• Brallans

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Cocachins skrev 2023-11-02 17:27:15 följande:
    Brallans vad tråkigt! Man blir matt och det känns hopplöst men vi ska inte ge upp, jag tror att det kommer hända! När du googlat progesteronbrist känner du igen dig i några av symtomen som tex trötthet, rastlöshet och oro, ångest i perioden från mensstart fram tills äl? 

    Ja man måste få känna så ibland sen efter några dagar brukar det kännas bättre 😊

    Nja inte direkt, fastnade mest vid ömma bröst som jag fått på sistone samt åldern och att jag blir ju gravid men det stannar ju inte kvar så tänkte att jag kanske behöver hjälpa kroppen med progesteron, skulle ju få det utskrivet om jag blev gravid och kunde behålla det längre än till v6-7 men det lyckas jag ju inte med och få det utskrivet innan var ingen idé enligt läkaren vilket jag faktiskt inte håller med om.. 

    Känns som jag testat alla former av kosttillskott så nu testar jag progesteron med 🤣

  • Brallans
    GuldKvinnan skrev 2023-11-08 08:20:06 följande:

    Idag på min 36-årsdag fick jag äntligen mitt efterlängtade plus efter 14 månaders försök med första barnet Hjärta En bättre förldesedagspresent kan man knappast få! Nu börjar direkt nervositeten över om det kommer att stanna kvar eller inte, håll tummarna :)


    Åh bästa presenten, stort grattis! {#emotions_dlg.flower}
  • Brallans

     


    Fått hem progesteron krämen nu men är det någon som vet hur man ska använda den i graviditetssyfte? Läste här förut att man smörjt med den när man fått bekräftad äl men att man sedan ska ta ett grav test innan man slutar smörja med den, denna är ju inte recept belagd så inte lika effektfull tänker jag så vet inte om jag ska tänka lika med denna 🤔


    Det var den krämen som Symetrical tipsade om men på deras sida står det att man ska använda den mellan CD12-CD26 men krämen är ju till för att minska klimakteri besvär 🤣

  • Brallans
    Lojsan DN skrev 2023-11-14 05:09:21 följande:

     


    Du ska börja använda den när du haft din ÄL, och fram till mensen kommer inte sluta innan bara för att den är beräknad då. Får du ett plus så fortsätter du med krämen tills bm säger annat  😊


    Du ska ju smörja in den där du har som tunnast hud, men byt plats varje gång så du inte kör på samma. 


     


    Tack Lojsan flr hjälpen 😃

  • Brallans
    Lojsan DN skrev 2023-11-14 15:00:50 följande:
    A men varsågod, alltid kul att kunna hjälpa någon. 
    Hur ligger du till i cykeln? 
    Själv är jag på Cd 12 och troligtvis äl i dag med. 

    Tror jag hade äl igår så vi hann bara med en gång men det krävs ju bara en rackare 🤣

    Kul då om det blir så för då är vi ju hack i häl med varann. 

  • Brallans
    Hannis1983 skrev 2023-11-16 00:08:23 följande:

    Tyvärr lever inte vår bebis, stannat av i vecka 9 ❤️


    Hannis ❤️
  • Brallans

     


    Du kan få en recension sen när jag smörjt med den en hel lutealfas, är på äl+8 så snart kommer ju krämen behöva jobba lite extra 😆


    Cocachins skrev 2023-11-20 19:36:58 följande:
    Brallans hur går det för dig med progesteron krämen, skulle du kunna ge en liten ?recension?? hehe <3
  • Brallans
    Cocachins skrev 2023-11-21 10:55:58 följande:

    Tack! Började du smörja direkt efter temphöjningen? Hur ser din graf ut hittills denna månad, har du märkt någon skillnad på tempen mot tidigare cykler? 


    Ja direkt efter temphöjningen började jag, här är grafen men jag brukar kunna ha vissa månader med stabil temp (har inte temp med 4 decimaler) 
    tycker jag känns mer stabil haha, svårt att förklara men ska bli intressant och se när jag närmar mig BIM om mina nattsvettingar mm minskar.. 
  • Brallans
    EFW skrev 2023-11-21 12:54:53 följande:
    Ja det där ser ju väldigt stabilt ut! När brukar tempen dippa utan krämen? Håller tummarna 🤞😊

    Min temp har nästan alltid börjat dippa på äl+10, runt äl +11 kommer svettningar och allt annat kul komma inför mensen på äl+13 ska bli spännande och se vad som händer denna gång.. 😆

  • Brallans
    Cocachins skrev 2023-11-21 23:10:11 följande:
    Tack jag följer verkligen detta med största intresse. Jag ska till gyn på mån och ska då försöka få remiss för progesteron och östrogen blodprov. Har inte varit helt lätt att hitta någon gyn som remitterar dessa prover så hoppas jag hittat ett ställe nu, får se på mån. Egentligen tror jag inte remissen för blodprov är problemet utan mera att inte klinikerna gör något med svaren dvs behandlar för progesteronbrist. Ringde en av sthlms största ivf kliniker idag och hon sa att förr testade man progesteron och behandlande med tex progesteronkräm men inte längre, nu ingår inte det blodprovet i deras fertilitetsutredning. Det verkar lite som om att provet mer tas i syfte att komma åt klimakterie besvär och man därför får hitta nån gym som riktar in sig på detta. Dessutom den behandling man skriver ut då om man har brist på progesteron verkar vara Utrogestan i form av nån kapsel/tablett man stoppar upp i slidan, dvs jag kan inte hitta nån läkare som skriver ut progesteronkräm i Sverige? Läste nått om att de måste ansöka om att få skriva ut det som typ ett undantag annars är det förbjudet? Så konstigt då att det säljs så mkt på nätet. Samtidigt läst så mkt om att bioidentisk progesteron kräm ska vara så bra och helt ofarligt osv men man måste ha koll på sin cykel och ta det rätt dvs efter äl (annars tror kroppen den är gravid hela tiden och man får inte äl pga det). Den första gyn ville inte säga rakt ut men mellan raderna till mig att jag kunde testa att köpa kräm på nätet då jag har koll på min cykel borde det inte kunna skada iaf. Men hur vet man vilken styrka man behöver känner jag? Hur vet du hur mkt av krämen du ska ta, tar du bara en klutt typ tsk eller msk och smörjer in var? För känner att  jag ju inte vet om jag har brist utan blodprov och sen vet jag ju inte hur mycket brist. Jag kanske bara är övernoggrann här men jag vill bara förstå min kropp känner jag. Ska bli spännande om jag får nån mer klarhet i detta på måndag haha. Kmr gå dit för mina hormoniella besvär ska även sägas och inte pga infertilitet, de går ju då lite hand i hand kan tyckas då det ena skulle kunna påverka det andra. Har ju i så fall båda problemen. Men tydligen viktigt att påpeka om man går via landstinget och inte vill utreda dessa hormonnivåerna privat. 

    Intressanta tankar, hoppas du kan få svar på måndag. När jag var hos gyn och kollade mig så skulle ju han skriva ut progesteron om jag blev gravid och hade passerat v6 utan missfall men han skrev inte ut det innan, oklart varför. 


    jag vet ju inte ens om jag har en brist men utifrån ålder och andra symptom så misstänker jag det, i den krämen jag köpte så kom det med en liten sked och det stod att man skulle ta 1/4 el 1/2 beroende på ?besvär? så jag har tagit 1/2 sked. 


    Ja det gäller ju att man har koll på sin cykel och jag kommer ju oavsett behöva ta ett test på äl+13 då min mens brukar komma innan jag slutar smörja.. 

Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida