• Brallans

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Phozie skrev 2023-01-14 22:16:18 följande:

    Efter en orimligt lång paus från denna fantastiska tråd så har jag idag läst igenom över 100 sidor! Heja er som kämpar på!

    Jag skrev väl senast i oktober, åkte då på semester en sväng och sen hände allt möjligt emellan som gjorde att pausen blev superlång!

    Inget plus än för min del, räknar dessutom med mens inom nån dag, men här langas en inte helt komplett graf i alla fall.



    Jag vågar inte riktigt hoppas (eller testa), räknar med skarp dipp imorgon och mens typ på måndag.


    Välkommen tillbaka 😃

    ändå stabil och din temp ju, blir spännande och se vart tempen tar vägen
  • Brallans

     


    Inte fått den höjningen jag hoppades på med tempen men känns som jag är efter äl i kroppen, nästan pos äl test på CD12 och det var den enda gången vi fick till det.  

    idag känns det försent för att brottas..  jaja en gång är bättre än ingen.. 

    Dock så stör jag mig på min temp som segar.. 

  • Brallans
    Anonym (Hoppaspå+) skrev 2023-01-15 10:50:52 följande:

    Hej alla fina tjejer! 


    nu är jag tillbaka efter en lång paus, men har läst då och då och hejat för fullt på er! Skrev ju tidigare att sambons spermaprov visade på låg koncentration och vi ställde in oss på ivf med start nu i februari/mars. Nu, tio veckor efter förra provet, togs ett nytt och det visade på helt normala värden! Sambon har ätit antiinflammatoriskt pga en inflammation i prostatan och det i kombi med zink mm verkar ha gett effekt! Så nu är hoppet tillbaka att det ska gå naturligt! :) 
    Vi har därför bestämt oss för att köra på några månader till innan en ev IVF. :) 
    CD9 idag och ÄL beräknas CD15/16. 


    Hej :) 

    Men vad härligt att att det såg så pass bättre ut för din sambo, heja heja!
  • Brallans
    Cocachins skrev 2023-01-15 10:57:31 följande:

    Håll till godo jag levererar er mitt livs första graf Haha SkrattandeEtt problem med omräkningen (som jag ej utfört här ser) är att jag inte vet vad appen anser som min normala tid, men det lär jag väl komma underfund med.. förresten kalkylatorn hur funkar amerikansk klocka är 10.30 då kanske AM 10 och sen 30 i den andra skroll rutan? 


    Jag tror jag haft äl nu iaf dels pga neg äl test imorse och en pyttehöjning som ni ser här i kurvan? 


    Härligt, du kan ju kolla där är runda ringar vilken tid du tagit tempen där så ser du. Vet inte riktigt vad du menar med klockan? vet blir ju 08 (timme) 15 (minuter) AM när man jag lägger in tempen. 

    Skulle med tro att du haft äl, baserat på tempen
  • Brallans
    Snorkfrökenhär skrev 2023-01-15 18:35:42 följande:
    Brallans- Jag har också en seg temphöjning denna månad? har dock symtom som jag brukar efter ÄL som ont i bröstvårtorna. Kanske man sovit dåligt? Jag har tempat rätt olika tider också då jag varit bortrest så det kanske också spelar in 🤔 Hoppas våra tempar stegrat rejält imorgon 😄🙏🏻

    Phozie- Hög temp, jag hoppas det leder till nåt positivt 🙏🏻

    Hoppaspå+ Välkommen tillbaka 😄 Vad roligt att ni lyckats få bättre spermieprov också, häftigt ändå att man kan påverka med hjälp av vitaminer och kost mm. Vet att jag får mkt mer regelbunden mens och starkare ÄL-symtom om jag äter antiinflammatoriskt, jag är dock lite omotiverad för tillfället men ska försöka komma igång och ändra kosten lite. Försöker tänka att även lite förändring är bättre än ingen alls 😊 Hoppas det tar sig för er nu så ni slipper ivf 🙏🏻
    Min temp gick upp till 36,7 så fått utsatt äl nu. hur gick det för dig?
  • Brallans
    Symetrical skrev 2023-01-16 07:43:02 följande:
    Absolut godkänt! Ofta vi bara får till det en gång under de fertila dagarna. Krävs bara en enda stark simmare trots allt 😉

    Förstår att du stör dig lite på den klena tempökningen, men lita på kroppens signaler. Förhoppningsvis låg den högre idag..!? ✊🏼🙃
    Haha ja när man tänker att det endast krävs en så kan man ta det lugnt med ett ligg i bagaget :)

    Den hoppade upp till 36,7 idag så fick utsatt äl på dag 13 och vi fick ju till det dag 12 så det känns helt ok :) 

    Nu hamnar jag på bänken en vecka då 
  • Brallans
    Anonym (Hoppaspå+) skrev 2023-01-16 11:14:30 följande:
    Ja, det kändes väldigt skönt. Kan vi klara ser naturligt så är det ju såklart att önska. Vet dock inte hur länge jag mentalt klarar av att vänta? så rädd att tiden för mig ska rinna iväg :/. Men nu är vi båda utredda och enligt läkaren finns inga fel, så lite tur nu tack ☺️

    Spännande med ÄL som just passerat för dig! Visst är det första cykeln som är mer som den brukar efter MF? Hoppas så för att det blir er tur nu och att det lilla fröet stannar! 
    Förstår det, bra att ni kan få hjälp sen om det inte går naturligt men hur långa väntetider är det på det om ni väljer att gå vidare med IVF?

    Ja efter två missfall och ett x här sist så behövde kroppen vila i december så den cykeln blev lite annorlunda. denna gång är det hittills mer som den brukar så vi får väl se när mensen kommer om det är tillbaka helt :) 
  • Brallans
    Symetrical skrev 2023-01-16 11:15:25 följande:
    Skönt ändå! Ibland stegras tempen helt enkelt långsamt. Har hänt mig med! Märkligt nog båda senaste graviditeterna var det så, så för mig är det snarare ett gott tecken än ett dåligt (även om det hämta när jag inte blivit gravid med 😆)
    Ja jag kollade lite på gamla grafer och det är faktiskt oftast äl+3 den börjar hoppa upp... det som jag också såg är att det skiljer en hel del i mina tempar de gånger jag varit gravid och inte redan innan äl+10 så ganska kul att kunna jämföra sen. 

    Hur går det för dig, du måste vara nära äl nu?
  • Brallans
    Snorkfrökenhär skrev 2023-01-16 12:55:05 följande:
    Yaaay Skrattande  Då ligger vi typ samma. Min temp tog också ett skutt upp på 36,75 idag och då har jag sovit dåligt inatt och få timmar så det känns som en bra ökning. Dock har inte min app velat bekräfta äl, den vill väl se att jag ligger ovanför coverline tillräckligt många dagar antar jag. 

    Hoppas våra tempar fortsätter vara förhöjda då!
    Härligt, japp nu är det enbart höga tempar för oss framöver bokat och klart :) 
  • Brallans




    Symetrical skrev 2023-01-16 19:33:10 följande:
    Spännande! Kan du inte visa lite overlay från gravidgrafer vs icke gravidgrafer? 🤓

    Är på cd 12 nu och fick typ 40% positivt ältest idag, så skulle tippa på att det blir positivt på onsdag och äl på torsdag, men vem vet!? 🤪 Planen är att få till det imorgon eller på onsdag, för både torsdag och fredag skall mannen bort. Onsdag kanske vore bäst, men å andra sidan har man en dag till på sig om man satsar på imorgon, ifall det av någon anledning inte skulle funka då. All denna planering!!!! 😅😂

    Aug va jag ju gravid, senaste kan jag inte jämföra med då den är alldeles för lång. 

    Min är plockades bort idag, får se vad som händer med tempen imorn 😆

    Haha ja helt galet denna planering, kör så det ryker bara 😂

Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida