• Brallans

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Maymom skrev 2023-04-12 19:20:56 följande:
    Äter du B-vitamin? Q10?
    Äter TrioBe som är B12 och B6 men ska nog beställa Q10 med, kan ju inte skada 😆
  • Brallans
    Symetrical skrev 2023-04-13 08:56:23 följande:
    Hahaha. Dyk på! 🤪 Klart du ska testa allt du kan!

    Blev som väntat poolparty inatt och tempen störtdök. Kom lite blod imorse med, så skulle tro att det drar igång mer under dagen. Känner mig faktiskt lättad för första gången. Låter kanske lite drygt, men kändes inte som läge för en graviditet just nu. Och bf precis vid julafton kändes Inte heller optimalt 😬
    Skojade med mannen igår att jag kanske skulle börja röka igen eftersom jag gjorde det sist jag blev gravid med dottern, alltså desperation på hög nivå :) 

    Jag förstår helt, har faktiskt använt det som lite tröst att inte ha BF 23/12.. man får ta till det man kan för att försöka tänka positivt.

    Men nu laddar vi om och kommer nog vara hyfsat nära denna gång vilket känns extra kul, nu jäklar kör vi januaribebis allihopa :)
  • Brallans
    Hanna Gitta skrev 2023-04-13 11:22:49 följande:

    Idag tog jag ett testa tidigt som var negativt på dag 27 men eftersom äl var lite sen så tror min app mens på måndag (dag 31) Pratade igår med gynläkaren på MediCheck, han är trevlig, Leif nånting heter han. Han har ordinerat lite prover - FSH, östradiol, prolaktin, TSH och T4 samt AMH på dag 3 i cykeln. Sedan ska progesteron tas dag 21-23 tror jag han sa. Beroende på vad de visar kanske mannen får lämna spermaprov. Över 1300 spänn för lite prover 😄

    När jag såg prolaktin så kom jag att tänka på att jag fortfarande kan klämma ut mjölk ur brösten trots att jag inte ammat på väldigt länge, kanske är nått knas med hormonerna ändå?!


    Ja kan helt klart vara för tidigt bara :) 
    Toppen att du fått tag i en bra gyn och att du kommer få lämna prover, haha ja det  är helt galet vad det kostar men det får det vara värt :)

    Ah kan du, har ingen aning men det låter ju som att det kan vara lite vajsing med hormonerna. 
  • Brallans
    Minaälsklingar skrev 2023-04-16 20:05:41 följande:

    Hej tjejer 

    här sitter jag nyopererad , sköldkörteln är borta och jag kan börja se framåt igen.

    Back in the game Flört


    Vad härligt att höra att du är back in the game och att op gått bra :) 
  • Brallans
    Hanna Gitta skrev 2023-04-16 20:38:41 följande:

    Mens här 👎 Nu är det två månader tills jag fyller 40, och vi har bokat en resa utomlands en vecka hela familjen. Funderar på att pausa tills dess, så jag får dricka vin 🍷 Men maken tycker vi kör på som vanligt, och blir det så blir det. Lätt för honom, han vet inte hur de första gravidmånaderna kan vara med trötthet, illamående osv 😂 Typiskt ändå om man försökt i över ett år och skulle vara nygravid precis på resan. Hur skulle ni gjort? Är ju inte säkert att jag blir gravid heller... 


    Jag hade nog kört på som vanligt, hade det varit ett år sen hade jag nog hoppat över just den månaden men nu lyser ju desperationen igenom så jag hade tagit alla chanser jag kan få haha 
  • Brallans
    MalinJ skrev 2023-04-17 08:44:05 följande:

    Jag verkar inte ägglossa denna månad? Men jag hade älsmärtor delux CD12-13 men sen har det varit lugnt, haft ömma bröst men min monitor säger fortfarande HÖG! 


    Jag började förvisso inte använda monitorn förens just på CD11 men den har iaf inte reggat något liksom. 


    Detta har aldrig hänt mig, monitorn visar alltid rätt om man jämför med tempen också.
    Blir knäpp! 🙈


    Vad drygt, du har inte börjar knapra några piller som kan skjuta lite på äl? 

    För mig var det så iaf, får se vad temparna och kroppen säger för dig framöver. 
  • Brallans
    Cocachins skrev 2023-04-19 15:05:57 följande:
    Herregud jag var så säker där under några minuter på att jag igen skulle komma tillbaka till er grupp med tempning, äl stickor och allt. Var nämligen på ett tidigt UL idag och hon kunde inte se någonting, hon började fråga om jag ens fått pos graviditets test, när jag tagit det, när sista mens var osv osv. Gick sen och hämtade en kollega, men kom tillbaka utan kollega, började leta på nytt och då tillslut hittade hon något! Herregud vilken pers, jag trodde verkligen det var totalt kört. Pga den skakiga början gjorde hon sen även ett VUL (konstigt? hon inte gjorde det från början men hon sa det skulle synas på UL) och då syntes det mycket tydligare. Lättnad. 16.6 starka mm, ett tickade hjärta och datering 8+1 vilket stämmer perfekt. Så nu blir nästa steg för oss Nipt. Jag hoppas ni inte tycker denna form av uppdatering är störande men kände lixom bara att ni varit med mig hela vägen här under året med försök missfallet etc så ville dela även detta med er. Jag är inne och läser här så gott som dagligen och hejjar och håller tummarna för er ska ni veta <3
    Åh förstår verkligen paniken, men va märkligt att de inte gjorde vul direkt.. vilken berg och dalbana det måste varit där. 

    Självklart vill vi höra av dig och få uppdateringar, man blir ju så glad :) 
  • Brallans

     


    MissJP välkommen 😊

    Symetrical,är på äl+3 idag, fick till det två gånger iaf.
    Full förståelse för att annat är prio men hoppas ni får till det något innan han åker. 😊


    MalinJ, temp test idag? 

  • Brallans
    Symetrical, En gång är bättre än ingen men förstår känslan.. då borde vi vara ännu närmare varann nästa månad tänker jag, då jäklar blir det nya tag och förhoppningsvis är man lite mer pepp :) 

    Lojsan och MalinJ, F-n va trist med sjunkande tempar, vet själv att jag kastar in handduken då den börjar dala. MalinJ Förstår känslan, hoppas så på lite medvind för oss alla här inne snart! 

    Malu84, ja ibland vill man bara ösa ur sig och det är helt ok att man inte riktigt vet vad man vill :) fortsätter hålla tummarna för dig då den röda tanten inte verkar komma på besök ännu :) 
  • Brallans
    Hanna Gitta skrev 2023-04-27 16:56:22 följande:

    Mina provsvar har kommit, nu ska jag bara ta progesteron nästa vecka, så innan dess får jag ingen återkoppling från Gyn. Så varsågoda, alla som vill får spekulera bland mina provsvar 😄 


    Härligt hoppas det ska göra susen :) 

    Dina provsvar är som grekiska för mig så inväntar andra som förstår något haha 
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida