• Pandy13

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Tack pandarinen:)

    Kul med lite fler dom plussat! :) Håller tummarna för er andra att det tar sig snart! 

    Jag känner igen det ni skriver om alla ultraljud. Man bli ju lika nervös varje gång. Jag gjorde ett i v. 7 cirka och valde att göra KUB med tanke på min ålder (tackade nej första barnet). 

  • Pandy13
    Kiiwii skrev 2022-01-23 00:26:22 följande:

    Spökveckor brukar det ju kallas när symtomen avtar, de brukar ju avta kring andra trimestern om jag minns rätt. Förstår man blir orolig men inget konstigt alls :)

    Kul med nytt jobb :D Alltså jag blev erbjuden ett jobb i torsdags, ett riktigt bra jobb som verkar roligt och passar mig. Jag tackade tillsist ja men har varit så velig? Tycker det känns sisådär att komma ny på jobbet och bara hinna jobba ett tag och sen lämna för föräldraledigt? Jag hoppas ju på att bli gravid snarast, vill inte skjuta fram det för jobbets skull men det fick mig att tveka en del. Men en kompis sa att inte kan du ju låta jobbet styra sitt liv så, och det har hon ju rätt i :) 


    Förstår din känsla. Jag har länge funderat på att söka nytt jobb, men lagt det på is p.g.a. att jag velat bli med barn och inte velat komma med ett sånt besked nästan direkt. För när man vill/försöker så tänker man ju hela tiden "tänk om jag faktiskt blir gravid nästa månad". Men jag är ju ganska feg av mig också, haha! Så jag säger grattis till nytt jobb! Du gjorde helt rätt som tackade ja! :)
    Såklart dök det upp en annons för typ drömjobbet nu när jag väl blivit gravid, haha. 
  • Pandy13
    Kiiwii skrev 2022-01-23 18:20:14 följande:

    Det är inte helt lätt alltså tycker jag. Jag är ju en som vill prestera också, framförallt som ny. Hade tänkt skjuta på bytandet av jobb pga av bebisverkstaden men månaderna har gått och ingen graviditet så därför sökte jag detta jobb tillsist?

    Nu när jag pratade med den nya chefen om arbetstider och liknande sa jag att jag gärna ville jobba lite mindre än heltid då jag har jobbat 80 % ett tag pga barnen bland annat. 


    Då sa den chefen att det var klart jag fick det, det hade jag ju rätt till och så sa han att man är ju väl medveten som chef om man anställer en person i din ålder med småbarn att det kan bli vab och föräldraledigheter mm. Så är det ju men det har du rätt till.


    Så det kändes lite bättre att höra honom säga det iaf? Vill gärna bli gravid så snart som möjligt förstås men kommer inte vara kul att meddela graviditet tidigt, haha. Vore lämpligare om man hann jobba ett tag innan man blev gravid men vill ju inte vänta sååå länge. Man är ju inte hur ung som helst :)


    Vissa chefer är fantastiska! Har vänner som fått jobb när de varit gravida:) Hos mig är det nog mest kollegor som gnäller o inte vill ha en annan kollega som vabbar/är sjuk mycket.
    Det är en knepig situation för många, man vet ju inte hur framtiden ser ut. Tänk om man låter bli massa bra jobbchanser för att man vill bli gravid, så blir man kanske aldrig det.
  • Pandy13
    nomina skrev 2022-01-23 18:43:21 följande:
    Jag har varit arbetslös några månader, fick jobb som jag började nu i januari. När jag kontaktade arbetsgivaren första gången så var jag inte gravid, men efter att varit på hennr ett tag blev jag tillslut anställd men då gravid. Har inte velat berätta få der varit så tidigt, men efter ultraljudet vill jag berätta. 
    Det känns ju inte jätteroligt att behöva meddela det, men förhoppningsvis får jag fortsätta då jag trivs så bra och jag räknar med att kunna jobba fram till slutet av graviditeten iallafall.
    Men kommer nog vara endel nerver när jag berättar...
    Sånt som händer ;) men förstår du är nervös. Men förhoppningsvis tar dem det bra! Vilken vecka är du i nu?
    Man kan ju inte låta bli att söka jobb om man är arbetslös för att "man kanske kommer bli gravid". Jag har det ju ändå helt okej på jobbet och ingen egentlig brådska att komma därifrån. Tänkte nog kika efter nytt när mammaledigheten närmar sig sitt slut.
  • Pandy13
    Minaälsklingar skrev 2022-01-23 20:24:53 följande:

    Hej!
    Hoppar gärna in här. 
    36 år och försöker få en 5a 
    Var precis gravid i v 15 men var tvungen att avbryta graviditeten i december pga en kromosomavvikelse som tyvärr inte min lilla flicka hade kunnat överleva med.
    En hemsk tid.... Men nu får jag hoppas det tar sig snabbt igen och att allt går vägen nästa gång, man har ju ändå varit inställd på att få bebis i juni och nu blir det inte så.
    Har BIM omkring 30/1


    Usch, tufft efter så många veckor! Beklagar! Hoppas det flyttar in en ny liten frisk snart!
  • Pandy13
    nomina skrev 2022-01-23 22:05:30 följande:
    Jag hoppas det! 
    Vecka 12 nu :) 
    Spännande :) Har/ska ni göra KUB? Just nu tycker jag tiden går ganska segt, men kanske beror på hemmajobb och inte så mycket sociala kontakter, hehe. Har iaf känt lillkillen varje dag sen cirka en månad, så det är ju mysigt. Tycker det är roligt att storebror kan känna utanpå också, han är så taggad :)
  • Pandy13
    nomina skrev 2022-01-24 08:18:35 följande:
    Nä vi vill inte göra kub. Gjorde du?
    Åhh så mysigt att du kan känna honom nu, jag ser fram emot det också!
    Jag måste köpa mammakläder snart känner jag, inga byxor passar förutom mjukisbyxor.
    Har funderat på hur mycket kläder man ska investera i, man är ju inte gravid i all evighet...
    Ja denna gång gjorde vi KUB, tackade nej första barnet.
    Jag har köpt ett par gravidleggings, ett par mjukisar och ett par jeans. En blus. Jag jobbar hemifrån på heltid så känner inte att jag behöver köpa så mycket, hehe. Kommer dessutom inte skaffa fler barn heller. Mina vanliga tröjor kan jag fortfarande använda. Förra graviditeten köpte jag mest vanliga kläder i större storlek. Sett att det finns grupper på Facebook med gravidkläder. Just det, jag har klickat hem nån tröja på Tradera också, haha. 
  • Pandy13
    pandarinen skrev 2022-01-25 13:10:01 följande:

    Ni som plussat, hade ni några syntom aning innan eller kändes allt som vanligt... minns inte exakt hur det var vid min förra graviditet....
     


    Tyckte det kändes som vanligt. Vet inte hur många gånger haft så mycket annorlunda symtom och absolut trött att jag varit gravid, men icke. Båda mina graviditeter har jag inte känt något särskilt. 
  • Pandy13
    skaviblifyra skrev 2022-01-25 12:50:08 följande:
     ska få mens på lördag...vad tror ni? 
    Jag skulle absolut säga positivt *klappar händerna*. Ta ett till om 1-2 dagar så borde det absolut bli starkare:)
  • Pandy13

    Tycker ju allt fler blir äldre när de skaffar barn, men samtidigt är det säkert många som tagit hjälp.

    Och där slog covid till:/

Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida