Inlägg från: DidoAeneis |Visa alla inlägg
  • DidoAeneis

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Anonym (Längtan efter barn nr 2) skrev 2024-05-18 06:37:52 följande:

    Jag är så ledsen 😢 
    troligtvis ett nytt missfall. Jag fick se hjärtat som slog i vecka 6+4, och därefter fick jag lite bruna flytningar. Igår tilltog det och det har kommit blod med små klumpar i När jag gått på toaletten. 


    Fan! 😔 

    hur vet man om det är ett missfall eller blödning i tidig graviditet? 


    Hoppas verkligen det inte är så. Jag testade med stickor när jag började blöda och såg att strecket var rätt svagt, men jag var bara i 6+0, så för dig kanske det även vid mf hade varit mkt starkt. Vill man veta snabbt är det nog bäst att söka hjälp.
  • DidoAeneis

    Så tråkigt att höra Längtan efter barn nr 2!!! Fyfan, vilka hemskheter vissa av oss behöver gå igenom. Men det finns nog ett ljus i slutet av tunneln, även om det känns mörkt just nu.

    Igår kom mensen, på äl+13. Har rejält med mensvärk vilket får mig att tro att jag hade ägglossning i alla fall. Det känns bra. Hoppas kroppen är återställd nu.

  • DidoAeneis
    Anonym (Längtan efter barn nr 2) skrev 2024-05-21 11:19:57 följande:
    Tack för omtanken. ❤️ 

    Jag har haft väldiga buksmärtor från och med lördag kväll. Värst är det på natten/när jag ligger ner. Jag har inte längre mensvärk utan det är en ömhet över buken som knappt går att beskriva. Åkte till gynakuten men de sa bara att smärta är individuellt - åk hem och ät Alvedon och Ipren och hör av dig om du får feber 😞 
    detta känns inte normalt. Mitt förra missfall gjorde absolut inte ont på detta sättet. Jag blöder i princip inte längre men smärtan är kvar. 
    Men fy! Hoppad verkligen det inte är nåt skumt och att smärtorna avtar 🙏
  • DidoAeneis
    Anonym (Längtan efter barn nr 2) skrev 2024-05-24 09:38:35 följande:

    Jag åkte till Gynakuten igen i förrgår, tvingade dem att titta på mig eftersom jag inte kunde ligga ner pga smärta. det blev som ett tryck över buken då. Kunde heller inte lyfta benen mer än knähöjd utan att det högg i magen. Märklig smärta. De tog blodprover och infektionsvärde och allt var ok men på ultraljudet så såg de fri vätska i buken samt blod. ca 1-1,5 liter gissade de på eftersom det var stora områden. Detta har retat hela insidan av buken och det är det som gör så ont. Man gör inget åt det utan kroppen ska ta hand om det själv. Fick även lämna serum-hCG för referens. ska tillbaka imorgon kväll och lämna ett nytt sådant prov. 

    De kunde konstatera att livmodern var helt tom, kroppen har fått bort allt. det var skönt för nu slipper jag skrapning eller cytotec. 


    Jag är glad att de gick med på att titta på mig eftersom jag fick med mig ordentliga smärtstillande hem. Det gör att jag kan sova trots att det egentligen gör ont att ligga ner och det gör också att jag kan röra mig lite lättare på dagarna och det i sin tur hjälper kroppen att transportera bort vätskan. 


     


    Nu får jag försöka blicka framåt och hoppas att kroppen återhämtar sig snabbt och att jag kan få ägglossning snart igen. Suck.


    Låter helt fruktansvärt. Inte nog med att man ska sörja att missfall, man ska dessutom ha svinont och känna oro också. Bra att du sökte hjälp och fick den till slut!

    Hoppas att du får möjlighet att bearbeta allt, så att du känner dig redo när din kropp är det ❤️
  • DidoAeneis

    Åhhhh dööör tråkighetsdöden av all väntan. Mensen är nu över, jag är kåt som satan, men det lär väl dröja minst en vecka till till äl. Får läsa om er andra så länge. Och roa mig i sänghalmen, då.

  • DidoAeneis
    Cocachins skrev 2024-05-26 23:54:10 följande:

    Hej,

    Först hej till alla nya har inne <3

    Har inte varit så aktiv här inne sista veckorna. Det som häng sen sist är att vi kontaktat Livio för att påbörja en ivf process, men första steget är att ta prover vilket vi gjort, blodprov för mig och spermaprov för sambon. I slutet på denna vecka vecka ska vi träffa läkaren. 


    Men nu till twisten, jag är på äl +10 idag vilket betyder test start dag för mig. Och jag tyckte jag skymtade nått där imorse, sån cliff hanger för har slut på test men ska köpa nya imorgon, så nu låter jag er va med på den där cliff hangern. Samtidigt efter 3 missfall på raken under 2 års försök så känner jag mig lixom så konstigt nollad inför om det skulle vara positivt, för att för mig är det ingen garanti för något, snarare tvärt om. Men håll ändå tummarna för mig imorgon för är ju såklart alltid ett steg närmare att få pos. 

    Nu blir det mkt spekulation men Om det skulle vara positivt så har jag varit mer förtil nu på slutet, fick ju en kemisk förr förra cykeln. Och min egen teori då är att det kanske hjälp till på traven att jag slutat med all NSAID framförallt Naproxen, denna cykel tog jag även rosenrot inför äl och sambon har slutat med nikotin senaste månaderna. Men kan ju va slump också. 

    Ob vad jag kanske kunna skuggan på stickan nu med detta inlägg kände jag. Men äsch spekulera är väl en del i vad vi gillar att göra här inne. Och hoppas lite extra ibland har man ju gjort många ggr. 


    Åh har undrat hur det går! Ivf-start är ju jättebra, men skugga på test!!! Veeet hur det är när man haft mf, man blir nästan mer orolig än glad, men som sagt - för att få en bebis krävs ju ändå ett positivt gravtest. Och 4 mf på raken - högst osannolikt. Lägg in testbilder!
  • DidoAeneis
    Cocachins skrev 2024-05-27 12:40:27 följande:
    //

    Tack! <3 

    Jag ser ett svagt streck på dagens test också, så nog är det nått..! Ägglossning +11 idag. Vet inte om ni kan se på bilden men syns i verkligheten. Ser ni nått? :)


     


    Håller alla tummar jag har för att det går vägen denna gång!! Grattis!
  • DidoAeneis
    Anonym (Längtan efter barn nr 2) skrev 2024-05-27 13:02:51 följande:

    Då är det dags att börja om. 


    nu verkar blödningen vara klar för den här gången. Tog en vecka nu också. HCGt är nere på 160 på senaste provet som togs i förrgår. Det verkar gå snabbare nu än vid utomkvedshavandeskapet. 


    Började med min vanliga cocktail av hög dos D-vitamin, Q10, Omega3, Munkpeppar, och så fortsätter jag med den vanliga folsyran förstås. 


    Vet inte vad man ska tro eg men inget tog sig under augusti-december. Men efter att jag börjat med detta i Januari så har jag iaf blivit gravid två gånger. Får hålla tummarna, försöka lyfta blicken, klättra upp ur mörkret och försöka ta nya tag nu. 


    Usch det är en sån komplicerad situation att liksom sörja det gamla samtidigt som man jagar det nya. Hoppet kommer tillbaka så snabbt men samtidigt är man rädd och orolig. Skönt att kroppen verkar hantera det snabbt iaf. Hoppas att cocktailen gör susen och du är superfertil just nu, så det tar sig redan nu på nästa försök! Min blödning vid missfallet var relativt sparsam och nu blödde jag en jättemens cykeln efter. Vanligtvis brukar jag ha sparsamma blödningar, så min kropp verkar ha behövt en cykel till på sig att återhämta sig. Hoppas den ska vara fit for fight nu 💪
  • DidoAeneis
    Anonym (Längtan efter barn nr 2) skrev 2024-05-27 22:25:54 följande:

    Ja det är verkligen tudelat. 


    jag längtar så efter ett barn men är samtidigt så orolig att det ska skita sig igen. Och igen. 


    tack för omtanken ❤️


    Jaa, skoja inte. Hade man bara vetat ATT det skulle gå vägen så hade det inte varit så farligt med väntan. Det är väl oron för att det aldrig ska gå som är värst. Men det går ju i de allra flesta fall, tänker jag. Tiden är vår vän ändå, har man bara tålamod så brukar det ju lösa sig.
  • DidoAeneis

    Sedan är det klart att man i vissa fall behöver hjälp, men det brukar man ju också kunna få, även om man ibland får vänta lite.

Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida