Inlägg från: Anonym (Längtan efter barn nr 2) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Alvedon83 skrev 2024-05-18 07:40:20 följande:
    Åh va tråkigt, hoppas det avtar, många har ju blödningar utan att det är nån fara❤️

    Jag vet inte hur jag ska tolka detta faktiskt. 


    otroligt ont med kramper igår och blödning med klumpar. Haft bruna flyttningar tidigare under veckan. Det kommer lite på pappret när jag går på toa. molvärk idag. 


    gynakuten tar fortfarande inte emot mig. på frågan hur jag ska veta om det är mf eller inte så var svaret att antingen avtar mina symptom eller så fortsätter magen växa. Jag är så ledsen 😞. 

  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)

    Tack för omtanken allesamman. 
    Det blir tyvärr ingen decemberbebis för mig 😔 blödningarna tilltog och igår kväll kändes det som att allt kom ut. Blöder fortfarande lätt till måttligt idag. 


    så tungt. Jag var så glad över att få se att graviditeten satt i livmodern denna gången och att hjärtat slog. Det varade bara en vecka och så blev det så här. Förbannat. Är ledsen och besviken. Vet knappt om jag orkar börja om. 

  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)
    DidoAeneis skrev 2024-05-21 10:06:55 följande:

    Så tråkigt att höra Längtan efter barn nr 2!!! Fyfan, vilka hemskheter vissa av oss behöver gå igenom. Men det finns nog ett ljus i slutet av tunneln, även om det känns mörkt just nu.

    Igår kom mensen, på äl+13. Har rejält med mensvärk vilket får mig att tro att jag hade ägglossning i alla fall. Det känns bra. Hoppas kroppen är återställd nu.


    Tack för omtanken. ❤️ 

    Jag har haft väldiga buksmärtor från och med lördag kväll. Värst är det på natten/när jag ligger ner. Jag har inte längre mensvärk utan det är en ömhet över buken som knappt går att beskriva. Åkte till gynakuten men de sa bara att smärta är individuellt - åk hem och ät Alvedon och Ipren och hör av dig om du får feber 😞 
    detta känns inte normalt. Mitt förra missfall gjorde absolut inte ont på detta sättet. Jag blöder i princip inte längre men smärtan är kvar. 
  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)
    Bunny s skrev 2024-05-23 08:42:05 följande:
    Låter fruktansvärt 😔 har det avtagit något eller är det likadant? 

    Jag åkte till Gynakuten igen i förrgår, tvingade dem att titta på mig eftersom jag inte kunde ligga ner pga smärta. det blev som ett tryck över buken då. Kunde heller inte lyfta benen mer än knähöjd utan att det högg i magen. Märklig smärta. De tog blodprover och infektionsvärde och allt var ok men på ultraljudet så såg de fri vätska i buken samt blod. ca 1-1,5 liter gissade de på eftersom det var stora områden. Detta har retat hela insidan av buken och det är det som gör så ont. Man gör inget åt det utan kroppen ska ta hand om det själv. Fick även lämna serum-hCG för referens. ska tillbaka imorgon kväll och lämna ett nytt sådant prov. 

    De kunde konstatera att livmodern var helt tom, kroppen har fått bort allt. det var skönt för nu slipper jag skrapning eller cytotec. 


    Jag är glad att de gick med på att titta på mig eftersom jag fick med mig ordentliga smärtstillande hem. Det gör att jag kan sova trots att det egentligen gör ont att ligga ner och det gör också att jag kan röra mig lite lättare på dagarna och det i sin tur hjälper kroppen att transportera bort vätskan. 


     


    Nu får jag försöka blicka framåt och hoppas att kroppen återhämtar sig snabbt och att jag kan få ägglossning snart igen. Suck.

  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)
    Cocachins skrev 2024-05-27 12:40:27 följande:
    //

    Tack! <3 

    Jag ser ett svagt streck på dagens test också, så nog är det nått..! Ägglossning +11 idag. Vet inte om ni kan se på bilden men syns i verkligheten. Ser ni nått? :)


     


    Grattis!! 
  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)

    Då är det dags att börja om. 


    nu verkar blödningen vara klar för den här gången. Tog en vecka nu också. HCGt är nere på 160 på senaste provet som togs i förrgår. Det verkar gå snabbare nu än vid utomkvedshavandeskapet. 


    Började med min vanliga cocktail av hög dos D-vitamin, Q10, Omega3, Munkpeppar, och så fortsätter jag med den vanliga folsyran förstås. 


    Vet inte vad man ska tro eg men inget tog sig under augusti-december. Men efter att jag börjat med detta i Januari så har jag iaf blivit gravid två gånger. Får hålla tummarna, försöka lyfta blicken, klättra upp ur mörkret och försöka ta nya tag nu. 

  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)
    DidoAeneis skrev 2024-05-27 21:48:13 följande:
    Usch det är en sån komplicerad situation att liksom sörja det gamla samtidigt som man jagar det nya. Hoppet kommer tillbaka så snabbt men samtidigt är man rädd och orolig. Skönt att kroppen verkar hantera det snabbt iaf. Hoppas att cocktailen gör susen och du är superfertil just nu, så det tar sig redan nu på nästa försök! Min blödning vid missfallet var relativt sparsam och nu blödde jag en jättemens cykeln efter. Vanligtvis brukar jag ha sparsamma blödningar, så min kropp verkar ha behövt en cykel till på sig att återhämta sig. Hoppas den ska vara fit for fight nu 💪

    Ja det är verkligen tudelat. 


    jag längtar så efter ett barn men är samtidigt så orolig att det ska skita sig igen. Och igen. 


    tack för omtanken ❤️

  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)
    DidoAeneis skrev 2024-05-28 08:46:39 följande:
    Jaa, skoja inte. Hade man bara vetat ATT det skulle gå vägen så hade det inte varit så farligt med väntan. Det är väl oron för att det aldrig ska gå som är värst. Men det går ju i de allra flesta fall, tänker jag. Tiden är vår vän ändå, har man bara tålamod så brukar det ju lösa sig.

    Precis. Hade man bara fått veta att det kommer att gå bra någon gång hade jag kunnat känna större glädje i alla försök än vad jag gör nu. 


    Tanken på liggverkstad gör mig nästan illamående. Så har jag aldrig känt innan den här resan. Nu har det typ bara ett syfte vilket känns riktigt tråkigt. Men å andra sidan - åter igen - hade jag vetat att det skulle gå vägen så hade det kanske funnits lite glädje i det också. 


     


    Vi får bara hjälp privat och jag vet inte om vi är beredda att lägga så mycket pengar och gå igenom hormonbehandlingar med mera... vi får se hur länge vi orkar kämpa själva. 

  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)
    Cocachins skrev 2024-05-28 11:36:03 följande:
    Längtan efter barn nr2, jag vill bara bekräfta dig i att jag förstår dig i dina känslor, känner samma sak. Man hade kunnat slappna av och leva i nuet och varit tålmodig bara man hade haft ett svar på ATT det kommer hända tillslut, men ovissheten stressar och förstör glädjen påvägen. Att ha sex har blivit väldigt förknippat för mig med att skaffa barn, och drivs inte så ofta längre av lust från min sida. Samtidigt tänker jag att jag accepterar det just nu, och har en tilltro till att lusten kan komma tillbaka. Det var förresten en intressant cocktail du hade för, d-vitamin tex ska ju vara bra. Jag har ätit lite olika cocktails tex vanlig sån blandvitamin när man är gravid, ren folsyra, d-vitamin, B-vitamin komplex etc men kan inte säga om nått av det gjort till eller från. Nu senaste äl tog jag rosenrot, är väl mest sannolikt att det var slump? men nu plussade jag igen. Du kanske ska lägga till den också och testa, men ta den bara mellan mens och ägglossning. 

    Skönt att veta att det är fler som känner likadant. 


    Jag tror och hoppas att glädjen kommer tillbaka när detta är "över" också. 


    Jag har läst mycket angående fertilitet nu det senaste halvåret och lyssnat/tittat mycket på Vulverine. Därför D-vitaminboostar jag. Tar 20.000 ie om dagen dag 1 till ÄL. alla andra dagar tar jag 5000.


    Q10 har jag också läst mycket om och vad det kan göra för cellförnyelse och äggkvalitet (bluff eller placebo spelar eg ingen roll...) 


    Munkpepparn snöade jag in på i diverse forum och testade första gången i januari. tar också den mellan dag 1 och ÄL. Då fick jag för första gången mer äggvitesekret än jag någonsin haft och kände ägglossningen, och plussade i februari för första gången på 7 månader. Så den vågar jag inte sluta med. En nära vän plussade för första gången efter två års försök när hon började med munkpeppar. 


    Rosenrot tog jag tre cykler i höstas men den verkar inte ha gjort något för mig då. Vet heller inte riktigt om jag ska kombinera den och Munkpepparn. 

    Omega 3 tar jag också då det pratas mycket om det hos Vulverine. 


    Jag tar även Magnesium och Zink och Selen. det har jag gjort innan också mest för att det känns bra när jag tränar och jag märker skillnad på hår hud och naglar. :) Det vet jag inte om det gör någon skillnad för reproduktionen. 


     


    Min man får äta folsyra, zink, selen, omega 3, q10. påminner honom varenda dag. verkar inte helt lätt för män att ta till sig sådant här. eller är det bara min....? 

  • Anonym (Längtan efter barn nr 2)
    Cocachins skrev 2024-05-28 10:48:53 följande:

    Hej en intressant sak vad gäller mitt AMH värde, det har ju blivit så att jag tagit provet tre ggr nu och såhär olika har resultaten varit: 

    S-AMH: 2023-02-23: 1.8 mikrogram/L
    S-AMH: 2023-11-27: 2.7 mikrogram/L
    P-AMH: 2024-05-21: 3.6 mikrogram/L

    Ps. Är det någon skillnad på S eller P AMH? 


    och betyder detta att min fertilitet ökat? Varför? Kan det bero på att testet tagits vid olika tillfällen i cykeln?
    Mellan första och andra testet tror jag inte jag gjorde någon förändring. Till test 3 hade jag slutat helt med Naproxen (om det kan ha betydelse) tid även rosenrot nu dagarna mellan mens och ägglossning.

    Tack till er alla som hejar på mig och grattat till strecket.. kändes så konstigt att avoka tiden på ivf kliniken idag för har så svårt att tro på att detta ska hålla.. Men just nu är det iaf någonting som fäst där inne och då var ju inte läkarbesöket aktuellt. 


    Många verkar tro att man kan påverka AMH genom olika kosttillskott och livsstil. Jag tror absolut att man kan påverka det. Men jag är ingen läkare... 


     


    Jag hittade en artikel där det bland annat står "AMH-värdet kan variera över tid och var i menscykeln man befinner sig när testet tas."

    www.svt.se/nyheter/inrikes/lakare-varnar-for-blodprov-som-undersoker-kvinnors-agg

Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida