• Lojsan DN

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Hallå hallå alla gamla som nya  Skrattande


    Nu så är jag med igen. Glad  Har äntligen fått ÄL och kan lämna den dryga follikulärfasen och med spänning går in i lutealfasen. Fast vet inte hur spännande det kommer vara, doktorn avrådde att bli gravid nu så snabbt. Men ja vi får väl se, jag menar lätt för han att säga som inte har en biologisk klocka. Haha 

    Jag slänger in mig själv i listan jag med. 



    Hannis1983 5/9 (1:a försöket, fjärde barnet)
    Lojsan DN 16/9 (9:e försöket, femte barnet)
    LillaGry 19/9 (14.e försöket (3:e amningsfria), andra barnet)
    Symetrical 20/9 (7:e försöket, fjärde barnet)
    Brallans 23/9 (7:e försöket, andra barnet)
    Kumquat 23/9 (4:e försöket, första barnet)
    Medioker 30/9 (2:a försöket, tredje barnet)


     

  • Lojsan DN
    Symetrical skrev 2022-09-05 08:41:16 följande:
    Tycker jag att du gör helt rätt i! Jag gjorde likadant efter mitt mf, kunde inte med att vänta en månad. Finns inte någon medicinsk anledning till att vänta en månad (såvida man vet att det inte finns några rester kvar) utan det verkar mer handla om att kunna datera en ev ny graviditet, vilket de allra flesta ändå gör med hjälp av ältest och tempning numera, alt tidigt ul :)

    Håller tummarna för att du blir gravid snabbt igen! Här reste maken bort idag till och med torsdag kväll, så hoppas verkligen inte äl får för sig att komma tidigt den här cykeln xD
    Ja det är ju det med rester och så. Men jag är helt 100 på att det är ute jag blödde lite och fick mest ut hinna, sen har jag inte haft ont eller feber efter det så.
    Det blir som det blir, hinner inte vänta känner jag men stressar inte heller. 

    Det vore väl typiskt om du fick äl nu när han inte är närvarande, men det får vi ju verkligen inte hoppas. Vilken dag i cykeln är du?  
    Jag är bara på äl+3 
  • Lojsan DN
    Nyponet01 skrev 2022-09-05 09:57:47 följande:

    Hej alla kämpar! Hjärta
    Är det någon som testat Rosenrot? Köpte hem i våras men inte testat än. Man ska ju börja med den mensens första dag, men mina cykler är ju sååå långa nu. Funderar om man kan börja innan. Rosenrot ska ju bla få ordning på sånt. Tänker att så länge jag tempat borde det väl gå bra?
    För övrigt: cd 28-29. Temp på stadiga, fruktansvärt tråkiga 36,1. Lite nyp i tuttarna ibland. Knappt några flytningar alls, så förhoppningsvis mens på gång...
    Beställde hem Inositol och folsyra igår.
    För övrigt: "Eva" lyckades lura ormen i lustgården 2 gånger i helgen! FlörtSkrattande


    Både jag och sambo åt samtidigt för att få maximal effekt, men kan tyvärr inte säga om det gav resultat eller inte. Vi blev inte gravida iaf under de 2 månader vi åt det, så mycket vet jag. Men man ska bara äta det i follikulärfasen va om jag minns rätt? 

    Jag tycker du ska testa det, kanske bara va så att vi inte höll på tillräckligt länge eller så funkade det inte på mig helt enkelt. Lycka till iaf Skrattande
  • Lojsan DN
    Symetrical skrev 2022-09-06 08:19:21 följande:
    Håller med om att man känner sånt bäst själv Glad

    Är på cd 14 idag, men brukar ju få äl kring Cd 18-19, så borde vara lugnt! Inte börjat få så mycket känningar eller fertilt sekret än heller och det får jag jämt minst 4-5 dagar innan nedsläpp Cool
    Skönt att vara förbi äl ändå. Nu håller vi tummarna att det går vägen! Tempar du?
    Ja men om då så, då hinner nog karln hinna hem lagom till fabriken öppnar :P
    Tack, vågar inte hoppas för mycket nu bara. Japp klart jag tempar haha så fort jag nästan slutat blöda så började jag igen, slänger in grafen :) 
  • Lojsan DN
    Phozie skrev 2022-09-07 10:33:16 följande:

    Japp, då var det mer säkert.

    Jag som precis tillkommit här och hade planerat att få hänga med er nu ett tag, jag har till och med förberett med att köpa en termometer med 2 decimaler & laddat ner temp-appen & skulle bara vänta & se om mensen kom så jag kunde köpa ägglossningstest med!

    Jag stannar kvar i bakgrunden iaf och peppar er andra på håll! Och självklart så försöker jag smitta er alla med mina gravidbaciller! Solig


    Grattis till Plus {#emotions_dlg.flower}
    Vi kan behöva alla positiva gravidbaciller som finns Glad
  • Lojsan DN

    Här fick jag en dipp i går, och blev så glad när tempen åkte upp i dag igen så det kanske blev en implantation där. :D 
    Jag känner mig ganska ensam i min lutealfas här haha. Finns det någon mer eller väntar alla på ÄL? 

    Jag slänger in dagens graf, sen vet jag att Symetrical ville ha min graf från graviditeten med. Slängde ut den för någon dag sen men kan ha missats i alla kommentarer här ;) 

    Hur mår alla i övrigt? Här är hela familjen, släkt och vänner förkylda på ett eller annat sätt. 





  • Lojsan DN
    Snorkfrökenhär skrev 2022-09-08 19:05:37 följande:

    Jag väntar på nåt? ÄL eller mens, vet inte vad. Den här cykeln verkar bli rekordlång Obestämd Är inte gravid, har kollat bara för att veta säkert så jag inte äter/dricker båt olämpligt. Så förbaskat tråkigt att bara fånighet vänta på ingenting och inte veta vart i cykeln man befinner sig. Avis på er andra som iaf vet vad ni väntar på, haha. Har inte haft såhär lång cykel på jättelänge, vet inte vad som hände, trodde det höll på ordna upp sig. Så less?

    Annars är det bra, sonen sjuk stackarn men övriga pigga än så länge. 


    Håller tummarna för att det var en implantationsdipp Glad


     


    Nämen fy va jobbigt med den här ovissheten. Vet du alls på vilken dag är du då, hur lång brukar dina cykler vara? 
    Det låter lite som att du inte ÄL som du skulle senaste cykeln. (Gillar tydligen ordet cykel) :D Så det blir en dubbelt så lång tänker jag, händer alla någon gång i livet.  Hoppas du kommer i fas snart igen. 


    Eftersom du inte vet vart i cykeln du är så tempar du förmodligen inte. Kan ju varmt rekommendera det annars Skrattande 


    Hoppas ni andra klarar er undan förkylningar och skit, här har vi gått lager runt nu. 

  • Lojsan DN
    Symetrical skrev 2022-09-09 11:28:58 följande:
    Åh, sen onekligen lovande ut! Du hade ju faktiskt en liten dipp på äl +5 när du blev gravid med Cool

    Känns som att kroppen kämpar mot någon förkylning här med, men hoppas att den inte bryter ut förrän efter äl isf. Måste ju orka ligga Flört
    Ja det har du rätt i, det tänkte jag inte ens på Skrattande Men fick en ny dipp i dag med, vet inte vad kroppen håller på med. 

    Ja men gud må ni vara friska till efter äl iaf, man har ju inte så mycket ork eller lust när man mår som en överkörd. 

  • Lojsan DN
    Symetrical skrev 2022-09-10 08:15:11 följande:
    Det fick du ju faktiskt sist med, i alla fall med den vaginala tempen Glad Håller så tummarna att det är ett ägg som håller på och borra sig in där Solig

    Fick till det igår i alla fall och hoppas på imorgon med, så borde vi täckt in det någorlunda. Tror att jag har äl på måndag nämligen!

     


    Men shit vilken kolla du har. Jag har faktiskt inte granskat graferna så, men nu när du säger det så syn det ju. Måste kolla hur bara den vaginala tempen har betett sig med. Jag kände något nyp och lite molvärk på ÄL+5 Skrattande typ samma känsla som sist. Men asså jag vågar inte hoppas nu. Enligt FF så ligger min temp stadigt på ÄL+8 och det är observerat på 34% av graviditets grafer. 


    Bra där! Ja men det det är ju bara fortsätta varannan dag till ÄL är bekräfta. Så inga krigare faller utanför ramarna. Glad Jag hejar verkligen på dig denna cykel. 

    Jag vill ju se massa grafer sen. Slänger in min berg och dalbana till graf. 

Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida