Inlägg från: Anonym (Längtan efter barn nr 2) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    DidoAeneis skrev 2024-06-01 08:21:14 följande:
    Ja 🙏 Värre med stressen då, kanske. Blev lite dålig stämning mig och partnern emellan då jag ansåg att han inte riktigt ansträngnde sig tillräckligt för att vi skulle få till det igår. Samtidigt fattar jag att det är supersvårt för honom att prestera under press. Fyfan för att göra barn alltså.. Äl+1. Låga förväntningar, vilket kanske är bra.

    Jag känner också stressen. 


    men förra gången vi fick ett plus så fick vi till det dagen innan. Så det finns hopp! 


     

  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)
    DidoAeneis skrev 2024-06-01 09:22:14 följande:
    Skönt att höra! Jaa, man vet ju att ett ligg ska räcka. Men samtidigt handlar det väl också om att man ska känna sig som ett team i det här liksom. Om man som kvinna upplever att ens partner inte riktigt drar sitt strå till stacken är det lätt hänt att man känner sig ensam och lite sviken. Det är ju mycket värre än att man inte lyckas bli gravid. Usch.

    Jag hör dig?. Jag blir också besviken titt som tätt. Jag får nästan tvinga min man att ta kosttillskott och nu när det plötsligt ser ut som att vi kanske behöver passa på då är han trött ena kvällen och sticker iväg till en väns sommarställe imorse och kommer hem först imorgon. Personligen hade jag önskat att han kunde tänka som jag och se till att det blir av när fönstret är öppet. ☹️

  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)


    Symetrical skrev 2024-06-01 19:05:20 följande:
    Jag skulle rekommendera dig att ta bort det positiva ältestet, då det uppenbarligen berodde på hcg och inte lh-peak. Det gör bara ff och nc förvirrade annars 😊

    Jag gjorde det. 


    det ser ut så här nu.  Hoppas verkligen vi får chansen under kommande dagar/vecka nu! 

  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)
    Bunny s skrev 2024-06-01 19:13:03 följande:
    Svårt att säga, för det ser ju alltid lite annorlunda ut medan det ännu är fuktigt. Hur såg det ut när alla var torkade? 

    Ja det har du rätt i. 


    Tog ett nytt idag och nu är det definitivt negativt. Hoppas det kommer en riktig höjning snart 

    hoppas att det var gammalt hcg och inte ägglossningen jag missade nu?.

  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)
    DidoAeneis skrev 2024-06-02 06:54:01 följande:

    Det verkar vara fler än jag som har lite problem med en partner som inte riktigt är på samma våglängd som en själv... Även om det är skönt att jag inte är ensam om det så hade jag önskat att killar var lite mindre...snubbiga.

    Vi låg igårkväll också, så vi har iaf safeat upp utifall äl kom senare än jag trodde. Men förmodligen äl+2 idag, så nu väntar vi bara. Jag åker till Grekland på onsdag (utan man och minsta barnet!!) - perfekt ställe att invänta BIM på.


    Visst, tänk om de hade läst på lika mycket, engagerat sig lika mycket i cykeln etc etc etc?.. 

    jag håller tummarna för dig. 


    gud vad skönt det lät att åka till Grekland utan man och barn 😂

  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)
    Bunny s skrev 2024-06-02 10:00:42 följande:
    På de där testen nu så tycker jag att det helt klart var starkast 28e. 
    Sen om det var hcg som gått neråt eller en äl är svårt att säga. 
    Jag kanske har frågat redan, så ursäkta om jag upprepar mig, men har du märkt en temphöjning eller har du haft äl-sekret och sånt? 
    Det är ju så talande tänker jag. 
    Ingen temphöjning och inget ÄL-sekret? 
    så jag väntar?.
  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)
    Leah56 skrev 2024-06-03 08:03:21 följande:

    Hej, fick ju väldigt tidigt missfall förra månaden, och de blev bara som en vanlig mens. Jag brukar alltid ha mycket äl sekret men denna månad upplevde jag ej det utan bara värk som jag brukar få vid äl. Blir osäker om man kan ha Äl utan sekret? 😊 ska ha mens på fredag så har inte större om om plus denna månad. 


    Jag funderar på samma sak. Fick också missfall förra månaden. Nu har jag fått positivt ÄL-test men inget fertilt sekret. Jag brukar ha det. Känns lite skumt 😖
  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)
    lillepitbull skrev 2024-06-03 08:56:25 följande:

    Hej!

    Jag förstår inte vad som händer med mig. Jag har de senaste två menstruationerna haft jättelång mens. Mer än dubbelt så lång som jag brukar. Det har aldrig hänt mig förut. 

    Det började när jag var med om en bilolycka för ca 5 veckor sedan. Jag blev oerhört traumatiserad och har mått jättedåligt över det. Samma dag som kraschen, kom mensen. Som då höll i sig länge. Nu har jag mens nummer två sen olyckan och även den är lååååång. Nu är jag (antar jag) förhoppningsvis på slutet av denna mens och då får jag så in i helvete ont i tuttarna istället. Svällda och ömma. 

    Fick för mig att ta ett gravtest, men det visar inget förrän senare än 5 minuter då ett svagt streck dyker upp... Och enligt instruktion ska det inte läsas av då... jahap! 

    Var fasen är det med mig? Kan jag vara gravid, eller är det förklimakteriet? Jag är 41 år gammal och vill egentligen ha ett barn till.

    För några år sedan blev jag gravid lätt men fick några missfall.. nu var det längesedan jag lyckades bli gravid. Börjar sakta försöka förlika mig med tanken på att jag bara kommer ha ett barn och min dotter blir utan syskon.. men det är tungt! 

    Tankar?


    Hej! 


    beklagar det du varit med om ❤️ Menscykeln kan absolut påverkas av vårt psykiska mående. Stress kan rubba cykeln och ägglossninge, det gäller både psykisk stress och fysiskt. Det låter lite knepigt med så lång mens , jag tänker snarare att den skulle utebli eller att ÄL uteblir under stress och trauma. Men jag är bara lekman. 


    Du kanske kan kontakta en gynekologisk mottagning för ett samtal eller utredning? 


    har du fått hjälp att bearbeta trauamt? Annars är det kanske rätt väg att börja? 


    41-åringar kan absolut bli gravida ☺️

  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)


    Nu verkar det ha vänt till positivt igen. Hoppas att det är ÄL på riktigt denna gång. 🤞🏻 
  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)
    DidoAeneis skrev 2024-06-03 12:08:04 följande:
    Alltså jag har ju egen erfarenhet av det här kom jag på!

    Jag fick ju mf förra månaden, och mina äl-test var starka mycket längre tid än de brukar vara innan det till slut blev positivt. Men jag fick inte den äl-smärta jag brukar få, så jag tror inte att jag fick ägglossning den månaden. Blödde också mycket mer än jag brukar under mensen, så det kanske var mer som kroppen behövde rensa ut innan äl. Nu fick jag positivt på äl-test snabbt och också rejält med smärta denna månad, så nu är den nog tillbaka.

    Tack för input! 


    ja detta är mycket mer utdraget än jag är van vid. brukar få positivt test mellan dag 9-14. Nu är jag på dag 17. 


    har lite känningar tror jag, på vänster sida. hoppas verkligen jag får fertilt sekret snart! 


    Jag hoppas ju att det ska ta sig den här månaden så jag slipper bli besviken en gång till. Men vi får se?. 

Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida