Inlägg från: pandarinen |Visa alla inlägg
  • pandarinen

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Jag har två syskon, det har varit kul som liten att ha syskon, men det skiljde sig 4-5 år mellan mig och mina två syskon så blev väl inte jättemycket att jag fick leka med dem så att säga, nu som vuxen har vi inte jättemycket kontakt. Men pratar ibland. De två som bara har ett år emellan de är som hund och katt och har ingen kontakt alls idag. Så det behöver ju inte bli bra sammanhållning heller. Och jag tänker lite att skulle vi inte få en till, ja då får man väl ta med en kompis tex på semester om det skulle vara så- men det ger ju också möjlighet för barnet att lära känna massa nya vänner också när de är ensambarn på semester.


    Men jag hoppas så klart på en bebis inom ett år...


    Pandy13 skrev 2022-03-14 10:04:54 följande:
    Jag är också ensambarn. Har aldrig saknat syskon särskilt mycket förutom enstaka gånger t.ex. på någon semester då jag haft tråkigt. Nu i efterhand när man är vuxen inser man väl också att jag hade förmodligen inte kunnat göra lika mycket om jag hade haft syskon. Tänker på ridning o liknande.
    Min man har två syskon och egentligen alltid sagt att han bara vill ha ett barn. Så även om man har syskon man är nära behöver det inte betyda att man själv vill ha fler barn. Nu blev det ju så ändå, men hade min man fått bestämma 100% själv så hade det nog inte blivit en tvåa, hehe. 
    Det kommer ju skilja nästan nio år mellan våra barn, så de kommer inte heller "ha samma utbyte" av varandra som de som får tight. Gissar att de kanske blir tightare när de börjar bli vuxna båda två när ålder inte har så stor betydelse längre.
  • pandarinen

    Dag sju nu igen, mensen är precis förbi och molnande värk. Tycker det är märkligt...


    Pratat med kvinnokliniken, på henne lät som inget jag behövde fundera över dock. Men känns som att något händer där nere runt äggstockarna typ. Men tror inte det är äl som sist iallafall..


    Den här månaden kör vi inte med älstickor, nu släpper vi allt och har sex när vi vill. Det känns som en enorm lättnad för både mig och maken. Jag kanske återgår i hemlighet med stickor om någon månad eller två... mest för att ha lite koll, annars brukar jag 8/10 gånger få glad gubbe på dag 15-16 när cykeln är normal.
    Känns som en lättnad även psykiskt, ska släppa även tankarna mellan äl och bim. Har senaste månaderna levt som en gravid, och haft gravidnojor mm. Men nu ska här bara köras på, vara lättsamt liv och plötsligt kanske jag vaknar upp och inser att men min mens är ju försenad.
    Och så tänker jag framåt, bebis våren 2023 ( men självklart hoppas jag på tidigare, kanske julbebis 2022), men har jag siktet framåt känns det inte lika deppigt om mensen dyker upp.

  • pandarinen

    Nej vad trist. Alltid tungt med mf, för man hinner bli så glad när plusset dyker upp och ställa in sig på en graviditet.


    MariaNathalie skrev 2022-03-19 09:50:36 följande:

    Allt har stannat av och magen har sjunkit och blivit platt igen. Testet visar knappt något och jag vill bara gå och lägga mig under täcket och aldrig komma upp igen.
    Två missfall på ett halvår. Vet att jag inte är ensam. Men
    stressen av att bli gravid innan jag fyller 40 har gjort mig lite smått pressad. Nu känns det typ kört. 40 år och bara missfall. Vet inte om jag orkar ett till. 


    Mina cykler är typ uppe i 40 dagar nu Oxå så det är as drygt att börja om igen hela tiden Oxå. 
    Provade rosenrot denna Gång och blev gravid men hade hoppats på kortare cykel. 
    åt bidrottninggele i Jan och den blev längre då Oxå. 


    känns bara sååå hopplöst just nu. 


    förlåt För långt och tråkigt inlägg 


  • pandarinen

    Tack! Ja nu struntar jag i alla tester ett tag å dieter och bara lever livet med min lilla familj. Känns faktiskt riktigt avslappnande...  men vi har oskyddat sex och vet ju på ett ungerfär när jag har äl. Men skömt att slippa stressen att ha sex 3 dagar i rad som med vår otur ofta inträffar när jag går på mina 12 timmars skift dessutom. Så tiden att hinna få till det även blir stressrelaterat.
    Har pratat med kvinnokliniken och dom peppade mig med att vi kan iaf bli gravida dels för att vi har en underbar son men också haft ett mf. Och hon trodde att en stor del kunde bero på min enorma stress...


    lottizm skrev 2022-03-19 09:23:20 följande:

    Håller tummarna för dig igen pandarinen! Jag plussade ju i slutet av december när jag sedan november bestämt att ta paus i januari och tänka på annat. Träna hårt, dricka bubbel nån helg och skita i alla tester och tempa och allt. Men jag kom ju aldrig dit ;) v 17 idag, tiden går segt men ändå inte, längtar bara sååå till rul om drygt 3 v


  • pandarinen

    Nä dom allra sista månadern har nog varken jag eller min man mått så bra av det här,  som lett till produktionssex 3 dagar i månaden. 
    Han har nog varit mest stressad över att vara tvungen att leverera och inte kunnat tänka på annat vid de aktuella dagarna.
    Och jag har varit stressad att vi  måste hinna hitta tid att få till sex när glada gubben dyker upp och att min man ska vara stressad och inte kunna få utlösning pga av det också och jag har kansle inte varit så attraktiv, kännts som att jag lagt ordee nu måste vi ha sex, nu eller aldrig typ, ja det  har varit en knäpp tid, de allra sista månaderna. Och sen har jag varit så rädd för mf mellan äl och bim att jag inte vågat äta, eller röra mig knappt. Ja jag inser att det är sjukt, när jag nu reflekterar över det.
    Men nu har jag verkligen släppt allt och det är en befrielse och så mycket härligare att ha kravlöst avslappnat sex..


    Pandy13 skrev 2022-03-18 22:34:04 följande:
    Ja man vet aldrig hur det hade blivit med/utan syskon. Alla är olika så finns ju lika många åsikter/känslor som det finns människor, hehe.

    Hoppas du kan slappna av lite då det låter på dina beskrivningar som att du inte mår på topp med denna "press" du känner. Tror absolut på att det kan ske när kroppen får slappna av lite. Men är ju såklart lättare sagt än gjort. 
    Oavsett hoppas jag du får sitt efterlängtade pluss om inte alltför länge!
  • pandarinen
    MariaNathalie skrev 2022-03-20 09:24:21 följande:

    Pandarinen: Ja det känns så trist. Har inte börjat blöda men känner i kroppen att det inte har gått vägen. Alla symtom avtog tvärt och magen är platt som en pannkaka. 
    mf Nr 2 av 4 försök så jag har ju blivit gravid 2 ggr av 4 iaf. och missfall i min ålder är väll vanligt antar jag. 

    Jag läste om progesteron att det va viktigt i processen. Måste kolla upp så jag inte har för lågt värde. Kan vara det som ställer till det. 
    Stress kan tydligen vara en orsak att kortisolen slår ut progesteronet. 


    en hel vetenskap att bli gravid 


    Stress hos kvinnan har stor betydelse det sa dom på kvinnokliniken. Vad gör man om man har för lite progesteron?
  • pandarinen
    Chelsea84 skrev 2022-03-24 12:52:31 följande:
    Ok tack för svar:) ja men tror verkligen jag hade ÄL igår min temp hade stigit med 0.6 grader i morse... 
    Och är inte speciellt orolig de var bara pyttelite rosa i flytningen och har varit normalt sen dess :)
    Jag har haft en rosa blödning en gång vid äl.... lycka till!
  • pandarinen

    Jag har tappat räkningen men tror vi försökt i 15 eller är det
    16  månader?
    Ja hursom kör soft månad nu utan tester å tänker att blir det det bebis så blir jag glad! Känner av äk  idag så nu bakas här en liten lucia eller stjärngosse :)

  • pandarinen
    MariaNathalie skrev 2022-03-20 09:24:21 följande:

    Pandarinen: Ja det känns så trist. Har inte börjat blöda men känner i kroppen att det inte har gått vägen. Alla symtom avtog tvärt och magen är platt som en pannkaka. 
    mf Nr 2 av 4 försök så jag har ju blivit gravid 2 ggr av 4 iaf. och missfall i min ålder är väll vanligt antar jag. 

    Jag läste om progesteron att det va viktigt i processen. Måste kolla upp så jag inte har för lågt värde. Kan vara det som ställer till det. 
    Stress kan tydligen vara en orsak att kortisolen slår ut progesteronet. 


    en hel vetenskap att bli gravid 


    Hur har det förresten gått, började du blöda eller är du gravid? När har du äl igen isåfall? 
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida