• Brallans

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Minaälsklingar skrev 2023-05-24 15:55:34 följande:
    Bim imorgon 

     


    Håller med Cocachins i det hon skriver ❤️

  • Brallans
    Minaälsklingar skrev 2023-05-28 21:38:46 följande:

    Här går det inte alls bra med testen.
    det har väl ökat något litet men inte alls så mycket som det borde så nu är jag orolig över Ma eller ännu värre utomhavandeskap. 
    någon som vet vad man kan göra om man misstänker utomhavandeskap? Är det bara kk akut, eller var skulle man kunna vända sig för att kolla typ hcg halt mm?
    tog ett clearblue med veckoindikator i lördags då jag var helt säker på att det skulle visat 2-3 men blev bara 1-2 , jag hade Äl torsdagen el senast fredagen 2 veckor tidigare 11 maj. 


    orkar inte detta också Gråter


    På vilket sätt misstänker du utomkveds? är det bara att du upplever testerna som för svaga så kommer inte det räcka att söka akut tror jag, du kan ju höra av dig till din barnmorska och förklara oron och fråga om du kan få lämna två blodprov för att kunna se att det ökar som det ska?

    Har du däremot väldigt ont i magen så skulle jag absolut åka till akuten för misstänkt utomkveds, när jag fick mitt var det väldigt tydligt att något var galet. 

    Fortsätter hålla tummarna stenhård för dig!
  • Brallans
    Symetrical skrev 2023-05-28 18:59:04 följande:

    Förstår dig så väl Hanna Gitta! Känner att jag är på liknande plats nu. Är verkligen på händer det så händer det-nivå. Lever dock precis som vanligt hela tiden. Orkar inte välja bort det goda i livet pga en ev graviditet, som ärligt talat inte verkar vilja bli av såhär 15 månader utan preventivmedel 🙄

    Hur går det för dig, Brallan? Borde inte du vara nära bim? Har du testat nåt? Och har du någon graf att langa? 😃

    Hur har det gått med testandet Minaälsklingar? Har det ökat mer i styrka?

    Och var det äl på g för dig tidigare i veckan Cocachins? Eller berodde det på hcg?

    Själv är jag ganska säker på att jag har äl nu idag på cd 19. Slarvat massor med tempningen så lagt in fejktempar, men ska försöka komma ihåg att ta den imorgon för att se om den ökat 🤪


    BIM idag och spottnings igår, enligt FF hade jag troligtvis äl på CD10 så jag gjorde nog rätt i att strunta lite i allt denna månad, har skrotat runt och druckit vin på olika ställen i trädgården ist för att tempa och känna efter.. sjukt skönt. 

    Haha du låter som jag ;) hoppas du kom ihåg att tempa idag så du iaf fick fatt i eve temphöjning. 
  • Brallans
    Minaälsklingar skrev 2023-05-29 14:58:51 följande:

    jag är orolig för att mina tester inte ökar som dom ska, dom ökar men väldigt långsamt och när man läser om andra som hcg ökat långsamt på så har det många gånger berott på utomhavandeskap, har haft det en gång för 16 år sedan men fick behålla min äggledare. 


    jag vill absolut inte åka till akuten men tänkte mest om man börjar få ont eller nått så finns där väl ingen annan stans att vända sig tror jag. 


    får man lov att komma till barnmorska bara för att ta hcg test? Jag har inte ens skrivit in mig än, känns ju ganska onödigt eftersom det förmodligen inte kommer gå hela vägen. 


    tycker bara om det ändå inte står rätt till så kan man ju lika bra börja blöda ut det nån gång istället för att gå och vänta ännu längre på något som ändå inte blir bra.


    Nej får du ont ska du åka direkt till akuten, om du haft utomkveds även fast det var så längesen så tänker jag att du ska vara extra försiktig, de sa till mig att det är en större risk att man får det igen speciellt om man fått behålla båda äggledarna som även jag fick. 

    De sa även att om jag blir gravid igen skulle jag ringa och skriva in mig direkt för att få ett tidigt vul samt be om HCG blodprov via VC och att det räckte med två prover med en dags mellanrum för att kolla ökningen. 

    Testerna ökar ju ändå vilket är bra, kanske är olika för graviditeterna med? men jag tycker inte du ska gå och behöva oroa dig utan jag skulle ringa och skriva in mig och förklara läget och se vad de säger, tryck på att du haft utomkveds och är orolig. 
  • Brallans
    Symetrical skrev 2023-05-29 11:06:30 följande:
    Låter som en väldigt sund inställning! Jag har också druckit vin och bubbel och till och med mojito senaste helgerna! 🍹😜

    Jag kom faktiskt ihåg det 🥳 0,3 grad upp, så med största sannolikhet släppte ägget igårkväll. Har din mens kommit igång än?
    Åh vad gott, vi ska på studentfirande i helgen så då jäklar haha. 

    Wihoo bra jobbat att du kom ihåg, jag kommer nog fortsätta chilla runt lite ett tag till för det var såå skönt, händer det så händer det inställningen är numera aktiverad ;) 

    Har ni fått till det bra kring äl då?
  • Brallans
    Symetrical skrev 2023-05-29 16:52:37 följande:
    Så rätt! 👌🏼🥰

    Ja, det blev så, utan att jag försökte. Mannen var borta i helgen, så igår när han kom hem fick jag en liten morsdagspresent 😜
    Ah men perfekt ju :) 
  • Brallans
    Minaälsklingar skrev 2023-05-30 08:28:55 följande:

    nu är jag helt säker på Ma eller liknande.
    testet är inte starkare och fortfarande 1-2 v på clearblue och skulle ju varit i 4+5 idag. 


    jag vill bara börja blöda så jag kan få börja om men kroppen verkar ju inte vilja ta hand om det själv?
    vad ska man gör, bara gå och vänta?


    Förstår din oro även fast det kanske är en normal graviditet, hade jag varit i din sist hade jag antingen som jag skrev ovan kontaktat barnmorska eller så hade jag bokat in ett privat vul, finns du får betala för det själv säkert men för min del så hade det varit värt det för att slippa gå och oroa sig! 

    Stor kram!
  • Brallans

     


    Känner oxå igen mig, blir 41 i sommar och började försöka när jag var 39, dottern blir 7 år i sommar med och jag vill så gärna få en till, min man blir 34 år. sagt att han får byta ut mig om det inte blir något men han bara skaka på huvet 😆 tänker med året ut sen får det nog vara.

  • Brallans
    Symetrical skrev 2023-06-04 06:33:15 följande:

    Verkligheten spännande Twigman! Imponerad över att du står ut ända till kub med ul. Jag gjorde visserligen också det med första, men de andra graviditeterna har jag gjort tidigt vul 🙈
    Vilket datum är kuben?

    Känns ändå bra att vi är så många i samma sits Lojsan, Hannis och Brallans ☺️
    Kom mensen igår, Hannis? 


    Själv åkte jag till hamnen och drack bubbel med min mamma och lillebror, trots äl +6. Hade jag aldrig gjort för ett år sedan 😆
    Kan slänga in kurvan igen, i brist på andra 😂 Räknar med insomnia och svettningar kommande nätter och mens på typ tisdag. 


     


     


    Alltså älskar din graf 😊 gott med bubbel det gjorde du helt rätt i, nu tycker jag du är lite negativ jag håller tummarna för noll svettningar och insomnia! 

  • Brallans
    Symetrical skrev 2023-06-04 17:31:07 följande:
    Sorry! 🙈 Bara det att jag känner mig som alltid på äl +7 🤪
    Hur ser och känns det idag då? Drömmer
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida