Inlägg från: Symetrical |Visa alla inlägg
  • Symetrical

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Cocachins skrev 2023-10-12 00:03:41 följande:

    Hej tjejer, har troligen haft äl idag. Någon som är på ungefär samma dag som jag i cykeln just ju? Har tagit lite extra d-vitamin senaste dagarna och fått till det med mannen 3 dagar i rad. Får hoppas det kan ge resultat. 


    Härligt! Och bra legat 👏🏼
    Jag är på äl +3 idag, så bara ett par dagar före dig. Har dock fortsatt molvärk sen äl, så känner att det kan bli en dryg lutealfas 😆 I vanliga fall brukar jag få en paus på några dagar efter äl innan det drar igång igen, men så kul ska vi tydligen inte ha den här gången!
    När blir din bim?
  • Symetrical
    Cocachins skrev 2023-10-12 10:47:03 följande:
    Hahah tack 😅😃 Det var verkligen ett kämpande sista dagen där med liggandet.. haha det här med schemalagt sex är inte riktigt att rekommendera för lusten 😂 Drar nog av ett första grav test kör den 21 okt men bim är den 25 okt. När har du BIM? 
    Högst oklart! Får jag lika lång lutealfas som jag fick första gången jag använde progesterkräm blir bim typ 21/10, men blir det som förra cykeln är den redan 18/10. Med andra ord högst oklart! 🤣 tar nog ett gravtest 19/10 om inte mensen dykt upp då och är det negativt slutar jag med krämen!
  • Symetrical
    EFW skrev 2023-10-13 05:52:03 följande:

    Godmorgon tjejer 😃

    Fortfarande inget utslag på
    äl testen, inte ens början till utslag ? knappt en skugga 😂 och de vattniga flytningarna är borta och de är nu mindre och lite vitare igen. 
    Jag känner av äggstockarna till och från så de försöker nog få till ett ägg, får se om det lyckas 😁

    //


    Segt, men det kan slå om snabbt! Hur många dagar har du tagit ältest? På flytningarna låter det verkligen som att ett ägg försökt släppa, men tempen indikerar att det inte lyckats än! Har du fertility friend eller någon annan app med, som är bättre när det kommer till att bekräfta äl med hjälp av tempen?
  • Symetrical
    EFW skrev 2023-10-13 07:43:26 följande:

    I dag är det 5 dagen med tester, började två dagar innan förväntat äl. Testar i em efter jobbet tänker jag 😊 Och måste ju tillägga att föra månaden var första gången någonsin som jag fått ett positivt äl test. Och då var det negativt några timmar innan och sedan slog det om på kvällen. Dagen efter var det negativt igen, så verkar ha en väldigt kort lh ökning 😅 Därför känns det så bra med att hålla koll på temperaturen.

    Är ju bara andra månaden med test och temp, så vet ju inte riktigt hur det brukar vara, men jag brukade känna av äl värk och sedan kom alltid mensen 14 dagar efter det 😊 Men jag blir ju snart 40 så skulle ju kunna vara en månad utan äl också. Så kanske det blir extra bra äl nästa 😂🤞
    Dena månad är det ju en annan termometer också, för att krångla till det lite extra 😂😂


    Men du borde ju inte missat lh-ökningen den här gången, med tanke på att tempen inte stigit än 🤔 Bara att ligga i och fortsätta testa, så hoppas vi att ägget släpper snart! ✊🏼
  • Symetrical
    EFW skrev 2023-10-13 11:34:42 följande:

    Kan det vara så att jag hade äl på cd10? Och att Det är därför höjningen kom höjningen cd11 (8/10) 

    Äter ju Rr denna månad och det kan ju skynda på det hela 😅😁 Så förvirrad ???? 


     


    EFW skrev 2023-10-13 13:48:53 följande:

    Använder bara flo 😊 Jag bytte termometer till en basal som mäter i munnen och har ju haft en lägre temp med den. Skiljer ungefär 0,3 mot den jag hade tidigare. Så egentligen ska man bortse från tempen den 28/9 då det är med den gamla termometern. 


    Bara att vänta och se. 😁



    Jag tror ändå inte det, med tanke på hur pass högt tempen låg kring cd 5-6 med den nya termometern. Har du haft några äl-känningar den här cykeln? Har hört om folk som fått senare äl med rr med, så kan nog variera. Men som sagt var får tiden utvisa! Kan verkligen rekommendera dig att använda ff dock, för den har fler parametrar den tar hänsyn till för att förutspå och bekräfta äl ☺️
  • Symetrical
    Brallans skrev 2023-10-16 20:02:11 följande:

    Känner igen mig i allt du skriver, ibland orkar jag inte men vet att jag kommer ångra mig om jag inte fortsätter försöka.. för mig går det i perioder och jag är nu tack och lov inne i en period där jag lyckats skärma av det och inte är lika manisk 🤣

    Jag hoppas att det blir vår tur snart ❤️


    Brallis! Hur ligger landet för dig? ❤️ Äl snart? ☺️ Beställde du progesteronkräm, eller avvaktade du? 
  • Symetrical
    Brallans skrev 2023-10-17 08:42:16 följande:

    Ja jag har nog äl här i veckan, hur går det för dig? 


    Nej jag glömde bort men ger lutealfasen en sista chans denna månad annars beställer jag 😆


    Nice! Jag är på äl +8. Känns precis som alla andra månader med lite svettningar inatt och sådär, så räknar med mens om Max ett par dagar. Har tagit lite mer prgoesteronkräm, så får se om mensen kommer av sig själv, eller om jag måste sluta med den först.. 🙄

    Låter som en bra plan! 👌🏼
  • Symetrical
    Cocachins skrev 2023-10-18 14:10:49 följande:

    Alvedon83, tänker att lägre temp kan tyda på lägra aktivitet i gulkroppen vilket ger lägre petigheterna nivå och lägre temp. Vilket kanske tyder på en mindre lyckad äl? 


    EFW, gaaah ja vad trist, tiden går ju sakta som det räcker, orkar inte om kroppen också börjar vaska en hel äl. Känner mig ovanligt negativ och har just nu noll hopp för denna cykel. 


    Alltså förlåt för kapning, men fick ett härligt garv här på morgonen när jag läste om att kroppen skulle vaska en äl! 🤣🍾 Hoppas att din temp stiger mer dagarna framöver! ✊🏼
  • Symetrical
    Brallans skrev 2023-10-18 19:17:53 följande:

    Hur känns det nu samma som igår? 


    Svettades en del natten till igår och tempen störtdök som väntat. Hade rejäl mensvärk igår med, men än så länge bara lite blod. Tror att det är progesteronkrämen som gör att den inte kickat igång än, även om jag inte tog någon igår.

    Hur går det själv då? 😊
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida