Inlägg från: Anonym (Längtan efter barn nr 2) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Jaha. Nu ringde min bästa vän och berättade att hon är gravid. jag gör allt för att spela teater och visa att jag är glad för hennes skull. fördöker dölja hur ledsen jag är för min egen 😕

  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)
    DidoAeneis skrev 2024-06-17 10:36:45 följande:
    Nej men fyyyy. Alltså ens eget försökande påverkas ju inte av hur det går för andra, men samtidigt blir man såklart påverkad ändå!! Man får ta lite tid och bearbeta såna där besked. Om hon är insatt i din situation kan hon säkert förstå om du inte är odelat superglad. Det är svårare om de inte vet om att man försöker, förstås.

    Vidrigt. 


    hon vet allt. Jag hade önskat att jag hade sluppit få veta. Just nu vill jag bara lägga mig ner och gråta. 

  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)
    DidoAeneis skrev 2024-06-17 12:51:40 följande:
    Förstår verkligen det. Var snäll mot dig själv, det är okej om du inte är sprudlande glad. Hon måste också förstå det, tänker jag. Usch det är så jobbigt. Och så sitter man bara och tänker "måtte jag också lyckas snart". Tiden går alltid så fort när man har nån gravid i sin närhet och man själv försöker. Plötsligt är de i vecka 28 liksom medan man själv står kvar på noll och stampar.
    Ja så är det. De gravida i min närhet avlöser varandra. Innan den här midsommaren skulle jag ha en bebis var tanken. Och här står jag kvar. Jag föll verkligen ner i ett svart hål efter att vi hade lagt på luren.
  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)
    pandarinen skrev 2024-06-17 21:53:11 följande:

     In är fyra år, jag ville också ha rätt emellan. Jag vart gravid på andra försöket med honom så ja hur kunde det bli så här, vi hade kunnat haft en 4 åring och en 2,4 åring nu. Jag fick ett tidigt missfall i Örjan. Det tar sig bara inte och sen maken som inte förstår. Om han hade varit med på noterna å haft eller åtminstone testat ha sex varannan dag åtminstone i en vecka runt äl. Men jag har tur om jag får till ett ligg runt äl. 


    idag kom mensen också. Prick på  dag 28 som alltid. Ändå går jag alltid två dagar innan och börjar drömma mig bort, ömma bröst, kanske lite illamående, är det möjligt ett mirakel skett den här gången men nä.

    jag känner så väl igen mig också som en av er skrev om vänner som får barn. Det hugger inom en. De vet inte att vi försökt i fyra år å så vips den ena efter den andre som har barn i mitt barns ålder är ju idag 2 -3 barns förälder och sedan ingen ingen hjälp alls hos vården för att man redan har ett barn.
    å jag är så tacksam varje dag att jag har ett barn! 


    men det sliter hårt det här att det aldrig verkar ta sig?


    Jag förstår dina känslor. 


    Jag har så svårt att ta in att det inte funkar. Det gick på tredje försöket med mitt första barn. Vi har kollat mina värden och AMH, och min man har lämnat prov också. De ser inga fel på de testerna. Vi ligger 2-4 ggr vid ägglossning som jag kollar med sticka, får för det mesta ÄL-sekret och får alltid temphöjning efteråt.  Så jag förstår verkligen inte vad problemet är?! Varför tar det sig liksom inte.... Det är så otroligt frustrerande. 


    Och till råga på allt så blir man omsprungen av alla runt om som skaffar barn och lyckas på första försöket. Så orättvist. 


    Vi satte igång utredningen privat. Nu ska vi fortsätta den och har läkarbesök och gynundersökning bokad den 26 Juni. Så kanske kanske att vi kan få veta något eller iallafall få bekräftat att inget ser galet ut. 


    Jag funderar på IVF.  Är det någon som har koll på om det öht gör någon skillnad mot missfall? Jag har ju blivit gravid två gånger på 10 månader men med missfall som följd. Kan IVF alls hjälpa det? 

  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)
    DidoAeneis skrev 2024-06-18 19:00:59 följande:
    Hur gammal är ditt yngsta? Och hur gammal är du? Fattar liksom inte, 35 kan väl inte vara en hård gräns? Jag har ju också alltid lyckats direkt förut, nästan 34 år sist. Men nu, som snart 36-åring verkar det ju lite svårare.
    Samma här. Var 33 sist. Nu är jag 36. Allt annat är som tidigare, om möjligt har jag bättre levnadsvanor mtp att jag har småbarn. så märkligt. 
  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)




    Hej! 
    kan ni hjälpa mig lite? 


    hur tolkar ni detta provet? NC anser samma prov vara positivt ena sekunden och negativt nästa. 


     

  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)
    DidoAeneis skrev 2024-06-20 15:39:21 följande:
    När mina tester ser ut så där är de negativa, men de brukar bli positivt några timmar senare. Förutom just cykeln efter missfallet, då de såg ut så där i flera dagar innan det till slut blev positivt.

    Tack. 


    det känns tidigt, CD6 idag. 


    som tidigast har jag haft ÄL cd10. Får se hur det ser ut ikväll 😎

  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)

    Hoppas ni alla fick en fin midsommar 🍓

  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)
    DidoAeneis skrev 2024-06-23 09:54:30 följande:
    Detsamma! Hur gick det med äl?

    Den här månaden struntar jag i att testa eller räkna dagar. Vi kör på lustbaserat liggande - då blir det mycket oftare. Det känns lite som att återta kontrollen att släppa kontrollen. Paradoxalt nog.

    är på CD10 idag. inte fått någon god gubbe än. Testade ju med stickor först men gick över på digital nu när jag tyckte stickorna var svårtydda. det såg nära ut men sedan blev strecket lite svagare igen. 


    hoppas på glad gubbe de närmaste dagarna. 

  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)
    Lojsan DN skrev 2024-06-25 10:22:26 följande:

    Hello ladies. 


    Det var ett tag sen nu, tänkte jag skulle ta mig en paus här i från. Men efter min temp i morse och känningar jag har i kroppen nu, så kanske det finns ett hopp äntligen! 


    Så vad tror ni om det här då? 😍 Ska testa i morgon om inte tempen dyker. 


    //


    Det ser ju lovande ut! 


    jag har fått mina plus på ÄL +10 och 11, så du kanske kan testa redan nu 😃

Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida