Inlägg från: DidoAeneis |Visa alla inlägg
  • DidoAeneis

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Anonym (Längtan efter barn nr 2) skrev 2024-05-28 10:01:06 följande:

    Precis. Hade man bara fått veta att det kommer att gå bra någon gång hade jag kunnat känna större glädje i alla försök än vad jag gör nu. 


    Tanken på liggverkstad gör mig nästan illamående. Så har jag aldrig känt innan den här resan. Nu har det typ bara ett syfte vilket känns riktigt tråkigt. Men å andra sidan - åter igen - hade jag vetat att det skulle gå vägen så hade det kanske funnits lite glädje i det också. 


     


    Vi får bara hjälp privat och jag vet inte om vi är beredda att lägga så mycket pengar och gå igenom hormonbehandlingar med mera... vi får se hur länge vi orkar kämpa själva. 


    Jag känner verkligen det det där med liggverkstan... Min partner blir lite pressad, jag hade hoppats att vi skulle kunna skoja lite om det och ha kul, men nu känns det mest ångestladdat från mitt håll för att jag vet att han inte tycker att det är så kul. Vill inte att tvinga honom att prestera om han är pressad liksom, men samtidigt vill vi ju båda ha barn, så...då är det ett nödvändigt ont att ligga i lite extra några dagar i månaden. Men vi försöker njuta av varandra så gott vi kan de andra perioderna och bibehålla ett avslappnat förhållande till sex för att det inte ska låsa sig ännu mer. Men fan alltså... Det är icke lätt!
  • DidoAeneis

    Herregud, började äl-testa idag på cd11. Positivt. Inte legat så bra inför, för jag brukar få äl på cd16-17, så vi har låtit lusten styra. Men fick till det ikväll och får hoppas imorgon också. Oväntat och lite chockartat.

  • DidoAeneis
    Bunny s skrev 2024-05-31 09:34:21 följande:
    Men du, grattis till det! Härligt! Precis det man behöver efter missfall, att få komma igång så tidigt som möjligt 🥰
    Har du märkt av fertilt där nere också eller kom det helt oväntat med positivt test? 
    Skynda ligga nu 😅😃
    Njä, sådär med äl-flytningar. Glajdigt men inte så trådigt. Men det kan säkert gå ändå. Livet är bara lite hektiskt just nu, så det är svårt att hitta tillfällen att ligga!!! Hatart. Det ger stress, vilket ju inte är nå bra. Blir skönt när äl är överstökad imorgon.
  • DidoAeneis

    Åh vi fick verkligen inte ihop ett ligg idag. Kände äl tydligt runt 17 i em. Riktigt synd. Får se om vi får till ett tidigt morgonligg, annars hoppas jag att igår kväll vid 22 räcker... Suck. Vi brukar få till det mkt bättre, men äl kom så plötsligt den här gången att vi liksom hade annat inbokat 😅 Någon som har peppande ord eller statistik att komma med gällande få ligg runt äl?

  • DidoAeneis
    Alvedon83 skrev 2024-06-01 05:48:32 följande:
    Det behövs bara ett ligg och dagen innan äl är perfekt
    Ja 🙏 Värre med stressen då, kanske. Blev lite dålig stämning mig och partnern emellan då jag ansåg att han inte riktigt ansträngnde sig tillräckligt för att vi skulle få till det igår. Samtidigt fattar jag att det är supersvårt för honom att prestera under press. Fyfan för att göra barn alltså.. Äl+1. Låga förväntningar, vilket kanske är bra.
  • DidoAeneis
    Anonym (Längtan efter barn nr 2) skrev 2024-06-01 08:51:02 följande:

    Jag känner också stressen. 


    men förra gången vi fick ett plus så fick vi till det dagen innan. Så det finns hopp! 


     


    Skönt att höra! Jaa, man vet ju att ett ligg ska räcka. Men samtidigt handlar det väl också om att man ska känna sig som ett team i det här liksom. Om man som kvinna upplever att ens partner inte riktigt drar sitt strå till stacken är det lätt hänt att man känner sig ensam och lite sviken. Det är ju mycket värre än att man inte lyckas bli gravid. Usch.
  • DidoAeneis
    Cocachins skrev 2024-06-01 13:58:23 följande:
    Nu denna cykel när jag blev gravid låg vi kvällen före äl och dagen efter äl. Missade alltså äl och det var nu det tog sig tillskillnad från många cykler vi legat 3-4 dagar i rad. 
    Ok verkar ha varit många det tagit sig för trots att man missat äl. Okej, då stressar jag av och inväntar BIM.

    Hur går det för dig? Har du vågat testa mer eller håller du dig borta från sånt?
  • DidoAeneis
    Anonym (Längtan efter barn nr 2) skrev 2024-06-01 16:31:21 följande:

    Jag hör dig?. Jag blir också besviken titt som tätt. Jag får nästan tvinga min man att ta kosttillskott och nu när det plötsligt ser ut som att vi kanske behöver passa på då är han trött ena kvällen och sticker iväg till en väns sommarställe imorse och kommer hem först imorgon. Personligen hade jag önskat att han kunde tänka som jag och se till att det blir av när fönstret är öppet. ☹️


    Alltså det är ju sånt där som är liksom så...obetänksamt. Min partner fattar inte varför vi behöver ha så "bråttom" (han tycker vi bara ska ligga som vanligt och låta det hända när det händer - lätt med 4 barn i huset vv och ofta när äl inträffar). Nu har vi försökt i ett halvår, två missfall, och jag väntade dessförinnan på att få tillbaka ägglossningen efter förlossning i ett halvår. Så för mig känns det ju som ett års väntan. Varje månad känns evighetslång och jag blir inte yngre. Men killar känner ju inte allt som pågår i våra kroppar. Min partner verkar ha väldigt svårt att relatera till den här känslan av...stress.
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida