Inlägg från: Hannis1983 |Visa alla inlägg
  • Hannis1983

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Brallans: HejA heja ♥️

  • Hannis1983

    Brallans: Har brutit ihop så många gånger men nu känner jag mig ändå lugn. Ska ringa till en privat läkare här nu 8:30 vet inte om det finns någon hjälp att få i min ålder, men tänker att det är värt ett försök, vill också ha koll på att allt kommer ut. Men jag försöker fokusera på att jag blev gravid inte det som händer nu. Då borde jag kunna bli det igen. Vi har inte ekonomiska möjligheter att ta hjälp då jag fyller 40 snart så är det ju inget landstinget gör något med Så det är bara hoppas på naturlig väg. 

  • Hannis1983
    Brallans skrev 2023-03-06 08:38:24 följande:
    Jag förstår det och man måste få göra det oavsett vad utgången blir Hjärta

    Jag var hos en privat gyn och fick fin hjälp och han tyckte inte alls jag skulle slänga in handduken, jag är ju 40 år så hade räknat med att jag skulle vara mumifierad där inne och att det var kört.. tror absolut inte att det är försent men det kan ju vara små justeringar som man behöver göra ex med hjälp av någon medicin el något för att det ska gå vägen. 

    Det är också bra att du kan bli gravid och om det skulle vara missfall så sägs det ju att man lättare blir gravid igen och att det då oftast går vägen, men håller tummarna att det är en ofarlig vanlig blödning kring mens helt enkelt. 

    Stor kram 

     


    Haha jag känner lite så också, då är vi lika gamla? Jag fyller 40 i sommar. Jag fick en tid hos vår enda privata gynekolog idag 10:15. Ja det där stämde på mig sist fick visserligen ett MA då som avstannat i vecka 6 började blöda vecka 11 månaden efter var jag gravid med min yngsta. Jag fokuserar på att jag var gravid även om det var en kemisk graviditet så såg jag att det ändå räknas som en graviditet. 
    Tar du någon medicin nu för att öka chanserna?

    stor kram tillbaka till dig!

  • Hannis1983
    Brallans skrev 2023-03-06 09:44:38 följande:
    Jag blir 41 år i sommar så är ett år äldre :) 

    Toppen att du fick tid så snabbt, hoppas på bra besked för dig! 

    Jag ogillar ordet kemiskt graviditet, tycker att antingen är man gravid eller inte men som du säger det ska man ta som något positivt att man kan blir gravid så väljer jag att tänka efter alla mina turer när jag känner att jag inte orkar mer. 

    Jag fick TrioBe utskrivet av gyn när jag var där, han nämnde något om en studie kring B12 brist och återkommande missfall mm mm så det var värt att testa, sen om/när jag blir gravid igen så ska jag får Trombyl utskrivet och börja ta direkt. 

     


    Ja men så vill jag också tänka, att jag var gravid. även om en väldigt kort tid. Tycker du är så stark! Jag som kände mig färdig efter denna gång men det börjar lägga sig. 
    Se vad domen blir nu och om hon har några tips. Hon är fertilitets expert står det på visitkortet så det bådar gott känner jag.

  • Hannis1983

    Nu har jag varit hos läkaren och hon var minst sagt oklar började prata om att jag kanske inte alls varit gravid tills hon såg mina test. Testet idag var negativt så antingen för tidigt eller ett missfall vilket jag tror på då hon inte såg något på UL. Har lämnat blodprov också för att se halten av HCG. Pratade även med kvinnoklinken som sa att det finns inte en möjlighet att digitala test visar fel däremot kan HCG halten sjunka väldigt fort så här tidigt så det är inte säkert det kommer Visa något. Men hon noterade det som ett missfall. 

    Så jag tänker att jag varit gravid men att det inte gick hela vägen. Så vi har bestämt att köra igen. och Hoppas på att det går vägen nästa gång. Vilket hon på kvinnoklinken var väldigt positiv Till hon tyckte definitvt inte att jag var för gammal i alla fall 😃

  • Hannis1983
    Anonym (Hoppaspå+) skrev 2023-03-06 13:54:15 följande:
    Så tråkigt att det inte gick vägen men som du själv resonerat, din kropp kan och klart det kommer gå igen! 🙌 ☺️ Självklart är du inte för gammal! 😀 Nya tag! 🙏

     


    Tack behöver all pepp just nu! Men vi ska lyckas ♥️

  • Hannis1983
    Brallans skrev 2023-03-06 14:30:45 följande:
    Men vad tråkigt att läsa, man får bryta ihop och komma igen Hjärta

    Du kan ju bli gravid och snart kommer guldägget, skönt också att få en koll och stöttning och någon som vet vad de pratar om, det tyckte jag gjorde mkt iaf.

    Jag hejar satan på alla oss nu, för herre jösses vad vi alla kämpar!

     


    Ja hon på den privata kliniken var mest rörig skulle jag säga. Så det var skönt att även få prata med kvinnokliniken kändes som hon hade bättre koll. Hon var också betydligt me empatisk så jag kommer inte söka privat här igen. 

    Ja detta året ska vara året vi alla blir gravida och får våra bebisar tycker jag! Så tacksam för er alla här inne, den gruppen har gjort så mycket och inte bara nu. Utan även under alla månader av negativa test och mens som bara kom och kom. ♥️

  • Hannis1983
    Lojsan DN skrev 2023-03-07 05:22:56 följande:

    Här händer det inte mycket, molande i magen sen 8 dagar tillbaka. Hög temp och fortfarande negativa tester. Domedagen är i morgon, så tempen kan ju falla med sån kraft att det t.o.m. känns i blygdbenet. 


     


     


    MalinJ hur går det för dig? 


     


    Hoppas tempen stannar där uppe 🥰

  • Hannis1983
    Symetrical skrev 2023-03-07 08:03:51 följande:

    Så bra att du fick kollat upp det Hannis, även om gynekologen kanske inte var den bästa 🙈
    Jag tror stenhårt på att det kommer att ta sig för dig väldigt snart igen! 💕

    Undrar också hur det går för dig Malin!? Och efterlyser grafer från bland annat Maymom! ☺️

    Trist med fortsatta negativa tester, Lojsan 👎🏼 Men tyckte du inte att du såg något svagt igår? Var det helt blankt idag, eller?

    Har du fått bekräftad äl än, Brallis? Eller det kanske dröjer någon mer dag.. 🤔

    Håller med om att den här gruppen är oslagbar! Ni är alla så fina. Aldrig några pekpinnar eller annan idioti 🥰


     


    Nej alltså jag blir mer och mer irriterad på henne så funderar på att säga något när hon ringer om blodprover. Förstår inte hur man kan säga att det kan vara fel, för en gång skull är jag mer nöjd med kvinnohälsan och jag tänker att de har mer erfarenheter. Jag hoppas du har rätt. ♥️

    idag ska jag ägna dagen åt att leta upp min termometer som helt försvann bara sådär när jag plussade. har vänt upp och ner på sovrummet men den är spårlöst borta. Vart skulle ni gömma er om ni var en termometer?😂

Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida