed abortion 😔 

    själv kom mensen ikväll. Känner mig helt tom. Nu blir det snart 11e försöket. Så otroligt jobbigt detta! 


    Fyfan mens suger.
  • DidoAeneis
    viplanerar3an skrev 2024-07-08 17:43:44 följande:

    Hej på er alla!
    Jag hoppar in här om det är okej. Jag är 35år gammal  och gubbeen är 36år. Vi planerar nu våran 3a.
    När vi försökte bli gravida med dom två andra gick det fort (1a försöket samt 4e försöket) Men då var man ung, andra bullar nu haha

    Jag fick positivt på ÄL-testet den 6/7 och vi har haft sex sen dess och kommer ha iaf 2dagar till så hoppas det har tagit sig nu!!!


    Välkommen till fl:s bästa tråd ❤️ Så mycket stöd och kunskap och omtanke här.
  • DidoAeneis
    Anonym (Tredje) skrev 2024-07-08 19:27:20 följande:

    Hej allihopa. 
    Hoppas jag får vara med här i gruppen.
    Är 38 i augusti och vi vill ha en tredje. Har två pojkar sedan tidigare. Jag vet inte när jag ska få mens igen då jag i fredags fick genomföra ett abort pga missed abortion. Skulle ha varit i v11 men båda fostren hade dött i v6-7. 
    Vi önskar dock bli gravida så snart som möjligt. 


    Välkommen! Men vilken story, jag beklagar verkligen. Hoppas att det går snabbt att bli gravid igen 🙏
  • DidoAeneis
    EFW skrev 2024-07-10 07:58:05 följande:
    Ååå grattis!!! ❤️ 
    Tack, EFW. Så rädd för kemisk graviditet, men testet idag var mycket starkare 🙏 Ska försöka hålla mig ifrån att testa nu.
  • DidoAeneis

    Jag tror att jag kommer att få ännu en kemisk graviditet/tidigt mf. Kunde inte hålla mig ifrån att testa. Jag kände molvärk i två dagar och lätt illamående, men så bara försvann allt. Det är svagare än för tre dagar sen. Fan. Fan fan fan.

  • DidoAeneis
    Eller okej, inte svagare, men inte så starkt som det borde vara. Första är äl+16 förra graviditeten (slutade i mf i vecka 6). Andra bilden är äl+16 denna grav. Underst är äl+13 denna grav. Visst har det inte ökat som det "ska"? Är det kört?





  • DidoAeneis

    Tycker att det mörknar ju längre tiden går... Aaaahhh, vet att man inte ska ta test och jämföra styrkor och skit. Bättre med blodprov då om man är nojig. Vet ju att hcg kan öka lite ryckigt. Men samtidigt känns det ju inte lovande att de symtom jag hade helt har försvunnit. Men om jag ändå har mer hcg i kroppen nu än i onsdags borde det ju inte bero på minskande hcg liksom??

  • DidoAeneis

    Tack för lugnande svar, hörni. Jag är så jävla skadad av den här våren att jag direkt bara drar slutsatsen att allt kommer att gå åt h-vete. Jag ska försöka lugna mig lite.

  • DidoAeneis

    Jag tog mitt (förhoppningsvis) sista test nu, och det var mycket starkare idag på äl+18. Så nu vågar jag hoppas 🙏

  • DidoAeneis

    Ja, jag har kemisk i januari och mf i vecka 6 i april i bagaget, så jag känner igen känslan av att vara försiktigt optimistisk. Men 3+ på Cb bådar väl mycket gott! Vilken vecka är du i?

  • DidoAeneis

    Oj, Idaho, det var tidigt! Spännande att testerna visar så starkt. Du kan inte vara längre gången?

    Jaa, alltid lättare att hoppas åt andra, eller typ säga: ta det lugnt, allt är säkert som det ska.

  • DidoAeneis
    Idaho1989 skrev 2024-07-17 09:34:37 följande:
    Håller tummarna för er båda/alla som hoppas på plus!
    Själv försöker jag mest behålla lugnet och ta en dag och en timme i sänder för att försöka låta bli att oroa mig och överanalysera allt. Men vi ska ha lite bröllopsfest i helgen så bra att ha något att fokusera på 👍
    Samma här Idaho... Man tar ett test och får ett tillfälligt lugn. Sen försvinner symtom och man börjar noja igen. Tiden går groteskt långsamt.
  • DidoAeneis
    Idaho1989 skrev 2024-08-11 18:00:25 följande:
    Det slutade igår, eller det kom bara lite grann, inget igår kväll, började om runt 9 i morse och har fortsatt sen dess.

    (För mig funkar det att citera när jag uppdaterat några gånger)
    Exakt så gick mitt mf till... Först lite på en måndag, sen slutade det, sen kom det igång som en mens på tisdag fm. Men jag hade rätt ont då också, på tisdagen. Har du ont?
  • DidoAeneis
    Idaho1989 skrev 2024-08-12 09:05:15 följande:
    Hade redan tid bokad sen innan, skulle vara första besöket...  Verkar i alla fall ha slutat blöda för stunden 😕
    Hur gick det idag?
  • DidoAeneis
    Anonym (R) skrev 2024-10-11 14:18:52 följande:

    Hoppas att det är ok att hoppa in här i tråden! Har lite behov av att skriva av mig och det är kul om man kan följas åt mot målet graviditet och bebis.

    Liten presentation: Jag är 39 år och tillsammans med sambo försöker vi få vårt andra barn. Vårt första barn är nu 15 månader och vi är inne på 5:e försöket. Innan barnet var jag gravid två gånger, första gången blev det ett tidigt missfall och andra gången utomkvedshavandeskap. Fick då operera bort en äggledare så det kan ju också påverka fertiliteten lite utöver åldern. Efter operationen blev jag dock gravid på tredje försöket så jättesvårt var det ju inte då iaf, även om vi totalt sätt hade försökt i 1,5 år innan graviditeten som resulterade i barn så kändes ju som lång väntan. 

    Trots att jag vet att jag kanske borde, med tanke på hur gärna vi vill ha syskon, så har jag inte slutat amma helt. Ammar ca 1 gång per dag. Vet inte hur mycket det påverkar när det ändå är så pass lite? Försökt goola mig fram, men tycker framför allt att man hittar info om helamning och att använda det som "preventivmedel". Har haft regelbunden cykel med utslag på ägglossningstest sedan mensen kom tillbaka.

    Inväntar mens imorgon. Tog ett graviditetstest igår, eftersom jag förstås inbillat mig en massa symtom, men det var definitivt negativt, så det är bara att börja satsa på försök nr 6.

    Hur länge har ni i som är aktiva i tråden nu försökt?


    Jag ammade och försökte bli gravid under första halvan av 2024. Första försöket (januari) fick jag kemiskt mf. Jag läste om hur amningen påverkade progesteronet negativt och slutade därför i mars. Blev gravid i april men fick mf i vecka 6. Sen blev jag gravid i juli och är nu i vecka 18.

    Jag har två barn sen tidigare och blev gravid direkt med dem. Aldrig haft missfall eller kemiskt förut. Så för min del drog jag slutsatsen att det berodde på amningen. Men så behöver såklart inte ha varit fallet, jag gjorde inga undersökningar.

    Hoppas det går vägen för dig snart, amning eller ej!
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida